„Învățarea continuă e una dintre valorile noastre principale”- Grecu & Asociații, parteneri legal

Inovația în educație e o speță complexă din orice unghi ne-am uita la ea, inclusiv din unghiul legii. Avocații de la Grecu și Asociații nu sunt doar cei mai buni parteneri pe care ni i-am fi putut dori, ci și prietenii noștri la care apelăm pentru toate spețele pe care le întâlnim pe parcursul misiunii noastre.

Seriei de interviuri naradieni se alătură și cel acordat de colegii de la Grecu & Asociației.

Știți deja despre noi că la Narada ne pasionează începuturile, pentru că ce e altceva educația dacă nu un început. Spuneți-ne despre începuturile Grecu & Asociații. 

Având o experiență relevantă în domeniul proprietății intelectuale, Societatea civilă de avocați Grecu și Asociații își pune bazele în anul 2006, activitatea fiind inițiată prin contribuția dnei. Avocat și Consilier în proprietate industrială Elena Grecu. De-a lungul celor 14 ani de activitate, societatea s-a îmbogățit cu alți 18 avocați și  consultanți în proprietate industrială, iar în anul 2013 s-a alaturat echipei și dra. Avocat Raluca Comănescu, actualmente Partener în cadrul societății.

Ce a stat la baza alegerii de a investi resurse în educație și, desigur, în Narada? Face parte din valorile companiei Grecu & Asociații acest tip implicare activă?

Una dintre valorile principale ale societății noastre este învățarea continuă, avocații nostri fiind încurajați să citească și să se pregătească profesional în mod constant. Credem că educația, alături de alte ramuri sociale actuale are nevoie de puțin sprijin pentru că este baza unei societăți dezvoltate și prospere. În Narada am ales să investim pentru entuziasmul fondatorilor și pentru viziunea inovativă pe care o împărtășim.

Pentru noi, la Narada, a fost și este reconfortant să avem un partener care se ocupă îndeaproape de toată infrastructura legală a organizației. Cum s-a simțit asta din perspectiva voastră, care a fost speța cea mai complexă din parteneriatul nostru?

Spețele cu care am luat contact ne-au provocat pentru că am comunicat concomitent cu mai multe persoane din Narada, începuturile colaborării fiind un heyrup pe mai multe domenii pentru a putea da startul activității. Se lucra atât pe termeni și condiții pentru site, cât și pe contracte de voluntariat și procedură, GDPR, contracte de sponsorizare, totul în același timp. Pentru noi a fost o bucurie să fim prezenți într-o fază atât de incipientă și de importantă pentru Narada.

Dacă acum profesori naradieni citesc interviul cu voi, care ar fi acel un sfat pe care li l-ați da în ce privește tipul de educație pe care îl creează? Dar copiilor naradieni?

În primul rând, le mulțumim pentru că se implică, iar dacă ar fi să le dăm un sfat acela ar fi să persiste în idei și în aplicarea lor pentru că vor fi printre pionierii educației de acest gen în România. Pentru copii avem doar laude și apreciere și le dorim succes în tot ceea ce își propun să facă. Sfatul ar fi să accepte ajutor din toate părțile și să vadă fiecare mână întinsă ca pe o punte către evoluție.

Am vorbit despre începuturi, spuneți-ne și despre evoluția companiei voastre. Încotro se dezvoltă Grecu & Asociații? 

Planul este să ne menținem același entuziasm și devotament față de clienții nostri. Ne dorim ca indiferent de proporțiile pe care le va lua societatea în următorii ani să rămânem la fel de aproape de nevoile celor cu care lucrăm și să continuăm să practicăm avocatură de business într-o formă tradițională.

Cum e influențat parcursul vostru de business de evoluția sistemului educațional românesc?

Simțim cum se modifică sistemul educațional cu fiecare generație nouă de avocați pe care îi întâlnim. Încercăm să ne adaptăm digitalizării, să ne mutăm pe cât posibil și în mediul on-line și să contribuim noi înșine prin planuri de pregătire profesională care să îi ajute pe colegii noștri mai tineri.

Ce cuvânt de încheiere aveți pentru noi?

Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți și vă dorim mult succes! Să vă păstrați același spirit determinat și curajos.

Ne bucurăm să vă avem alături!

Articole asemanatoare
166
‘Profesorii conștienți nu trebuie să lipsească dintr-o școală de secol 21’ – Roxana, voluntar naradian
Interviuri martie 6, 2020

‘Profesorii conștienți nu trebuie să lipsească dintr-o școală de secol 21’ – Roxana, voluntar naradian

Roxana este face parte din echipa noastră de voluntari încă de când proiectul începea să prindă contur, însă rolul ei ...