Misiune

Aducem educația în secolul 21

Și nu ne vom opri până când acest lucru nu se va întâmpla.

Cine suntem

Suntem o comunitate formată din antreprenori, manageri, oameni de acțiune, care, de-a lungul timpului, au crescut proiecte de business pioniere în domeniile lor de activitate.

Acum ne-am hotărât să punem pe picioare poate cel mai important proiect la care am lucrat vreodată: Narada, adică o soluție eficientă și rapidă de modernizare a educației.

În viziunea noastră, un sistem de educație modern dezvoltă, în primul rând, cele mai importante abilități ale prezentului și viitorului: gândire critică, creativitate, autonomie, responsabilitate etc și, în egală măsură, e capabil să adreseze nevoile de bază ale elevilor.

Primul pas este să conectăm proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business și viceversa. Cu alte cuvinte, #1 încurajăm și ajutăm profesorii să creeze proiecte care inovează în sălile de clasă și/sau rezolvă probleme ale elevilor, #2 aducem în atenția mediului de business proiectele profesorilor și facem tot posibilul ca acestea să fie finanțate. #3 În final, supervizăm implementarea acestora, măsurăm rezultate și multiplicăm lucrurile care au funcționat.

Știm că doar acțiunile concrete generează impact. O schimbare, oricât de mică, dacă este multiplicată într-un timp suficient de rapid, provoacă transformarea profundă pe care ne-o dorim cu toții. Un singur proiect educațional nu va schimba educația, dar imaginează-ți forța a mii de astfel de proiecte.

narada-extra

Care este
viziunea noastra

O problemă complexă are nevoie de o soluție complexă. Și de inteligența, resursele și implicarea tuturor. În viziunea noastră:

Schimbarea concretă începe cu profesorii. Ei sunt oamenii care pot inova în sala de clasă. Ei sunt ambasadorii unei educații moderne. Ne dorim să-i găsim pe toți acei dascăli vizionari, dornici să rezolve probleme concrete din viața elevilor lor prin crearea unor proiecte prin care să dezvolte cele mai importante abilități ale viitorului printre elevii lor: gândire critică, creativitate, autonomie, responsabilitate etc.

Mediul de business are datoria să se asigure că face tot ce-i stă în putință să se implice cu resurse și viziune pentru dezvoltarea comunităților în care activează. Iar educația stă la baza oricărui progres. Nu există manager, antreprenor sau CEO care să nu înțeleagă tsunamiul cultural și social care ne așteaptă, în cazul în care criza educației se adâncește. Și se va adânci. Ne dorim să-i găsim pe toți acei oameni de business implicați și responsabili, care sunt pregătiți să creeze un impact în educație.

Echipa Narada își asumă responsabilitatea de a crea sisteme eficiente care multiplică rapid schimbările în educație. Înțelegem urgența problemei pe care o adresăm, ca atare, în tot ceea ce facem, căutăm soluții concrete, care să accelereze schimbarea, fiind permanent conectați la viziunea cu care am pornit la drum, aceea de a aduce educația în secolul 21.

De ce existăm

42% dintre copiii și adolescenții români sunt anafabeți funcționali.

Peste 70% dintre elevii români spun că se simt deseori demotivați, singuri și neadaptați în școlile în care învață.

Mediul de business se confruntă cu o criză a forței de muncă fără precedent.

Acestea sunt doar câteva dintre realitățile de care ne ciocnim zi de zi, fie că suntem manageri, părinți, profesori sau elevi. Iar fără acțiuni concrete și schimbări multiple și accelerate, educația va rămâne un nokia 3100 într-o lume de iphone xs.

Existăm pentru că educația nu mai poate aștepta. Are nevoie de un salt în secolul 21. Astăzi. Acum.

Cum funcționăm

Facem antreprenoriat de impact.
Avem abordarea unei echipe de intervenție în educație.

Funcționăm ca business social. 100% din profitul activităților noastre se reîntoarce în cercetare și dezvoltare de noi soluții pentru modernizarea educației. În acest moment, pentru a crea sustenabilitate financiară, modelul nostru de costuri are următoarea structură: valoarea unui proiect include costurile directe dedicate implementării propriu-zise, la care se adaugă costuri indirecte de 1500 de euro (indiferent de dimensiunea și durata unui proiect). Aceste costuri indirecte sunt folosite pentru cheltuielile administrative (salarii, taxe, workshopuri cu profesori, promovare etc) și pentru dezvoltare (cercetare, tehnologie etc).

Ne asumăm o comunicare transparentă atât a schimbărilor concrete pe care le vom produce în educație, cât și a investițiilor în dezvoltarea proiectului.

Obiectivul nostru:

100
de proiecte finanțate

100
schimbări în educație

Cine sunt oamenii de acțiune din Narada

Fondatori

Andra Munteanu
Founder & Naradian CEO

Alex Enache
Founder & Naradian COO

Laura Baciu
Honorary Co-Founder

Dan Berteanu
Honorary Co-Founder

Core team

Alexandra Duică

Alina Burlacu

Armina Dobrică

Raluca Jianu

Board

Andrei Pitis

VP Product and Head of European Development Centers at Fitbit

Alexandra Iorgulescu

Talent Director Deloitte

Andreea Roșca

Inițiator The Vast & The Curious, co-autor ‘Cei care schimbă jocul’ și fondator RBL

Atena Boca

Fondator LaPrimulBebe

Dan Berteanu

VP of Education at Bittnet Group, Partner Equatorial & Board Member RBL

Mihaela Gînju

Partener fondator Erudio

Raluca Negrea

Managing Partner MakeSense

Echipa extinsă

Alexandra Puiu
Alina Alexandru
Anca Brici
Theodora Crăciun
Bianca Atanăsoaiei
Bianca Nedelcu
Bogdan Iorgulescu
Carmen Dumitrescu
Cosmin Sava
Cristina Cerga
Valentin Andrieș
George Didoiu
Gabriela Caloian
Irina Teodor
Luiza Dinu
Mădălina Manoilă
Magda Pantaziu
Maria Bogza
Roxana Toader
Diana Gheorghiță
Simona Barna
Doris Bulgaru
Laura Dorneanu
Alin Marin
Izabela Manolache
Daria Gioabă
Alexandra Ilinca
Tiberiu Bălan
Georgiana Milescu
Noemi Tavitian
Andrei Dogaru

2019

În 2019 am construit prototipul platformei, sub egida Romanian Business Leaders Foundation, și am testat sistemul de match-making între proiectele profesorilor și oamenii de business.

 

Rezultatele, la final de an, arată astfel:

15 proiecte documentate și înscrise
pe platformă, din aproximativ
150 evaluate în total.

3 proiecte finanțate pentru
o singură comunitate
de educație.

proiectele au fost finanțate
cu peste 40,000 euro în
produse și/sau bani.

peste 50 de voluntari implicați.

12 companii au fost investitori
in educatie sprijinind proiectele
și alte 3 companii au fost parteneri
de suport Narada.

În prima etapă, ne dorim să multiplicăm rezultatele și să producem peste 100 de schimbări în educație.

Felicitările ne bucură, IMPLICAREA TA ne ajută să facem schimbări importante în educație.

descopera