AJUTA-MA SA INVAT! Sântămăria-Orlea, RO-HD
Sântămăria-Orlea, RO-HD
Proiect de tip Conectivitate
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 31,084 lei
Acest proiect va impacta un număr de 16 elevi
AVRAMESCU inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

A fi dascăl este o artă. Adevărații dascăli sunt cei care reușesc să se apropie de copii și să-i inspire să iubească materia pe care o predau.

Sunt profesoară la o școală minunată de la sat cu elevi și colegi extraordinari. Mulţi m-au întrebat de ce mi-am ales această meserie. Nu cred c-aş fi putut să fac altceva. Iubesc copiii și ador să fiu în preajma lor, să le dau încredere în ei și în potențialul lor, să-i fac să viseze cu ochii deschiși frumosul ce le va fi viitor. Iubesc ceea ce fac.

Deci să fim cât mai aproape de elevii noștri, cu mintea, trupul și sufletul!

 

De ce să mă susții?

Acest proiect este foarte important pentru ca elevii care ar putea beneficia de produsele acestea ar putea sa participe la orele online si sa aiba o situatie la invatatura buna. Sunt elevi harnici si dornici de a invata. Pentru că și copiii de la țară merită o educație de calitate, conectată la secolul XXI. Pentru că eu cred în copiii mei și știu că vă vor purta în gând și își vor aminti cu drag de oamenii inimoși care le-au creat viitorul. Pentru educație nu trebuie sa fie un lux și nici o excepție în mediul rural. VĂ MULȚUMESC!

Eu susțin "AJUTA-MA SA INVAT!"

Daniela Șerban

Environmental Consultant @Şerban și Asociații

Sunt Daniela Șerban, consultant de mediu, auditor de terţă parte a sistemelor de management de mediu, expert sănătate şi securitate în muncă, formator și acum, căpitan de expediție venit în sprijinul acestui proiect.

Povestea elevilor mei

Am decis să depun acest proiect, pornind de la ideea că toți copii au dreptul la educație. Suntem o comună cu puțin peste 3200 de locuitori, în zona sud-estică a județului Hunedoara. Înainte de 1989, Hunedoara a fost un județ puternic industrializat, însă ulterior a devenit din ce în ce mai defavorizat. Majoritatea angajaților din industrie au rămas șomeri sau au luat calea Europei, s-au reprofilat și au rămas în comunitate în chirie. Pe teritoriul localității Sântămăria-Orlea, până prin anii 2010 a existat o colonie muncitorească a hidroconstrucției Râul Mare Retezat. În contextul crizei economice de la acea vreme, mulți muncitori au fost disponibilizați, iar organizarea de șantier/locuințe a fost desființată. Prin umare, o altă generație a avut de suferit consecințele sărăciei. Mulți dintre ei au plecat cu familiile în străinătate. Alții au plecat singuri, iar familiile lor s-au destrămat. Copiii au rămas cu bunicii și sau alte rude. Toate aceste lucruri au generat un nou dezechilibru în comunitate. Condițiile familiale (economice, educaționale etc.) își pun amprenta puternic pe rezultatele învățării copiilor. Și la acest moment există copii care trăiesc sub nivelul minimal sau la limită din toate punctele de vedere. Sunt copii care își doresc și au tot dreptul să primească o educație la nivel vremurilor în care trăim. Din martie 2020, atât profesorii, cât și copiii din comuna noastră se confruntă cu o mare provocare: ȘCOALA ONLINE. În multe cazuri, copiii nu pot participa la orele online deoarece nu au niciun dispozitiv IT sau, chiar dacă au telefoane, nu pot lucra pe telefon sau nu au acces la internet. Copiii au nevoie să rămână conectați cu scoala. Sperăm că, oferindu-le dispozitive IT și acces la internet, vom reuși să reducem riscul de abandon școlar.

Rezultate urmărite

Prin însăşi vocatia ei, educaţia este o activitate anticipativă, ea pregătind omul de azi pentru ziua de mâine. Nimic nu ne poate dezvolta ca oameni mai mult decat educația. Imi doresc cu adevarat ca elevii mei sa devina oameni responsabili si pregatiti pentru viata si sa aiba o meserie. Aceasta dorinta nu se poate indeplini numai daca profesorii si elevii trateaza cu toata seriozitatea procesul instructiv-educativ. Aceasta insamnand participarea activa atat a cadrelor didactice cat si a elevilor la cursuri. In situatia actuala, nu toti copiii pot participa la orele on-line. Cauza fiind lipsa dispozitivelor IT si accesul la internet. Acest proiect doreste sa ajute acesti copii. Astfel vom oferi sanse egale tuturor copiilor si se va putea evita abandonul scolar.

Drumul meu spre reușită

Produsele primite ii vor ajuta pe copii sa participe la orele online si sa lucreze in Google Classroom. Elevii ar putea sa incarce documente si sa rezolve sarcinile de lucru postate de profesori. I-ar incuraja foarte mult sa nu renunte si le-ar da avant spre SUCCES. La clasa a VIII-a aștept un procent cât mai mare de promovabilitate în urmă evaluării finale, iar pentru celelalte clase o rată cât mai mică a abandonului școlar.

Promisiunea mea

Promisiunea noastra este sa oferim transparenta maxima in ceea ce priveste desfasurarea proiectului. Vom publica regulat informatii despre progresul proiectului, pe canalele proprii de comunicare. De asemenea vom sta la dispozitia tuturor sponsorilor sau donatorilor care doresc sa ne viziteze sau sa stie mai mult despre noi si proiectele noastre cu rapoarte de activitate sau financiare.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 2 November 2020, de către AVRAMESCU, Profesor gimnaziu la SCOALA GIMNAZIALA SINTAMARIA-ORLEA din SINTAMARIA-ORLEA, HUNEDOARA

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Laptop ASUS X509JA-EJ026T 2399.90 lei 9 21599.1 lei
Camera web Logitech C270 299.99 lei 9 2699.91 lei
Acces internet 6 luni 180 lei 9 1620 lei
Necesar achiziții 25,919 lei Total cost proiect 31,084 lei
Comisioane Financiare 778 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 3,888 lei
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 31,084 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Razvan Ivascu

Razvan Ivascu

19 November 2020

Amount Donated
150 lei
SP

Stelian Popescu

18 November 2020

Amount Donated
150 lei
Calin Biris

Calin Biris

18 November 2020

Amount Donated
50 lei
PN

Premiu Narada

17 November 2020

Amount Donated
487 lei
cb

ciprian bodea

17 November 2020

Amount Donated
100 lei
TB

Transfer Bancar

16 November 2020

BOCAN CAMELIA-MARIA

Amount Donated
100 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

2 Comments

ABDigital

Copiii sunt resursa cea mai importanta a unei tari si trebuie sprijiniti inca de mici in a-si deprinde abilitati si trasaturi de caracter care sa ii ajute sa se dezvolte armonios si sa poata la randul lor sa devina modele de urmat pentru generatia urmatoare. In plus, educatia e un drept fundamental, de care toti trebuie sa beneficiem in mod egal. Sper sa vedem cat mai multe initiative de acest gen si sa reusim impreuna sa ajutam un numar cat mai mare de copii sa se bucure de educatie.

Lia Muresan

Va susțin deoarece copii sunt viitorul nostru

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 5 susținători și 32 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.