Ajută-ne să scriem viitorul și să schimbăm lumea, elev cu elev! Mislea, RO-PH
Mislea, RO-PH
Proiect de tip Conectivitate
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 17,788 lei
Acest proiect va impacta un număr de 21 elevi
Grecu Ana Clara inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Sunt învățătoare, ceea ce pentru mine înseamnă să mă trezesc fericită zi de zi, la gândul că îmi urmez visul de-o viață. Fac totul din convingere și pasiune. Din convingerea că aripile mele pot susține zborul lor, că dragostea și pasiunea cu care le transmit tot va activa în ei dorința de autodepășire.

Îmi place să învăț zi de zi ceva nou și să aduc bucurie în sala de clasă, să-mi implic elevii în proiecte care să le dezvolte abilitățile digitale și inteligența emoțională. De aceea, am participat împreună la activități diverse ca: Săptămâna Mondială a Spațiului, Europe Code Week, Competiția ”Meet and Code”, proiecte europene eTwinning, proiecte internaționale ca ”Innovate your dreams”, ”Learning to innovate”, Ziua Cititului Împreună.

Cred, însă, că cea mai mare realizare sunt copii mei din sala de clasă. Unii sunt deja oameni împliniți, așezați la casele lor (printre ei o învățătoare cu care colaborez adesea), unii proaspeți studenți, alții sunt boboci de liceu (trei dintre ei la Liceul militar), alții pur și simplu nu au abandonat școala, oricât de greu ar fi dus-o în familiile de unde proveneau. Iar cei mai mici dintre ei, clasa mea de acum, sunt fantastici! Vă voi povesti despre ei mai târziu!

Un lucru pentru care sunt mereu recunoscătoare și îl consider parte din povestea mea, este legătura pe care o am cu comunitatea, cu părinții copiilor mei, cu bunicii, pe care-i avem mereu alături și implicați în tot ceea ce facem, cu bibliotecile din comună și chiar cu primăria. De multe ori, domnul primar a participat la activitățile noastre, ne-a susținut și a răspuns interviurilor copiilor!

De ce să mă susții?

Pentru că iubesc să fiu în clasă, printre copiii mei, să-i ascult, să-i provoc să întrebe, să descopere, să colaboreze, să-i îndrum și să-i ajut. Pentru că visez o școală în care toți copiii vin fericiți, știind că sunt apreciați, înțeleși, iubiți, ajutați să crească. Pentru că școala trebuie să-i pregătească pe copii pentru un viitor despre care nu avem idee cum arată și asta ne obligă să-i învățăm întâi cum să învețe. Și, mai ales, fiindcă viitorul deja a început. Pentru că „fiecare copil are nevoie de un campion” (Rita Pierson), iar eu am ales să fiu acel campion! Dar nu mă supăr dacă împart gloria cu tine! Dimpotrivă, e frumos să fim mai mulți!

Povestea elevilor mei

Pasionați de tot ceea ce-i înconjoară, cei 21 de copii ai mei chiar sunt ambasadori ai cunoașterii, împărtășind și ajutându-i pe colegii mai mari sau mai mici să învețe alături de ei. Sunt deschiși, empatici, colaborează întotdeauna, nu lasă pe nimeni în urmă, se implică în activitățile din școală și din afara ei. Nu mai sunt „o clasă”, ci au devenit o familie! Am băut chiar și ceai online împreună! Îi admir fiindcă în toată perioada școlii online, s-au chinuit să facă față tuturor provocărilor, descărcând aplicații pe telefon, ajutându-se constant (una dintre fetițe a realizat un tutorial pentru colegi, un băiețel l-a invitat acasă pe colegul care nu se putea conecta cu clasa). Au reușit să instaleze singuri și să posteze temele în Google Classrom, au citit și explicat poezii și texte dincolo de nivelul lor de vârstă (ex: Fear de Khalil Gibran), au prezentat experimente științifice în fiecare vineri, au pictat după tutoriale de pe youtube, au folosit Chrome music lab pentru a compune melodii, au făcut sport online și au explorat Cosmosul, toate acestea ținându-și ochii ațintiți zi de zi în ecranele mici ale telefoanelor. Și știți ce m-a impresionat pe mine cel mai mult? Că nu s-au dat bătuți, că nu s-au plâns nici măcar o clipă! Dimpotrivă! Au descoperit tot, au trecut peste orice obstacol, ba chiar m-au învățat și pe mine lucruri noi! De aceea îmi doresc pentru ei aceste instrumente digitale care să-i ajute, protejându-le ochii, dar și dezvoltându-le abilitățile necesare secolului în care trăim.

Rezultate urmărite

Unul dintre motivele pentru care doresc acest pachet este faptul că suntem implicați în proiecte eTwinning, ceea ce înseamnă că deseori avem întâlniri online cu partenerii noștri europeni. Au existat momente în care sala de informatică era ocupată la ora la care noi ar fi trebuit să ne conectăm, astfel încât am ratat întâlnirea. De asemenea, fiind înscriși în competiția Meet and Code, vom avea o nouă întâlnire cu parteneri din 10 țări europene în care-i vom învăța pe copiii de acolo să programeze ozoboți. Va fi foarte greu să facem acest lucru de pe telefoane! Participăm și la evenimentul European Code Week, lucrăm în Story jumper, dar este imposibil să facem asta de pe telefon, iar sala de informatică nu este mereu liberă, deși avem acordul să o folosim oricând avem nevoie. Tabletele individuale le-ar da posibilitatea copiilor mei să lucreze de oriunde, oricând (mai ales în aceste condiții ale pandemiei de coronavirus), ar putea colabora mai ușor și ar putea instala, în sfârșit, toate aplicațiile de care au nevoie! Ar putea chiar să citească cărțile preferate, pentru că, dincolo de a fi atât de „tehnologizați”, ei sunt și pasionați de lectură!

Drumul meu spre reușită

Sunt la catedră de 25 de ani și în tot acest timp am căutat să învăț continuu, pentru a duce în clasă cea mai bună versiune a mea, zi de zi. Sunt Ambasador Îndreptar Digital, eTwinner cu numeroase Certificate de Calitate Naționale și Europene și un premiu II la Competiția Națională a proiectelor eTwinning, mentor CoderDojo Valea Doftanei, membru Asipre Teachers, creator de Resurse Deschise pentru Educație, finalist al Concursului național Creator de educație. După un curs de folosire a instrumentelor digitale în sala de clasă, am înțeles ce impact are tehnologia asupra învățării și, aplicând ceea ce am învățat, am descoperit benefiiciile ei directe. Cred că acest lucru a făcut trecerea către școala online mult mai simplă și eficace pentru copii mei și fără bătăi de cap pentru părinții lor! Am reușit să fac totul fiindcă nu mă dau bătută ușor și lupt pănă la capăt pentru a obține orice ce au nevoie copiii mei. Pentru că toți copiii merită o șansă pentru un altfel de viitor.

Promisiunea mea

Cei 21 de copii ai mei sunt nativi digitali. Ei locuiesc la 40 de km de cel mai apropiat oraș. Unii dintre ei au vise îndrăznețe, dar unii au telefoane vechi, unde abia au loc să-și descarce aplicațiile cu care lucrăm des la clasă și, cu toate acestea, toți s-au străduit să fie prezenți zi de zi, din 11 martie pănă pe 12 iunie. Cunoscându-le potențialul și determinarea, îmi doresc să le pot aduce în sala de clasă dispozitivele adecvate care să le sprijine învățarea, să-i aducă aproape de realitatea digitală a zilelor noastre, să stimuleze munca în echipă și colaborarea în realizarea diverselor proiecte din clasă și din afara ei, să le dezvolte abilitățile de rezolvare a unei probleme din viața reală.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 11 September 2020, de către Grecu Ana Clara, Profesor învățământ primar la Liceul Tehnologic Carol I, comuna Valea Doftanei din Teșila, Prahova

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Suport tableta si casti – Model 1 12.90 lei 21 270.9 lei
Tableta VIVA H1003 LTE Allview 549 lei 20 10980 lei
Necesar achiziții 14,651 lei Total cost proiect 17,788 lei
Comisioane Financiare 440 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 2,198 lei
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 17,788 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

SC

Simona Cananau

26 October 2020

Amount Donated
50 lei
RD

Razvan Catalin Dobrea

24 October 2020

Amount Donated
50 lei
Anonymous User

Anonymous

22 October 2020

Amount Donated
100 lei
EB

Eva Burtoiu

21 October 2020

Asa ar trebui sa fie toate cadrele didactice din Romania ! Chapeau d-na invatatoare !!!! Mult succes in tot ce faceti !

Amount Donated
100 lei
CB

Cătălina Bozianu

20 October 2020

Amount Donated
1,000 lei
A

Andreea

20 October 2020

Amount Donated
100 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

1 Comment

Milu Ileana

O școală în care educația digitală este importantă, este o școală a viitorului. Copilul meu este parte a acestei clase care vrea să schimbe lumea în care trăim!

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 3 susținători și 32 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.