Biblioteca pentru un viitor mai bun

Ciocanesti, Dambovita, Romania

Rolul acestui proiect este de a le realiza copiilor din comuna Ciocănești de Dâmbovița o bibliotecă, structurată pe cinci module, prin intermediul căreia să deprindă abilitățile de secol XXI, atât de căutate de către angajtori, așa cum sunt creativitatea, gândirea critică și rezolvarea de probleme, lucrul în echipă și conexiunea cu ceilalți, inteligența emoțională sau judecata morală și luarea deciziilor.

Biblioteca pentru un viitor mai bun

Elevii mei un total de 50 elevi

Comuna Ciocănești este o comună cu cinci sate și resurse puține, aflată în mijlocul câmpului, o comună ai cărei copii au primit o șansă la un viitor mai bun datorită Clubului Tineri de Succes, un club ce îi ajută pe copii să se dezvolte, să facă și să cunoască mai multe decât ar face-o stând pe marginea drumului.

Cu toate că au norocul să facă parte din Clubul Tineri de Succes, unde desfășoară o mulțime de activități, acestor copii le lipsesc oportunitățile de învățare și joacă, căci satele din care provin sunt sărace, iar mare parte dintre aceștia fac naveta sau merg până la câțiva kilometri pe jos pentru a ajunge la școală.

Copii de 6 și chiar 18 ani încearcă din greu să își depășească condiția pentru ca mai târziu să nu fie nevoiți să cerșească sau să lucreze pe șantier pentru câțiva bănuți, așa cum fac alți copii care nu au avut șansa acestui proiect, de aceea ne-am gândit să le oferim acestor copii o bibliotecă, structurată pe cinci module, prin intermediul căreia să își dezvolte abilitățile de secol XXI, atât de căutate de către angajatori.

Proiectul meu

Proiectul „Biblioteca pentru un viitor mai bun” își propune să le ofere copiilor din comuna Ciocănești o selecție de cărți, care să îi ajute să se dezvolte abilități precum:

– Creativitate

– Gândire critică și rezolvare de probleme

– Lucrul în echipă și conexiune cu ceilalți

– Inteligență emoțională

– Judecată morală și luarea deciziilor.

Proiectul va consta în alcătuirea unei biblioteci din care aceștia să își procure cărți când merg în tabăra construită chiar de aceștia în Poiana Velicanului, o tabără amplasată în vârful unui deal, fără condiții și făcută de la 0
de către cei mici. Deoarece copiii dau deja dovadă de seriozitate și maturitate venind cu propriile cărți, citind în aer liber, la munte, câte o oră pe zi și organizându-și singuri activitățile, ne-am gândit să alcătuim o bibliotecă, structurată pe cinci module, prin intermediul cărora să deprindă abilitățile mai sus menționate, astfel încât, atunci când ajung la stadiul de angajare să dețină deja cunoștințele căutate de către angajatori.

Companii care au investit în educație

?> ?> ?>

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Modul I (cărți pentru dezvoltarea inteligenței emoționale) 3000 lei 1 3000 lei
Modul II (cărți pentru dezvoltarea creativității) 3000 lei 1 3000 lei
Modul III (cărți pentru dezvoltarea gândirii critice și a rezolvării de probleme) 3000 lei 1 3000 lei
Modul IV (cărți pentru dezvoltarea judecatei morale și luarea deciziilor) 3000 lei 1 3000 lei
Modul V (cărți pentru dezvoltarea lucrului în echipă și a conexiunii cu ceilalți) 3000 lei 1 3000 lei
Necesar achiziții 15,000 lei Total cost proiect 0 lei
Logistică & deplasări 1,500 lei
Comisioane Financiare 450 lei
Raportare Financiară lei
Normă Project Management lei
Comunicații lei
Buget Fundraising lei
Buget Neprevăzute 750 lei
Buget de comunicare lei
Overhead 0 lei
Moldoveanu Serban a inițiat acest proiect în urmă cu 6 luni, în data de ianuarie 10, 2020
304 vizualizări
Proiectul este întreținut de triada Narada, compusă din
  • VRC nealocat
    Nu este alocat Responsabil de Caz (VRC)
  • Fundraiser nealocat
    Nu este alocat Fundraiser
  • Contributer nealocat
    Nu este alocat Contributer

Noutăți

Încarcă mai multe...
Proiect finalizat
Acest proiect a avut 1,001 susținători
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.