Conectare la viitor Baia Mare, RO-MM
Baia Mare, RO-MM
Proiect de tip Conectivitate
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 34,968 lei
Acest proiect va impacta un număr de 23 elevi
Ioana David inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Dorința de a fi profesor mi-a fost insuflată de doamna profesoară de limba română pe care am avut-o în liceu. Blândețea, răbdarea si candoarea dumneaei ne dezarma pe toți cei care-i eram elevi. Nu se supăra niciodată pe noi cu toate că nu învățam mereu, doar ne reamintea, uneori glumind, alteori pe un ton serios, că avem de dat un examen important la terminarea liceului. Ne asculta părerile, dorințele sau nelinistile fără a ne da impresia că sunt fanteziste sau neînsemnate. Doamna profesoară de limba română a reprezentat a doua persoană importantă din viața mea, după mama.

Faptul că sunt o persoană veselă, sociabilă, comunicativă, ambițioasă, implicată și determinată în a duce la bun sfârșit ceea ce mi se pare că e benefic pentru cei din jurul meu și pentru mine, cred că sunt câteva calități care mă definesc.

Gândul cu care îmi încep fiecare zi este acela că si eu contribui, prin munca mea / prin „personalitățile micilor elevi” pe care le modelez, la construirea viitorului. Mă consider „un făuritor de oameni”, poate pare exagerat, dar se spune că ești suma celor 5 persoane cu care interacționezi mai mult în prima parte a vieții tale (până la 20 de ani). Dacă e așa, atunci am o datorie / responsabilitate foarte mare față de acești copii.

Munca și optimismul fac lumea frumoasă.

De ce să mă susții?

Acest proiect merită să fie susținut deoarece va facilita accesul la educație a unor copii din medii defavoritate, care nu au nicio altă posibilitate sau oportunitate de a învăța.

Eu susțin "Conectare la viitor"

Ciprian Borșan

Co-founder & CEO @Harpoon Marketing

Cea mai mare pasiune a mea este să-mi ajut clienții să-și umanizeze brandul și să mențină o voce și un mesaj de brand consecvent în toate mediile online. De cele mai multe ori achiziționez, cultiv și convertesc clienți potențiali interesați și calificați.

Click și află mai multe despre mine!

Povestea elevilor mei

Micuțele „buburuze vesele” sunt copiii pe care îi îndrum pe calea cunoașterii. toți sunt elevi în clasa a II-a la Scoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare, o înstituție de învățământ mare, dintr-un cartier de la marginea orașului. Majoritatea elevilor mei fac parte din familii cu potențial financiar scăzut, din familii dezorganizate sau monoparentale. Provocările lor de zi cu zi sunt multe și diverse, de la necesitați de bază precum lipsa: hainelor, rechizitelor, unei mese calde zilnice, la căldura unei familii complete. La acestea se adaugă acum criza sanitară care fragilizează și întrerupe conexiunea acestor elevi cu educația, cu alți copii de aceeași vârstă cu preocupări asemănătoare, cu mediul școlar, cu societatea. Denis, un baiat de 10 ani, firav din punt de vedere fizic, este crescut de bunică, aceasta beneficiind doar de un ajutor social. părinții lui nu au locuri de muncă, nu au niciun venit, nu au o locuință, tatăl a avut probleme cu alcoolul si cu legea așa că Denis a fost dat în grija bunicii. Nicolas este crescut împreună cu cele două surori mai mici ale lui numai de mamă, care nu are loc de muncă, ci numai un ajutor social și alocațiile copiilor. Copilul beneficiază de bursă socială de 100 de lei pe lună, ceea ce reprezintă mult prea puțin pentru nevoile lor zilnice / de bază. Narcisa, o fețită timidă și mult prea liniștită pentru vârsta ei, este crescută de o mătușă, mama fiind plecată la muncă în străinătate. Cu toate că tatăl le-a părăsit, mama nu se prea interesează de situația fetei, mătusa fiind cea care o crește din salariul minim pe economie, având de plătit și chirie la locuința în care stau. Exemplele pot continua. Prin urmare, eu cred că, accesul la educația online prin intermediul unor dispozitive digitale ar păstra/ ar întări legătura lor cu partea frumoasă a lumii în care trăiesc - cu mediul de învățare. Sunt copii veseli și curioși în ciuda greutăților pe care le întâmpină zi de zi.

Rezultate urmărite

Dacă proiectul meu va fi aprobat și împlementat, acesta va contribui la formare și dezvoltarea unor competențe digitale minime, necesare învățării la scolarii mici. Elevii vor avea acces mai usor la educație / la resurse educaționale inedite, atractive, interactive. Acești copii vor rămâne conectați la mediul școlar, vor reuși să își formeze acea bază fundamentală de cunoștințe, atitudini și abilități necesare învățării pe termen mediul și lung. Prin toate acestea, ei vor deveni mai creativi, mai performanți și se vor putea integra mai ușor în societate. Cred că pe parcursul primului an în care vor folosi dispozitivele necesare în învățarea online, elevii vor descoperi nenumăratele posibilități prin care tehnologia contribuie la cunoașterea și îmbunătățirea universului înconjurător/ lumii/ vieții.

Drumul meu spre reușită

Primul pas pe care îl vom face spre reușită va fi acela de a ne împrieteni cu produsele, de a descoperi funcțiile si functionalitățile pe care le au. Le vom utiliza în interactiunea online și față în față în procesul de invățare. Vom crea proiecte individuale și de grup, vom deschide căi de colaborare cu elevi din alte școli, țări, ne vom îmbunătăți competențele digitale si de comunicare. Pentru susținere vom apela la voluntari, colegi, prieteni, oameni din comunitatea imediată care sunt dispuși să împărtășească cu alții / cu noi din conostințele și experiența lor. Alături de mine în acest proiect sunt „comunitatea Narada”, „donatorii”, copiii din clasa mea, părinții și tutorii legali ai acestor copii, colegii mei și alți oameni cu suflet mare. Se spune că începutul e mai greu. Am convingerea că proiectul va fi de succes și că vor urma și alte proiecte și actiuni la ca vom participa, sper că nu numai ca beneficiari, ci si ca susținători, voluntari sau poate chiar ca „donatori”. Impactul proiectului va fi multiplicat atât prin implicarea mai activă a părinților și tutorilor legali ai elevilor în activitățile ce țin de dezvoltarea și educarea copiilor lor, cât și prin popularizarea acestor tipuri de proiecte și a rezultatelor acestora în comunitatea locală.

Promisiunea mea

O educație de calitate se sprijină pe 4 piloni importanți: părinți, copii, dascăli și comunitate. Numai toți și împreună putem ieși învingățori din această încercare / provocare. Țelul / scopul nostru comun trebuie să rămână același, adică acela de a contribui fiecare cu tot ce poate la formarea unor tineri sănătoși, frumoși și adaptabili care vor crea societatea de mâine. Dacă vom fi uniți și vom colabora îndeaproape vom trece peste toate provocările., iar reușitele intermediare (și finale ale proiectului) le vom face cunoscute prin poze, videoclipuri și reușitele personale (diplomele, medaliile, premiile obținute la diferite concursuri).
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 29 October 2020, de către Ioana David, Profesor învățământ primar la Scoala Gimnaziala "Vasile Alecsandri" din Baia Mare, Maramures

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Tableta LENOVO Tab M10 TB-X505L, 10.1″, 32GB, 2GB RAM, Wi-Fi + 4G 799.99 lei 23 18399.77 lei
Laptop AcerAspire 5 A514-53 2899.99 lei 1 2899.99 lei
BOXE GENIUS 2.0 45 lei 1 45 lei
Acces internet 6 luni 180 lei 23 4140 lei
Tabla Interactiva 105 inch StarBoard FX98E2 3599 lei 1 3599 lei
Camera web Hama Spy Protect 53950, USB, negru 125.99 lei 1 125.99 lei
Necesar achiziții 29,210 lei Total cost proiect 34,968 lei
Comisioane Financiare 876 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 4,381 lei
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 34,968 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Anonymous User

Anonymous

23 November 2020

Amount Donated
500 lei
LB

Larisa Bolohan

22 November 2020

Amount Donated
100 lei
VV

Vasile Vlasin

21 November 2020

Amount Donated
250 lei
ap

andrei petucher

20 November 2020

Amount Donated
50 lei
Ela Iliesi

Ela Iliesi

20 November 2020

Amount Donated
50 lei
BM

Bianca Marian

18 November 2020

Amount Donated
50 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

1 Comment

Ilinca Rusu

Consider ca educatia este unul din cele mai importante lucruri si cred ca orice copil ar trebui sa aiba acces la ea. Din pacate in aceasta perioada si nu numai, sunt atat de multi copii care nu beneficiaza de acest drept. De aceea imi doresc sa sustin proiecte care pot aduce copii mai aproape de scoala.

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 6 susținători și 30 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.