Conectați la viitor Sascut, RO-BC
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Sascut, RO-BC
Proiect de tip Clasa secolului 21
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 38,356 lei
Acest proiect va impacta un număr de 700 elevi
Cerbu Mariana-Gabriela inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Sunt profesor de limba română de o viață, dar undeva, în adâncul sufletului meu, am rămas un veșnic elev. Nu de puține ori, acest elev, care încă trăiește în mine, își aduce aminte de profesorii săi, de chipul, de gesturile și de cuvintele lor. Când am îmbrățișat această profesie m-am ghidat după cei care mi-au fost mentori. Încă de la începutul carierei, știam că profesia de cadru didactic este una de vocație. Da, e de vocație, de simțire, e de a te adapta și de a citi copilul din fața ta, să îl înveți de bine, pentru viață și nu numai. Nu neapărat să formezi elită pentru că nu toți ajung sau își doresc să ajungă acolo, ci să discuți cu un partener, să înveți reciproc de la învățăcel și să știi că nu bați pasul pe loc. De-a lungul timpului, am înțeles că între catedră și bănci este o distanță prea mare, iar cei care trebuie să o reducă sunt dascălii. Am înțeles că elevii au și ei dramele lor, că dascălii trebuie să lucreze nu doar cu mintea elevilor, ci și cu sufletul lor. Am învățat că nu pot fi niciodată un dascăl dacă nu pot zidi punți între inima mea și inimile elevilor mei. Sinceritatea și autoevaluarea contează pentru mine foarte mult: să știi cât să duci, să știi cât poți să te implici, să știi când să te detașezi elegant și să iei o pauză. Formarea unui profesor e neîntreruptă și tocmai pentru că asta întruchipează o cunoaștere, o lumină căreia îi dedică o viață ca să o dea mai departe. Eu am fost motivată să devin profesor pentru că am simțit că aici îmi este parcursul. Simt asta și acum, după 18 ani de vechime în învățământ, iar ceea ce îmi dă o satisfacție enormă se bazează pe ideea: Fă ceea ce iubești și iubește ceea ce faci! 

De ce să mă susții?

Întotdeauna a existat un decalaj între mediul rural și cel urban. Școala noastră nu a avut șansa de a fi implicată în alte proiecte de finanțare, cu mijloace moderne și consider că elevii nu ar trebui privați de aceste noi resurse tehnologice, toți având drepturi egale la educație.

Povestea elevilor mei

Elevii sunt oglinda dascălilor, sunt rodul muncii lor, sunt mlădiţele care duc tradiţia şcolii mai departe, tocmai pentru că sunt crescuţi şi cresc dintr-o tulpină sănătoasă, deși mulți fac parte din zone dezavantajate, monoparentale, cu părinți plecați în afara țării sau cu ajutor social. Şcoala Gimnazială Sascut este una dintre şcolile de prestigiu din judeţul Bacău, care se remarcă prin rezultatele foarte bune obţinute de elevi la diverse concursuri și olimpiade, prin colectivul de cadre didactice bine pregătit profesional şi pedagogic. Proiectul se adresează unui număr de aproximativ 700 de elevi care aparțin celor 3 structuri ale Școlii Gimnaziale Sascut (Păncești, Sascut și Sascut-Sat). Prin derularea acestui proiect îmi doresc să le ofer copiilor un spațiu creativ, potrivit noilor cerințe, în vederea însușirii unor competențe digitale necesare societății actuale și viitoare. Dorind să perfecționez activitatea instructiv-educativă, consider necesară achiziționarea unor mijloace interactive, care ar facilita procesul de învățare, atât pentru activitățile față în față, cât și cele online. Înțelegând nevoia permanentă de modernizare, aceste mijloace îi ajută atât pe elevi, cât și pe profesori în activitatea din clasă, ducând la creșteri semnificative ale concentrării, receptivității și implicării elevilor în timpul orelor. Ei ne dau motive în fiecare zi să ne întoarcem cu drag, cu nerăbdare, cu pasiune la şcoală. Ei sunt copiii noştri, sunt aici, acum, şi vor ca şi noi, cadrele didactice, să fim prezente în viața lor. Să le spunem că doar ei sunt importanți, că doar ei contează, că ne bucurăm atât de mult că suntem împreună timp de o oră şi că vrem să vorbim despre aceleaşi lucruri.

Rezultate urmărite

În urma implementării acestui proiect, doresc să trezesc interesul elevilor către studiu, tehnologie, noutăți. Consider că aceste activități răspund intereselor și preocupărilor acestora, stimulând participarea lor la acțiuni diverse, la dezvoltarea personalității și diminuarea diferențelor dintre elevi prin integrarea tuturor în activitățile proiectului. Această nouă abordare a educației trebuie să fie direcționată în spiritul dezvoltării autoeducației, atât a cadrelor didactice, cât și a elevilor. Prin acest proiect, urmăresc creșterea gradului de atenție și de implicare la ore, folosind tehnologia modernă, elevii fiind implicați mai mult în actul didactic. În derularea acestui proiect sunt susținută de directorul unității, dar și de alți colegi.

Drumul meu spre reușită

Starea în care ne aflăm ne-a forțat să fim părtași ai unei schimbări radicale care presupune adevărate revoluții, șocuri în structura sau funcționarea organizației prin regândirea utilizării tehnologiei și implicit, a funcționării organizației dar și restructurarea organizării, structurii și culturii școlii. Aceste schimbări transformaționale ne-au determinat să abordăm procesul didactic dintr-o altă perspectivă prin înlocuirea în totalitate a interacțiunilor face-to-face cu elevii și colegii cu întâlnirile mijlocite de aplicațiile din mediul virtual. Această nouă abordare a educației trebuie să fie direcționată în spiritul dezvoltării autoeducației, atât a cadrelor didactice, cât și a elevilor pentru că nimeni nu a fost pregătit pentru învățarea în totalitate în mediul online. Cadrele didactice au fost provocate să se adapteze rapid și să transmită un mesaj important elevilor: învățarea continuă dincolo de școală și cu instrumente online accesibile tuturor și multă determinare; se poate face progres; se pot încuraja elevii să învețe și să lucreze independent. Situația nou generată, neexperimentată și neadaptată s-a concretizat rapid într-o învățare de tip online, sincronă, care a fost inițial abordată cu scepticism de către cei mai mulți profesori și cu entuziasm și curiozitate de către cei mai mulți elevi. Toate aceste activități ne-au arătat că putem duce învățarea mai departe, dincolo de sala de clasă, și că tabla virtuală ne-ar da posibilitatea să deschidem o fereastră magică.

Promisiunea mea

Acest proiect este o provocare pentru mine, iar toate reușitele acestui proiect le vom face cunoscute prin poze, videoclipuri, diplome și premii la diferite concursuri. Pot promite că tablele interactive și celelalte mijloace solicitate vor fi folosite în activitatea didactică de către elevii mei; acestea vor fi sufletul școlii noastre. Învățământul, spune toată lumea, trebuie să evolueze. Dar numai noi, cei implicați direct în asta, îl putem face să evolueze. Cu fiecare mică bătălie câștigată, cu fiecare nou proiect finanțat, cu fiecare click pe un buton facem magie.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 1 year, în data de 30 March 2021, de către Cerbu Mariana-Gabriela, Profesor gimnaziu la Școala Gimnazială Sascut din Sascut, Bacău

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Tabla Interactiva Expert – Diagonala 94 239 cm 3886 lei 5 19430 lei
Tabla Interactiva 105 inch StarBoard FX98E2 3599 lei 1 3599 lei
Videoproiector Acer X128HP 1654 lei 6 9924 lei
Suport de tavan, universal, pentru videoproiector 91.25 lei 6 547.5 lei
Necesar achiziții 33,501 lei Total cost proiect 38,356 lei
Comisioane Financiare 1,005 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 3,350 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 38,356 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

3 Mesaje sustinatori

Aurelia Dascalu

Mult succes! Copiii au nevoie de sprijinul nostru!

Dascalu Aurelia

Mult succes si felicitari pentru idee!

Stanciu Carmen

Un om deosebit, cu idei remarcabile! Mult succes în demersul educațional, cu un impact deosebit!

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 2 susținători și 0 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.