Conectivitate pentru picii din Mihail Kogălniceanu Mihail Kogălniceanu, RO-IL
Mihail Kogălniceanu, RO-IL
Proiect de tip Conectivitate
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 4,079 lei
Acest proiect va impacta un număr de 27 elevi
Mircea Ramona Mariana inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Mă numesc Mircea Ramona Mariana și sunt profesor în învățământul primar la Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu, județul Ialomița. Lucrez cu elevii pentru că iubesc această meserie și îndrăgesc mult copiii. Îmi place să îi urmăresc cum cresc, cum evoluează și cum se dezvoltă, sub ochii mei.

Am venit în județul Ialomița după mai mulți ani în care am predat în județul Arad, un județ cu o situație financiară mai bună. Situația financiară a județului se reflectă și în nivelul de dezvoltare a învățământului. Astfel, școala noastră din Mihail Kogălniceanu nu dispune de materialele necesare pentru a continua cursurile online dacă situația o va cere.

Îmi doresc să pot veni în ajutorul elevilor din clasa mea și astfel să poată beneficieze de educație, un aspect vital în viața copiilor.

De ce să mă susții?

Copiii din clasa mea au fost norocoși și au primit tablete în urma unui program derulat de guvern. Totuși, pentru a putea preda într-un format hibrid, în clasă și online, mai avem nevoie doar de câteva materiale. Pentru ca tabletele să fie într-adevăr folosite la potențialul lor maxim, atât de copiii prezenți în clasă cât și acasă, avem nevoie neapărată de aceste materiale. Cei 27 de elevi din clasa mea sunt în clasa I, la începutul aventurii cunoașterii. Din acest motiv a avea cadrul didactic aproape, fie și doar online, este foarte important. De asemenea, școala este crucială pentru dezvoltarea lor la vârsta la care se află și trebuie să facem orice efort pentru a le asigura accesul la învățământ. Susțineți-ne pentru a oferi celor 27 de copilași oportunitatea să fie în contact cu școala, cu colegii lor și cu, așa cum le place lor să spună, “doamna mea”.

Povestea elevilor mei

Cei 27 de elevi din clasa noastră sunt la începutul drumului în școală, fiind abia în clasa I. Totuși, încă de la această vârstă mică, pe lângă abilitățile de a citi, scrie și socoti, deja dovedesc reale aptitudini digitale. Au, însă, nevoie de șansa și mediul potrivit ca să și le dezvolte într-o direcție constructivă. Copiii din clasa noastră provin într-o proporție mare din medii defavorizate. În urma discuțiilor pe care le-am avut, 22 dintre cei 27 de copii au declarat că nu au dispozitivele necesare pentru a începe școala online, dacă va fi nevoie. În același timp, situația epidemiologică din România este una volatilă și scenariul de predare în școală se poate schimba oricând. Mai mult, există deja copii în clasă care din cauza unor condiții medicale ce îi situează în categoriile de risc la infectarea cu COVID-19, au decis să continue școala online de acasă.

Rezultate urmărite

Îmi doresc să ofer tuturor elevilor mei șanse egale la educație, indiferent de situația lor materială, de starea lor de sănătate sau de situația epidemiologică a localității. Pentru a oferi aceste șanse este necesar ca, în cazul rămânerii acasă a unora din cauza problemelor de sănătate sau a necesității izolării, aceștia să poată urmări lecțiile în timp real, dar online. Mai mult, îmi doresc ca acești elevi din online să poată participa la ore în condiții similare cu cei din clasă. Astfel, vreau să le oferim condițiile necesare pentru putea pune întrebări sau răspunde la întrebările mele. În acest moment suntem la un pas de a putea oferi copiilor posibilitatea să participe la ore și online, de acasă. Acest ultim pas este reprezentat de asigurarea echipamentului necesar pentru a realiza comunicarea live între clasă și locația copiilor. Îmi doresc să putem asigura comunicarea între copiii de acasă și noi cei din clasă și astfel să continuăm să le dezvoltăm aptitudinile de lucru în echipă, creativitatea, gândirea critică și rezolvarea de probleme.

Drumul meu spre reușită

Am o activitate neîntreruptă de 29 de ani la catedră. Îmi place și acum să mă joc cu elevii mei pentru că școala nu trebuie să însemne doar învățătură. Îmi place să folosesc atât metode formale, cât și metode informale, alternative de predare și lucru cu copiii. Lucrând online, i-am ajutat să găsească o serie de filmulețe, jocuri distractive și activități care le cresc vizibil interesul față de școală. M-am străduit întotdeauna să desfășor activități deosebite cu elevii mei. Am participat în trecut la numeroase concursuri pe plan local, dar am realizat și o deplasare din județul Ialomița în județul Arad pentru a participa la un concurs dedicat poetului nepereche, Mihai Eminescu. Am organizat și excursii în țară, alte activități îndrăgite mult de elevi, dar care necesită o pregătire specială din partea cadrului didactic. Cred cu tărie că un cadru didactic poate influența în mod decisiv dezvoltarea copiilor prin implicare și dăruire atât în timpul orelor de curs, cât și în afara lor.

Promisiunea mea

Impactul pe care îl va avea acest pachet, odată finanțat, va fi unul semnificativ pentru cei 27 de copii din clasa mea. În primul rând, vor avea posibilitatea să rămână conectați la învățământ, să rămână în contact cu colegii și învățătoarea lor, indiferent de cum va evolua situația epidemiologică. Pe de altă parte, Mihail Kogălniceanu din județul Ialomița este o localitate rurală, într-o zonă mai retrasă. Copiii din comunitate au mai puține șanse de a se deplasa și a cunoaște alte locuri. Având la dispoziție aceste materiale, îi voi ajuta pe elevi să se conecteze nu numai între ei, ci și cu elevi din alte comunități din țară și, de ce nu, și din alte părți ale lumii cu copii români plecați în alte țări.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 12 September 2020, de către Mircea Ramona Mariana, Profesor învățământ primar la Școala Gimnaziala Mihail Kogalniceanu din Mihail Kogalniceanu, Ialomiţa

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Laptop AcerAspire 5 A514-53 2899.99 lei 1 2899.99 lei
Camera web Logitech C270 299.99 lei 1 299.99 lei
BOXE GENIUS 2.0 45 lei 1 45 lei
Necesar achiziții 3,245 lei Total cost proiect 4,079 lei
Comisioane Financiare 97 lei
Costuri Administrative 250 lei
Costuri Neprevăzute 487 lei
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 4,079 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

SF

Stefan Razvan Florea

5 October 2020

Amount Donated
4,079 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

1 Comment

Ionela mihai

O idee foarte bună!

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 2 susținători și 1 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.