Creativitate prin tehnologie Sibiu, RO-SB
Sibiu, RO-SB
Proiect de tip S.T.E.M.
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 3,553 lei
Acest proiect va impacta un număr de 25 elevi
Alina Hoara inițiator proiect utilizator verificat
Membru al organizației
Teach for Romania

Povestea mea

Sunt Alina și am 33 ani. După copiii de clasă pregătitoare sunt „puțin bătrână, dar cu idei distractive”. Mă ocup cu inventat materiale didactice și lecții atractive și încerc să integrez tehnologia (robotica, programarea) în fiecare oră. Elevii vin cu idei pe care împreună încercăm să le punem în practică, chiar dacă uneori ies „ciudățenii”. Prin lecțiile interactive propuse încerc să sporesc creativitatea elevilor, gândirea critică, să le sporesc încrederea în propriile forțe. Prin apelarea constantă la metoda – încearcă, identifică greșeala și repară – încerc să le demonstrez elevilor că, uneori, deși avem parte de un eșec, îl putem transforma într-un succes prin perseverență.

De ce să mă susții?

Este imperativ în ziua de astăzi să susții un cadru didactic care, pe lângă pasiunea de a preda, de a îndruma elevii pe drumul lung al cunoașterii, are nevoie de ustensile, de materiale didactice inovative, moderne, agreate de elevi și menite să le sporească curiozitatea și interesul pentru școală. În lipsa unor fonduri specifice pentru dotarea școlilor și amenajarea lor din perspectiva materialelor didactice și a mijloacelor de învățământ, cadrul didactic este nevoit an de an să își aloce o bună parte din câștiguri în această direcție.

Povestea elevilor mei

Elevii mei sunt în ciclul primar la Liceul de Artă și studiază, în funcție de preferințe, muzica sau artele vizuale. Sunt copii curioși, care adoră să descopere mediul înconjurător prin experimente. Au nevoie de materiale didactice și de suport în această călătorie de 5 ani petrecuți în ciclul primar pentru a-și dezvolta competențele specifice secolului 21.

Rezultate urmărite

Îmi doresc să le ofer un spațiu creativ, potrivit vârstei și cerințelor lor, în vederea însușirii de către elevi a unor competențe digitale necesare societății actuale și viitoare. Pornind de la universul lor, sala de clasă, încerc să le transform această simplă sală într-un spațiu plin de provocări, modern, care să le permită să își transpună teoria în practică pentru a înțelege mai ușor la ce ajută ceea ce ei învață în școală. Pe scurt obiectivul este să le dotez corespunzător sala de clasă și să îi stimulez pe elevi să învețe prin descoperire, încercare.

Drumul meu spre reușită

Ca profesor nu m-am oprit niciodată din procesul de învățare și încerc să fiu un exemplu în acest sens elevilor mei. Am absolvit ultimul grad didactic IIl cu 10, iar în prezent sunt în curs de finalizare a doctoratului. Discut des cu elevii mei despre importanța continuării procesului de învățare și în afara școlii, despre motivație și dorința de a-ți împlini visul fără să ne comparăm sau să ne raportăm la traseul educațional al colegilor. Învățarea continuă reprezintă maniera prin care poți ajunge acolo unde îți dorești, iar elevii mei deja au inițiativă și dorința de a explora.

Promisiunea mea

Promit că înainte de a le cere ceva elevilor mei, voi încerca eu să le fiu un bun exemplu. Promit că voi continua să susțin o educație de calitate, centrată pe nevoile elevilor și pe direcția de dezvoltare a societății. Voi încerca mereu să îi învăț pe elevi să coreleze conținuturile și abilitățile dobândite în școală cu realitatea socială, dr și cu domeniul profesional.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 10 September 2020, de către Alina Hoara, Educatoare la din ,

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Camera web Logitech C270 299.99 lei 1 299.99 lei
Arta si stiinta predarii. Un cadru cuprinzator pentru o instruire eficienta – Robert J. Marzano 39 lei 1 39 lei
Sanatatea mentala a elevului – WILLIAM DIKEL 19.99 lei 1 19.99 lei
Teorii contemporane ale învățării. Autori de referință – KNUD ILLERIS 49 lei 1 49 lei
Vopsea Magnetica 398.70 lei 1 398.7 lei
Educatia STEM. Descopera Ingineria. STRUCTURI, MASINARII, CONSTRUCTII 29.67 lei 1 29.67 lei
Educatia STEM. Descopera matematica. NUMERE, CALCULE, RATIONAMENTE 29.67 lei 1 29.67 lei
Educatia STEM. Descopera stiinta. UNIVERSUL MATERIEI 29.67 lei 1 29.67 lei
Educatia STEM. Descopera tehnologia. MATERIALE, SISTEME, ROBOTI 29.67 lei 1 29.67 lei
Creion Desenat in Spatiu 3D pentru Incepatori cu Afisaj si Filamente Multicolore 99.99 lei 10 999.9 lei
KALLAX Etajeră 499 lei 2 998 lei
Necesar achiziții 2,923 lei Total cost proiect 3,553 lei
Comisioane Financiare 88 lei
Costuri Administrative 250 lei
Costuri Neprevăzute 292 lei
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 3,553 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Anonymous User

Anonymous

1 November 2020

Amount Donated
1,553 lei
Anonymous User

Anonymous

22 October 2020

Amount Donated
2,000 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

1 Mesaj

mdianamda

Activitatea dvs. este impresionanta.

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 2 susținători și 2 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.