Povestea mea a început încă de când eu însămi eram școlăriță. Am avut parte de o doamnă învățătoare care mi-a devenit model și a cărei activitate o copiam și o continuam acasă. Așa se explică cum cărțile vechi ce îmi cădeau sub mână s-au transformat în cataloage, iar pereții mamei au devenit tablă de scris. Ulterior, urmând liceul de profil, mi-am dat seama că îmi place să îi învăț pe alții și asftel, am devenit învățătoare. Am rămas învățătoare chiar dacă de-a lungul timpului am avut oportunități în a schimba traseul profesional. Am ajuns în momentul în care am conștientizat că a face munca de învățătoare este ceea ce știu să fac mai bine. Și acest lucru îl știu și de la foști elevi care, adulți fiind, mă caută folosind diverse mijloace pentru a-mi povesti cum au evoluat sau pur și simplu doar pentru a mă întâlni. Strângâdu-i în brațe și ascultându-le ritmul inimii (căci doar acolo mai ajung), îmi dau seama că emoția este la fel.
Îmi doresc să fac activitățile de învățare atractive, cu beneficii reale în devenirea copiilor cu care lucrez la clasă. Am învățat cât am putut de mult de la cei cu care am interacționat pe parte profesională. Așa am preluat de la un mentor deosebit ideea de a-i învăța pe copii ”lucruri deștepte”, lucruri care să le fie de folos, să îi ajute să se dezvolte și să se descurce singuri.
Creativitatea, perseverența, disponibilitatea și implicarea sunt calitățile pe care, de-a lungul timpului, le-am pus cel mai des în aplicare în munca mea cu copiii. M-am pus de multe ori în „papucii” copiilor și m-am întrebat ce mi-aș dori să învăț. Am ajuns la concluzia că cel care știe cel mai bine ceea ce își dorește să învețe este copilul, eu fiindu-i doar ghid în lumea cunoașterii și oferindu-i metode de lucru și de investigare.
Îmi doresc să îi învăț pe copii ceea ce pot folosi singuri în viitor. Îmi doresc să învăț copiii să aibă încredere că pot reuși să schimbe lumea, să o transforme așa cum e mai bine pentru ei. Așa cum spunea și un autor consacrat, imi doresc să-i pregătesc pe copii pentru viitor, nu doar pentru prezent.
În lucrul zilnic cu elevii, am început să număr pașii pe care reușim să îi facem împreună pe drumul cunoașterii. Așa că, atunci când îmi stabilescu demersul didactic, mă întreb: „Ce lucruri deștepte îi pot învăța eu astăzi?”
3 Mesaje sustinatori
Vă susțin deoarece cred în valoarea educativă a acestui proiect!
Văd pasiune și dedicare către misiunea de a-i însoți cu adevărat pe cei mici în a-și descoperi abilitățile!
Consider ca toti copii trebuie sa aiba o sansa la viata, medicii de maine trebuie sa ii educam astazi.
Lasa un raspuns sau comentariu
Trebuie sa fii Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.
sau