DIGITALIZAREA INOCENȚEI Bobota, RO-SJ
Bobota, RO-SJ
Proiect de tip Conectivitate

Am început ca voluntari, împărțind daruri familiilor aflate în dificultate. Apoi, am creat evenimentul “Din miezul inimii tale se naște un zâmbet de prunc”, iar de atunci și până acum  […]

600 lei din 30,618 lei stransi
18 zile rămase
3.6K vizualizări
Acest proiect va impacta un număr de 60 elevi
Tiba Mihaela inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Am început ca voluntari, împărțind daruri familiilor aflate în dificultate. Apoi, am creat evenimentul “Din miezul inimii tale se naște un zâmbet de prunc”, iar de atunci și până acum  ne-am lăsat purtați de val. 

A urmat o mare colectă de lucruri și alimente, pe care le-am distribuit cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Apoi, am organizat pentru 9 copii o excursie de o zi la Oradea. Ulterior, am înființat „Clătităria culturală pentru copii” și am organizat activități de club, am fondat mica noastră bibliotecă pentru școlari și am continuat colecția noastră de acțiuni de împărțire de daruri. Încununarea eforturilor noastre a fost însă organizarea „Festivalului Primăverii” pentru peste 65 de copii.

În paralel cu aceste activități, am înființat Asociația „Inimioare Fericite”. Scopul asociației este unul umanitar și constă în acordarea de ajutor financiar persoanelor aflate în nevoie și în sprijinirea materială și culturală a diferitelor categorii de persoane, în vederea continuării și finalizării studiilor, a formării profesionale și a dezvoltării personale. 

De asemenea, inițiem și derulăm activități de susținere și consiliere pentru persoane defavorizate – copii, tineri fără loc de muncă, pensionari, persoane cu venituri mici și foarte mici, persoane cu probleme de sănătate.

 

De ce să mă susții?

Mesajul nostru către donatori este unul de urgență, fiindcă sănătatea și echilibrul emoțional al copiilor de azi reprezintă garanția sănătății și a echilibrului societății de mâine!

Povestea elevilor mei

Asociația noastră deține centrul și baza de tabere din satul Bobota din Sălaj, iar ”Familia Inimioarelor fericite” cuprinde un număr de peste 150 de copii din comunele Bobota, Țaga și Supur, aparținând județelor Sălaj, Cluj și Satu Mare. Prin proiectul ”DIGITALIZAREA INOCENȚEI” dorim să putem fi din nou aproape de copiii noștri, de tinerii bursieri și de cei care au nevoie de consiliere vocațională. Unii sunt frați și pot folosi împreună dispozitivele electronice de comunicare. De aceea, cerințele noastre sunt raportate la grup și nu la fiecare copil în parte. În prezent, inimioarele noastre se chinuie cu școala online sau hibrid și suferim cu toții că nu-i putem ajuta când le este greu, când părinții nu mai au răbdare, când nu știu încotro s-o apuce în carieră sau când, pur și simplu, vor să se bucure de socializarea cu prietenii și de jocurile frumoase pe care obișnuiam să le organizăm în taberele și întâlnirile noastre. Este extrem de important ca spiritul copilăresc să se păstreze cât mai nealterat, chiar și în copilăria virtuală a generațiilor tinere. Digitalizarea să le permită copiilor să rămână copii, cu un univers în care învățarea să însemne bucurie, nu povară.

Rezultate urmărite

Managerul de servicii sociale este un fel de om-orchestră, care individualizează nevoile fiecărui copil, găsește soluții personalizate și le așterne fin înaintea acestuia, ca niște petale ce se fac punți peste noroaie și prăpăstii uneori. Fără a visa neapărat la asta, am iubit și am empatizat cu orice ființă, iar mai târziu, nevoia de a ajuta copiii să evolueze m-a aruncat în furcile caudine ale fondării și conducerii unui ONG. Noi chiar facem protecție socială eficientă, în sensul de a învăța tinerii să se descurce singuri, de a-i ajuta să devină cea mai bună versiune a propriei ființe și implicit, să fie fericiți și echilibrați. Acum, familia noastră de inimioare înțelege restricțiile impuse de pandemie, însă vrem să fim împreună chiar și în virtual, atât cât se poate. Avem nevoie să fim conectați, să ne jucăm, să descoperim talente, să punem umărul la teme unde e mai greu, să pregătim examenele importante și să nu pierdem coeziunea pe care am construit-o în anii de muncă și sacrificii. Realizarea proiectului DIGITALIZAREA INOCENȚEI poate ajuta la dezvoltarea educațională, culturală, vocațională și distractiv-educativă, chiar și la cea fizică prin întâlnirile de tip ”Stadionul din odaie”. Mai mult decât atât, copiii din familiile cu risc de violență domestică ar avea o linie de tip call-center directă cu psihologul, logopedul, preotul și medicul cu care colaborăm, ceea ce acum e foarte dificil să le oferim fizic. Voi ști că am ajuns la rezultatul dorit dacă anul viitor voi avea, la fel ca și până acum, Inimioare care trec cu bine de examenele de capacitate, de bacalaurea, sau de sesiune. Voi ști că am reușit dacă la momentul revederii îi voi regăsi la fel de limpezi, curajoși și minunați precum le-am arătat că sunt, în vremea când nu primeau încurajări și sprijin.

Drumul meu spre reușită

Proiectul DIGITALIZAREA INOCENȚEI are în spate o echipă de profesioniști din diverse domenii, care fac voluntariat la noi de multă vreme. Pentru început, vom achiziționa o tablă performantă și tabletele aferente, astfel încât informațiile să ajungă la copii în timp real și într-un mod plăcut lor. Apoi, vom aduna micile grupuri din prezent, le vom reașeza pe grupe de vârstă, de nevoi și preocupări și vom organiza primele întâlniri în mediul virtual, care în mod cert vor fi un succes. Vom crea o cameră a noastră pe o platformă de tipul Zoom, unde vom putea fi împreună pentru consiliere atât ca grup, cât și individual. În timp, ne vom extinde la cât mai mulți copii. Chiar și după ce vom reveni la întâlnirile de la baza de tabere, vom continua să păstrăm clubul virtual, ca o agora cu de toate și pentru toți. În acest fel, vom putea colabora cu mai mulți profesioniști din domeniul educației și al dezvoltării profesionale, de ale căror servicii n-am putut beneficia până acum din cauza distanței.

Promisiunea mea

Avem nevoie disperată de o casă virtuală pe care nu o putem construi fără sprijinul tău, dragă prietene-donator. Fiindcă din simple vise nu poți zidi nici chiar în virtual! Așadar, fii alături de noi în acest proiect și noi te vom răsplăti cu rezultatele noastre. Vom împărți și vom împărtăși cu tine tot ceea ce facem și vei avea un loc de onoare în familia inimioarelor fericite și în mijlocul nostru, fiindcă în virtual poți să ni te alături oricând - atât tu, cât și copiii tăi.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 3 luni, în data de 4 noiembrie 2020, de către Tiba Mihaela, Director la Asociația INIMIOARE FERICITE din Comunele Bobota SJ, respectiv Supur SM și satul Năsal CJ, Sălaj, Satu Mare și Cluj

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoieCost unitarCantitateTOTAL
Pachet tabla interactiva pentru clasa 12324 lei1 12324 lei
Tableta Huawei MediaPad T3 10, 9.6″, Quad Core 1.4 GHz, 2GB RAM, 16GB, Space Gray 660 lei20 13200 lei
Necesar achiziții 25,524 leiTotal cost proiect 30,618 lei
Comisioane Financiare 766 lei
500 lei
Costuri Neprevăzute3,829 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Donator anonim

Donator anonim

50 lei 22 decembrie 2020
Donator anonim

Donator anonim

50 lei 28 noiembrie 2020
PC

Patricia Comanescu

500 lei 28 noiembrie 2020

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

1 Mesaj

Gabriela Popița
Gabriela Popița

Va cunosc activitatea de la început!

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii sau pentru a posta un mesaj.

3 Sustinatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.