Exploratori si creatori de viitor Sânpetru, RO-BV
Sânpetru, RO-BV
Proiect de tip S.T.E.M.
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 15,714 lei
Acest proiect va impacta un număr de 342 elevi
Bucsa Mihaela inițiator proiect utilizator verificat
Membru al organizației
Teach for Romania

Povestea mea

Sunt profesor de numai 2 ani. Am inceput ca profesor de fizica sustinut de Teach for Romania dupa ce am lucrat aproape 20 de ani in consultanta financiara, PR si economie sociala, la care se adauga mult voluntariat. Am hotarat sa raman profesor si sa aduc pasiunea mea pentru stiinta in clasa. Sunt ceea ce se numeste un suplinitor necalificat, dar imi place foarte mult sclipirea din ochii copiilor, imi plac momentele de ”aha”, dar si momentele de ”iar o luam de la capat”. Imi place si sa imbin voluntariatul cu pasiunea pentru stiinta, sa lucrez ”pe proiecte” si sa creez comunitati de invatare. Imi place sa fac salturi in timp si spatiu. Ce daca suntem intr-un sat mic de langa Brasov? Putem face o ora virtuala cu un absolvent de Oxford care ne povesteste despre exoplanete, fotografii cu gauri nere si pisici cuantice. Ce daca suntem in perioada de pandemie si toata lumea vrea doar ”sa treaca mai repede”. Noi vrem sa invatam cat mai mult si sa deschidem cat mai multe oportunitati ”aici si acum”.

De ce să mă susții?

Fiecare copil din scoala noastra va sti ce inseamna sa traiesti sustenabil, va sti sa se implice in comunitate si sa gaseasca solutii, indiferent cat de complicate vor fi situatiile pe care i le va oferi viata.

Povestea elevilor mei

Scoala are in acest moment 342 de elevi cu varsta cuprinsa intre 6 si 15 ani. Pentru ca Sanpetru este o comunitate rurala care creste (populatia aproape ca s-a triplat in ultimii 10 ani), scoala a crescut o data cu comunitatea. Acum, la gimnaziu avem 96 de elevi, dar in ciclul primar sunt 246 de copii. Toti au nevoie de educatie de calitate, accesibila atat in clasa, cat si in sistem hibrid si online. Copiii trebuie sa invete sa colaboreze si fizic si online, sa construiasca impreuna cu profesorii ore din care sa invatam cu totii. Viitorul lor va fi legat in mare masura de capacitatea de a lucra la distanta si de a colabora cu oameni cu care nu se pot intalni fizic, dar si de calitatea educatiei stiintice pe care o primesc inca de acum. Niste copii pasionati de stiinta vor fi niste adulti care inteleg ce se intampla in jurul lor, care au gandire critica si care stiu sa evite stirile false. Pandemia a creat dificultati pentru toti copiii, legate in principal de adaptarea la scoala online, dar unii dintre ei au reusit sa gaseasca si oportunitati in aceasta "scoala online". Webinariile cu cercetatori romani din lumea mare au starnit curiozitatea pentru cercetare si stiinta aplicata. Unii copii au inceput sa proiecteze un laborator de stiinte care sa functioneze ca o sera independenta energetic, altii vor sa transforme raul Durbav in spatiu educational, altii vor sa obtinem certificarea ca EcoSchool, altii se implica in utilizarea roboteilor in gradina (pentru o comunitate rurala in care populatia nu mai lucreaza exclusiv in agricultura, devine important ca gradina de langa casa sa fie ingrijita de un robotel). Alti copii sunt interesati de reducerea risipei alimentare. Cea mai mare nevoie a tuturor este "SA STIE". Ca sa stie sa traiasca sustenabil in acest secol, au nevoie de Clasa Secolului 21 in scoala lor.

Rezultate urmărite

Imi doresc ca fiecare dintre cei 342 de elevi si fiecare dintre cei 43 de profesori ai scolii sa fie implicati in cel putin o comunitate de invatare, sa poata face ore interactive si sa contribuie la crearea de activitati de educatie.

Drumul meu spre reușită

Clasa Secolului 21 va fi laboratorul de idei si centrul comunitatii de invatare al scolii. Toti profesorii si toti copiii vor putea organiza si participa la ore in aceasta sala. Vor testa aplicatii si metode. Vor organiza ore comune cu copii din scoli din lumea larga (deja se lucreaza la o colaborare pentru organizare de ore de limba engleza impreuna cu o scoala din Portugalia). Suntem toti impreuna in acest proiect. Toata scoala. Si comunitatea de parinti, dar si autoritatile locale.

Promisiunea mea

O comunitate de invatare traieste si creste prin incercare si eroare. Cu siguranta ca vor fi si provocari, dar si momente de bucurie. Ne place sa analizam si sa vedem ce putem invata din orice situatie. Un jurnal online care va include articole, materiale video, podcasts si orice alte instrumente imaginate si create de copii si profesori vor impartasi aceasta experienta. Nu este despre rezultate punctuale. Clasa Secolului 21 din Scoala Sanpetru este despre "crestem impreuna," oricat de complicata ar fi situatia.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 30 October 2020, de către Bucsa Mihaela, Profesor gimnaziu la Scoala Gimnaziala Sanpetru din Comuna Sanpetru, Brasov

Bugetul proiectului


Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Pachet interactiv Mobile Premium UST 98 12324 lei 1 12324 lei
Mentimeter Educational Pro 810 lei 1 810 lei
Twinkl Premium – Abonament Extra 12 luni 330 lei 1 330 lei
Necesar achiziții 13,464 lei Total cost proiect 15,714 lei
Comisioane Financiare 404 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 1,346 lei
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 15,714 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

TB

Transfer Bancar

14 December 2020

SIKA ROMANIA SRL

Amount Donated
4,000 lei
CP

Cornelia Predoiu

10 December 2020

Mult succes!

Amount Donated
200 lei
IP

Ioana Pirlea

29 November 2020

Amount Donated
50 lei
Anonymous User

Anonymous

8 November 2020

Amount Donated
250 lei
BM

Bianca Marin

3 November 2020

Amount Donated
50 lei
MD

Mihai David

2 November 2020

Amount Donated
50 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

2 Mesaje sustinatori

Coman George

Mult succes!

Hulpan Maria

Este o idee super tare

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 7 susținători și 17 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.