Gradinita mea de vis Bacău, RO-BC
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Bacău, RO-BC
Proiect de tip Clasa secolului 21
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 17,917 lei
Acest proiect va impacta un număr de 24 elevi
Adina Iventa inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Inspirata de doamna mea invatatoare – dascal adevarat – mi-am ales meseria de educatoare deoarece iubesc copiii si consider ca baza dezvoltarii lor se pune in primii ani de viata. Consider ca sunt un dascal cu aplecare spre nevoile si interesele copilasilor, cu iubire pentru inocenta, puritatea, gingasia, deschiderea spre cunostere si veselia lor debordanta. Sunt un profesionist, care trateaza munca cu seriozitate, implicare si daruire. Mi-am dedicat timpul meu, cunostintele si priceperea pentru a scoate generatii de copii isteti, care sa faca fata cu succes la sarcinile si cerintele scolii, generatii de copii buni, veseli si responsabili pentru comunitate, pentru viata.

In fiecare dimineata plec la serviciu cu gandul de a le face invatarea atractiva, stimulanta si atragatoare, sa fim o echipa care colaboreaza intr-un singur scop dezvoltarea multilaterala, pentru ca nu doar ei invata , ci si eu invat zilnic sa fiu mai buna de la ei.

De ce să mă susții?

Astăzi am nevoie atât de susținere financiară, cât și de determinarea ta. Odată cu ea vine și dorința mea de a pune bazele unei clase de grădiniță a viitorului, adaptată la nevoile actuale ale copiilor. Vă spun cu onestitate și transparență din realitatea celor 21 ani de carieră din învățământ: educația nu a fost considerată o prioritate. De aici vine și lipsa investițiilor financiare. Din lumea mea de educator, dar și de om, educația ar trebui să ocupe un loc fruntaș, să vedem realmente investiția în generațiile de mâine. Tehnologizarea stimulează învățarea, iar în momentul de față, îmi doresc acest pas pentru copiii mei, pentru echipa mea. Mai e ceva în care cred: unele lucruri le putem urni din loc împreună și semnalele vor fi transmise, anume că se dorește și se poate produce o schimbare în educație.

Povestea elevilor mei

Echipa mea e formată anul acesta școlar din 28 de copii, din care 24 de copii pot participa activ pe durata pandemiei. Grădinița noastră e una de cartier de periferie, aflată la marginea orașului Bacău, într-o zonă defavorizată a comunității noastre. O mare parte dintre copiii provin din familii cu venituri sub medie, cu posibilități limitate. Un lucru la care țin e faptul că reușim cu succes să formăm o coeziune în grupa de copii și să creăm un mediu incluziv, în care aceștia să poată evolua. În ciuda multor lipsuri, părinții sunt tineri, dornici să ofere copiilor lor posibilitatea unui viitor mai bun. De aceea, copiii frecventează grădinița într-un număr atât de mare, sunt bine îngrijiți și deschiși la educație. Odată cu schimbările prin care trecem, au apărut și provocările pentru noi și pentru părinți și am încercat pe cât posibil să ne adaptăm. Realitatea e că în momentul de față școala de care grădinița noastră aparține nu dispune de fonduri pentru îmbunătățirea bazei materiale a grădiniței, de modernizarea mijloacelor de învățământ și cu atât mai mult de tehnologizarea ei încât să putem facilita condiții mai bune de predare, de creare de activități și de transmiterea lor în condițiile unei grădinițe la distanță. Mi-aș dori ca în momentul când vor reveni copiii la grădiniță sau când ne vor trece pragul noi generații să regăsească un spațiu proaspăt, gândit mai atent, cu precădere pentru ei și nevoile lor. Grădinița a fost renovată în urmă cu 12 ani. Totul s-a învechit de atunci. De când am venit în grădiniță ca educatoare am coordonat activitățile, în colaborare cu părinții, astfel încât să aducem puțină lumină și culoare. Am igienizat spațiul grupei cu ajutorul unui părinte, care era de meserie zugrav și am pictat grupa cu ajutorul unei mame, care era profesoară de desen. Părinții ne-au ajutat după posibilități ca spațiul educațional să arate atrăgător. În rest, locurile de somn, saltelele, covoarele, perdelele sunt într-un grad ridicat de deteriorare. Un laptop sau o imprimantă pentru printarea de fișe, desene, colaje - materiale atât de necesare pentru copiii - par un vis îndepărtat. Ne-am propus să începem cu un pas mic în ce ar putea însemna o grădiniță a viitorului.

Rezultate urmărite

Odată cu implementarea proiectului, copiii, școala, comunitatea locală vor avea acces la o tehnologie modernă, la informații și activități mult mai elaborate și orientate spre nevoia de dezvoltare a copiilor. Vom reuși să construim tipuri noi de activități individuale și de grup, care le va încuraja creativitatea și sper eu, le va da încrederea chiar de mici că nu există granițe sau limitări în a te dezvolta, indiferent de unde provii. Ne dorim ca accesul la educație să fie unul echitabil, iar părinții să aleagă cu încredere grădinița și viziunea noastră. Ne propunem să monitorizăm în timp numărul de copii înscriși la grupa noastră - ne e cunoscut faptul că numărul de copii în medii defavorizate este în scădere. Grupele mici au în medie 20 copii înscriși. Mai mult, ne propunem să fim un proiect de referință nu doar pentru comunitatea locală, dar și pentru România. Să putem îndrăzni chiar și noi, cadrele didactice, să ne punem întrebarea, firească de altfel - cum ar putea arăta o grădiniță de vis pentru toți copiii indiferent de condițiile și din mediul din care provin, o grădiniță a viitorului a copilului meu?

Drumul meu spre reușită

Drumul va veni cu multă dorință de învățare de partea mea și a colegei mele. Asta pentru că și pentru noi va începe o nouă etapă. Vom studia încât să folosim echipamentele cât mai bine pentru a genera activități instructiv-educative ce vor pune educația multilaterală a copiilor în prim plan, formarea de priceperi și deprinderi necesare reușitei la școală, dar și dezvoltarea imaginației și creativității copiilor. Mă voi concentra să realizăm inclusiv activități comune cu părinții, schimburi de experiență cu alte grupe de preșcolari și colegi din breaslă pentru a sublinia importanța aducerii școlilor și grădinițelor publice în secolul XXI. Următorii doi ani vor fi definiți de acest drum. Dacă prin acest proiect o să fi reușit să acoperim nevoile esențiale de digitalizare, voi căuta pe mai departe resurse financiare pentru îmbunătățirea ambianței și asigurarea unui mediu cald, sigur și primitor, aproape de copiii. În acest sens îmi propun să găsesc resursele pentru schimbarea paturilor, saltelor de somn, lenjerii, perne, perdele și covoare.

Promisiunea mea

Îmi propun să facem evoluția proiectului transparentă și să găsim un prilej prin care odată implementat, să îi putem împărtăși povestea și reușitele prin lecții demonstrative sau ateliere de lucru, schimburi de experiență. Mă voi strădui să creez acel context de celebrare la care să puteți ajunge și dumneavoastră dragi susținători, fie și virtual. Îmi doresc ca acest proiect să inspire și pe alții!
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 12 luni, în data de 2 noiembrie 2020, de către Adina Iventa, Educatoare la Scoala Gimnaziala Octavian Voicu din Bacau, Bacau

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoieCost unitarCantitateTOTAL
Imprimanta laser color Canon I-Sensys 998.00 lei1 998 lei
Cartus toner 054H BK 3100 Pag Compatibil Canon i-SENSYS 89.25 lei1 89.25 lei
Televizor LED 190 cm Schneider 2999 lei1 2999 lei
Pachet interactiv IQboard Expert UST 83 7042 lei1 7042 lei
Casa papusilor – polita 169.90 lei1 169.9 lei
Ansamblu depozitare – Model 1 274 lei2 548 lei
Suport carti – Model 1 99.90 lei1 99.9 lei
Laptop Lenovo V15 2873.99 lei1 2873.99 lei
BOXE GENIUS 2.0 45 lei1 45 lei
Teorii contemporane ale învățării. Autori de referință – KNUD ILLERIS 49 lei1 49 lei
KALLAX Etajeră 499 lei1 499 lei
Necesar achiziții 15,413 leiTotal cost proiect 17,917 lei
Comisioane Financiare 462 lei
500 lei
Costuri Neprevăzute1,541 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 17,917 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Anonymous User
bc

beatrice cord

50 lei 15 decembrie 2020
Anonymous User
MK

Anonymous

25 lei 9 decembrie 2020
Anonymous User
LD

Lenuta Dragodan

50 lei 8 decembrie 2020

Felicitari pentru initiativa, reusite in activitate si impliniri de la ..pitici!

Anonymous User
I

Inesa

50 lei 2 decembrie 2020
Anonymous User
AU

Anonymous

50 lei 25 noiembrie 2020
Anonymous User
LC

Liliana Cracut

50 lei 2 noiembrie 2020

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

18 Mesaje sustinatori

Oana Andreea Munteanu

Sunt parinte de pitic de gradi si vad impactul major pe care educatorul il are in viata copilului meu. Educatia incepe de la gradinita, acolo se pun bazele viitorului adult.

Adina Iventa

Sunt parinte de pitic de gradi si vad impactul major pe care educatorul il are in viata copilului meu. Educatia incepe de la gradinita, acolo se pun bazele viitorului adult.

Grumezescu

Este un proiect inovator care susține educația copiilor in conditiile actuale

Adina Iventa

Este un proiect inovator care susține educația copiilor in conditiile actuale

Marcus Ramona Elena

Copii noștri merita un viitor plin de speranță!

Davidescu Liliana

Orice copil are nevoie de condiții pentru a învață!

Roșca Elena

Este o idee foarte frumoasa care contribuie la susținerea și dezvoltarea învățământului preșcolar.

Adina Iventa

Este o idee foarte frumoasa care contribuie la susținerea și dezvoltarea învățământului preșcolar.

Manea Gina

Și eu sunt cadru didactic

Nicolae Magda

Apreciez gradul de preocupare și deschidere către provocări.

MARIACRISTINA FOLTEA

Dăruire, perseverență și succes!

Nica Adriana

Va sustin deoarece copiii merită mai mult iar doamna lor, este un Om minunat!!!🥰❤

dorina

O gradinita cu adevarat moderna.

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 22 susținători și 6 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.