Lumea digitala – aventura cunoasterii Deleni, RO-BC
Deleni, RO-BC
Proiect de tip Conectivitate

De mică îmi plăcea să mă joc ,,de-a scoala’’. Visul meu era să devin profesoară. Îmi plăcea să-i învăț pe copii carte și să le pun note. Acum predau limba […]

2,460 lei din 28,861 lei stransi
18 zile rămase
3.9K vizualizări
Acest proiect va impacta un număr de 15 elevi
DOINA AXINIA inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

De mică îmi plăcea să mă joc ,,de-a scoala’’. Visul meu era să devin profesoară. Îmi plăcea să-i învăț pe copii carte și să le pun note. Acum predau limba și literatura română cu pasiune, răbdare și dedicare în satul Deleni, comuna Helegiu, județul Bacău.

Accesul la educatie este dreptul fundamental al copiilor. După 35 de ani de activitate la catedră, consider că nu trebuie să încetăm efortul de a reda copiilor încrederea că se poate și speranța în bine, bucuria că pot învăța lucruri folositoare și pregătirea necesară adaptării la cerințele societății de astăzi.

Din nefericire, mulți dintre copiii cu care lucrez nu au posibilități materiale care să le permită să cumpere cărți sau să studieze online. Încerc să suplinesc această neșansă și vreau să fac tot ce îmi stă în putință pentru a-i ajuta, pentru a-i susține în drumul lor spre un viitor mai bun.

Apreciez sârguința, implicarea, inițiativele și ideile fiecărui copil și știu cât de mult contează pentru ei să primească încurajarea și entuziasmul meu. Îi văd cum prind aripi să își pună în valoare creativitatea și să își dezvolte imaginația.

De ce să mă susții?

Elevii mei merită acces la informație prin tehnologie și prin descoperirea lumii digitale, chiar dacă locuiesc într-o zonă defavorizată și nu au această oportunitate. Ne vom putea adapta și noi la noile provocari. Apelăm la întrajutorare la nivel de comunitate și vom încerca să ne unim forțele și resursele de care dispunem în scopul cel mai nobil, pentru a reda speranța și curajul acestor copii minunați.

Povestea elevilor mei

Lucrez cu 15 elevi minunați, care arată curaj și încăpățânare în fața obstacolelor, își doresc să ajungă departe și să fie un exemplu bun pentru ceilalți. Au capacitatea de a crede în puterea lor de a fi un exemplu. Se susțin unii pe ceilalți în fiecare secundă, ajutându-se și impulsionandu-se să nu renunțe niciodată, să prindă încredere în propriile forțe și să viseze. Elevii Școlii Gimnaziale Deleni, Comuna Helegiu, Județul Bacău au știut să depășească situații grele, de multe ori neștiind dacă a doua zi vor avea resurse să continue învațarea. Acest proiect le oferă șansa de a fi aproape unii de alții prin conectarea la lumea digitală. Poate chiar și mai important, acest proiect le redă speranța că își vor îndeplini visele despre care vorbesc cu atâta bucurie. „Vreau să devin medic,” spune Petru Pirjol. „Îmi doresc să descopăr tainele informaticii,” spune Marian Barcaceanu. Luminița pe care o văd în ochii lor, atunci când simt că li se oferă o cale pentru a continua să învețe, este ceea ce mă face să cred în acest proiect. Perspectiva acestui proiect generează deja bucurie și entuziasm în viața lor.

Rezultate urmărite

Odată cu împlinirea dorinței noastre de a ne conecta la școala digitală, sperăm din suflet să putem pune în aplicare metodele de predare și învățare atât de variate și de interesante în mediul online. Copiii deja vin cu propuneri de activități pentru platforme de învățare interactive și creative precum Kahoot sau Wordwall. Tainele limbii și literaturii române, ale limbilor străine și ale celorlalte discipline minunate pe care ei le exploreaza vor fi altfel pătrunse. Prin lupa conectarii la mediul digital, vor deprinde noi abilități, își vor spune poveștile și vor primi informațiile într-o manieră nouă și necesară. La nivel de comunitate, căutăm să oferim acestor copii oportunități multiple de a fi la curent cu noutățile, de a se familiariza cu mediul digital si de a descoperi noi modalități de a pătrunde într-un univers al cunoașterii plin de surprize frumoase, pe care ei le iubesc atât de mult.

Drumul meu spre reușită

In urma obtinerii resurselor necesare, voi construi un plan detaliat in vederea aplicarii lor la lectii. Pentru a-i ajuta să-și formeze competențele necesare, voi adapta predarea de tip clasic la mediul digital, cu instrumentele și metodele necesare, astfel încât să transform activitatea în ceva interactiv, nou, provocator și interesant, ținând cont de preferințele copiilor. Prin intermediul platformei Scribd, voi pune la dispozitia copiilor cărțile lor preferate în varianta audio și text. Astfel, ei vor putea învăța să înregistreze povești și creații literare proprii și le vor putea încărca în platformă pentru a le face cunoscute. Site-ul educational Wordwall le va permite aprofundarea noțiunilor de gramatică în forme variate și atractive, precum anagramele, jocurile de tip quiz, deschiderea cutiei, roata alegătoare și așa mai departe. Platforma Kahoot le propune întrebări cu răspunsuri tip grilă, pe care le voi folosi pentru a-i ajuta în înțelegerea textelor. Întrebările de tip adevărat sau fals, disponibile în platformă, le voi folosi pentru a-i ajută să aprofundeze noțiuni teoretice. De asemenea, îmi propun să îi ajut pe colegi să aplice și ei noile metode și voi apela la ei pentru susținere.

Promisiunea mea

Implementarea unui astfel de proiect îmi va da forță să continui să fiu alături de acești copii cu tot sufletul și în noul context al învățării online. Promisiunea mea este, de fapt, un angajament pe care îl îmbrățișez. Este, de fapt, o misiune pe care o respect din suflet și de la care nu mă pot abate, atâta timp cât cel puțin un copil se află sub “umbrela mea” ocrotitoare și poate simți mesajul meu pozitiv și plin de iubire. Voi populariza în mass-media, online și pe social media evoluția proiectului și reușitele lui. Dacă vor fi alte provocari, mă voi consulta cu managerul relevant și vom găsi împreună soluții care să avantajeze mereu copiii și care să puna în valoare donațiile binevoitoare primite de la voi.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 3 luni, în data de 4 noiembrie 2020, de către DOINA AXINIA, Profesor gimnaziu la SCOALA GIMNAZIALA HELEGIU din HELEGIU, BACAU

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoieCost unitarCantitateTOTAL
Pachet tabla interactiva pentru clasa 12324 lei1 12324 lei
Laptop Lenovo V15 2873.99 lei1 2873.99 lei
Tableta Huawei MediaPad T3 10, 9.6″, Quad Core 1.4 GHz, 2GB RAM, 16GB, Space Gray 660 lei15 9900 lei
Necesar achiziții 25,098 leiTotal cost proiect 28,861 lei
Comisioane Financiare 753 lei
500 lei
Costuri Neprevăzute2,510 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

M

Mihai S.

50 lei 16 ianuarie 2021
Donator anonim

Donator anonim

50 lei 18 decembrie 2020
Donator anonim

Donator anonim

660 lei 16 decembrie 2020
AS

Aurica Stoica

100 lei 15 decembrie 2020

Un proiect bun !...Merita!

DD

Daniel Dumitru Goran

100 lei 15 decembrie 2020
Donator anonim

Donator anonim

100 lei 15 decembrie 2020

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

2 Mesaje sustinatori

Irina Balan
Irina Balan

Cred că e nevoie doar de un profesor motivat pentru a schimba viitorul unor copii.

Goran Dumitru Daniel
Goran Dumitru Daniel

Toti elevii din zone defavorizate au nevoie de acces la informatie intr-un timp mult mai rapid. Felicitari pentru campanie. Sunt sigur ca o sa reusiti.

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii sau pentru a posta un mesaj.

2 Sustinatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.