MakerSpaceKIDS

Sibiu, Sibiu, Romania

De la idee până la reinvestit banii câstigați din idee, MakerSpaceKIDS le pune acestora la dispoziție toate ustensilele necesare pentru a-și transforma propriile idei în realitate.

MakerSpaceKIDS

Elevii mei un total de 500 elevi

Se vor forma două grupe, „făuritorii” – elevi cu vârstă cuprinsă între 14 și 18 ani (20- 30 elevi), care învață în Sibiu și pot veni la MakerSpaceKIDS și „beneficiarii” – elevi cu vârsta între 6 și 10 ani (5 școli – aproximativ 500 de copii) din școli fără posibilități de a investi în materiale didactice – școli mărginașe / rurale. Elevii-făuritori au posibilitatea de a-și dezvolta competențele de antreprenoriat, de lideri care pot contribui la bunăstarea comunității lor, în timp ce elevii-beneficiari vor avea parte de materiale didactice inovative pentru a le facilita procesul de învățare.

Proiectul meu

Alina Hoară, împreună cu alți 2 profesori au inițiat în 2016 un hub dedicat educației STEAM (Science Technology Engineering Arts Math), în cadrul căruia s-au dezvoltat cursuri de robotică și programare, fizică, chimie și astronomie. Aceste ateliere sunt livrate în școli în cadrul programelor de tip Școala Altfel. Proiectul actual vine în completarea hub-ului din perspectiva creației, auto-susținerii, punând accent pe partea de antreprenoriat.

Vor fi formate echipe de elevi / cadre didactice care vor crea kituri de materiale didactice pentru diverse ore, pe care în prima etapă le vor dărui gratuit unui anumit număr de școli. Apoi, kiturile vor fi scoase la licitație, iar firmele din comunitate le pot cumpăra pentru școlile slab dotate din punct de vedere al materialelor didactice.

Sponsorizarea se transformă într-un MakerSpaceKIDS, un atelier dotat cu imprimante 3D, cu aparatură de gravat, brodat, tăiat pentru a le dezvolta elevilor de ciclu primar, gimnazial și liceal competențe tehnice – proiectare, programare, productie. Elevii vor folosi resursele pentru crearea materialelor didactice necesare orelor de matematică, romană, muzică, etc. Aceștia împreună cu cadrul didactic își vor crea materialele necesare, astfel încât orele să fie mai atractive. În același timp cadrele didactice pot intra în acest spațiu pentru a-și crea, de exemplu, „covorașe povestitoare” care oferă elevului șansa de a manevra personajele din poveste în timp ce o reproduce.

În a doua fază elevii vin cu propriile idei de „afaceri mici” – produse ce se pot realiza în MakerSpaceKIDS și vor fi ajutați la transformarea ideii in realitate, la promovarea acestora și la înființarea „Magazinul micilor idei” de unde oamenii pot cumpăra diversele creații ale copiilor. Elevii vor fi ghidați în modul de utilizare a banilor încasați spre dezvoltarea unor noi proiecte sau continuarea lor.

Scopul final al proiectului este de a dezvolta competențe de antreprenori, de lideri, de a înțelege procesul de înființare a unei afaceri, de administrare a fondurilor obținute și de a satisface creativitatea elevilor prin proiectarea și crearea diverselor obiecte.

Lucrez în învățământ din 2006 și pot spune că niciun an nu seamănă cu celălalt și nicio generație nu se compară cu următoarea. Lecțiile nu seamănă între ele căci toate sunt personalizate elevilor și dispozițiilor lor. Creativitatea definiște o lecție proiectată cu succes. Să apelezi la activități practice, să lași elevii să descopere singuri și să învețe din greșeli cred eu că reprezintă cheia succesului...

  • h
  • h
  • h
  • h
  • h

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Pix 3D 88 lei 12 1056 lei
Filamente universale 69 lei 12 828 lei
Imprimanta 3D Anycubic I3 Mega 1900 lei 1 1900 lei
Imprimanta 3D Robofun 2598 lei 1 2598 lei
Presa Transfer Termic 846 lei 1 846 lei
Presa Transfer Termic pentru cani 824 lei 1 824 lei
Masina brodat 4799 lei 1 4799 lei
Filamente universale 100 lei 6 600 lei
Aparat gravat 49 lei 10 490 lei
Necesar achiziții 13,941 lei Total cost proiect 23,900 lei
Logistică & deplasări 2,091 lei
Comisioane Financiare 418 lei
Raportare Financiară 500 lei
Normă Project Management 1500 lei
Comunicații 200 lei
Buget Fundraising 1000 lei
Buget Neprevăzute 697 lei
Buget de comunicare 1380 lei
Overhead 2,173 lei
Hoara Alina Simona a inițiat acest proiect în urmă cu 5 luni, în data de ianuarie 31, 2020
889 vizualizări
Proiectul este întreținut de triada Narada, compusă din

Noutăți

Încarcă mai multe...

15 Mesaje

Gavrila Catalina
Gavrila Catalina

Mult succes!

Coman Catalina
Coman Catalina

Mult succes!

Vizitiu Oprea Marioara Ina
Vizitiu Oprea Marioara Ina

Va sustin pt ca aveti idei minunate ce merita sa fie puse în practică. Mult succes!

Bogdanel Ramona
Bogdanel Ramona

Dorim ca toti copii să aibe parte de acces la aceste ateliere minunate.

Anonymous
Anonymous

SUNTETI BUNI!

Hoara Alina Simona
Hoara Alina Simona

Este necesar un astfel de spatiu de spatiu in Sibiu..

Grigore iuliana
Grigore iuliana

Va sustin deoarece acest proiect mi se pare unul care dezvolta copiilor diferite abilitati necesare in viitor si este un proiect inteligent care ajuta la dezvoltarea atat a copiilor implicati, cat si a domeniului educativ.

Movileanu Victoria
Movileanu Victoria

Îmi place ceea ce creați cu copiii

Cauni Tatiana
Cauni Tatiana

Pentru că meritați 🙂

Adina Voica
Adina Voica

Vă susțin pentru că faceți parte din aceea categorie de oameni care schimbă lucrurile în bine în jurul lor. Societatea actuală – și mai cu seamă generația tânără – are nevoie de exemple pozitive și îndrumare în a-și găsi scopuri frumoase și curajoase în viață. Mult succes!

Lasa un raspuns

Esti logat ca si . Iesi din cont?

32 Sustinatori
968 necesari pentru a atinge tinta de 1,000
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.