O ȘANSĂ DE A NE CONECTA COPIII LA UN VIITOR MAI BUN Cocorăştii Colţ, RO-PH
Cocorăştii Colţ, RO-PH
Proiect de tip
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 46,495 lei
Acest proiect va impacta un număr de 71 elevi
COSTEL BOGDAN DIEA inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

A fost un vis din copilărie acela de a fi la catedră și de a deschide noi orizonturi copiilor. Visam să transform orele de  istorie într-o calătorie, într-o poveste vie deoarece cred că pentru a ne înalța sufletește trebuie mai întâi să coborâm în adâncimile trecutului .

Sunt un om și un profesor modest, încrezător, realist, optimist și, cred eu, corect. Aceste lucruri le doresc si de la elevii mei.

Parafrazându-l pe Napoleon, aș spune că în ghiozdanul fiecărui elev se afla soluția unui viitor strălucit. Țara are nevoie de intelectuali, de medici, de profesori, de meseriași si  depinde de noi să-i ținem aproape. Acest proiect este important deoarece  oferă o șansă reală copiilor care provin din medii defavorizate de a reuși în viață, iar de succesul lor va beneficia întreaga societate. Accesul la tehnologie facilitează învățarea online, contribuind la reducerea dezechilibrelor sociale. Am avut un vis, dupa cum spunea o mare personalitate istorică, acela de a asigura fiecărui elev al școlii posibilitatea de a-și continua educația, în ciuda tuturor adversităților.

 

De ce să mă susții?

Doresc ca toti copiii scolii, indiferent de situația lor particulară socio-economică, să aibe șanse egale la educație, iar TU poți fi acela care să le asigure aceasta oportunitate.

Povestea elevilor mei

Dintre elevii mei, 71 nu dispun de echipamente electronice in folosință personală sau lucrează de pe echipamente uzate și nepotrivite pentru lucrul online. Acest lucru îi privează de accesu la scoala online, fiindu-le astfel lezat însuși dreptul la educatie. Majoritatea elevilor provin din familii cu venituri modeste, care nu au posibilitatea de a-și echipa copiii cu dispozitivele necesare, în ciuda tuturor încercărilor din martie și până acum. Unii provin din familii monoparentale, iar alții nici nu își văd părinții foarte des, ei aflându-se în grija rudelor. Alții care fac parte din familii numeroase sunt nevoiti sa partajeze dispozitivele și chiar dacă s-a putut oferi o tabletă per familie, copiii nu pot intra la ore decât cu schimbul. Eu îmi doresc să obțin acces pentru fiecare copil în parte ca niciunul din elevii mei să nu simtă că dreptul său la educație trebuie împărțit sau înjumătățit.

Rezultate urmărite

Scopul final al acestui demers este asigurarea accesului tuturor elevilor la școala online. Mai exact, se dorește echiparea fiecărui elev cu propriul său dispozitiv electronic, astfel încât 100% din elevii de la ciclul primar și gimnazial să aibă propriul mijloc de logare la orele online. Până în prezent școala a primit sprijin pentru a distribui 100 de tablete, însă acest număr nu acoperă nevoile tuturor elevilor. Pentru echitate ne mai sunt necesare 71 de tablete. Chiar și după echipare celor 71 de elevi, vor rămâne 15 profesori ce au nevoie de laptopuri sau de tablete grafice pentru a-și putea desfășura activitatea in condiții bune, acestia partajează echipamentele electronice împreună cu familia. Reușita proiectului va fi dată de creșterea gradului de conectivitate a elevilor școlii la platforma educațională online.

Drumul meu spre reușită

În cazul reușitei acestui proiect, vom proceda astfel: 1. Vom informa elevii, părinții, diriginții și învățătorii despre reușita proiectului; 2. Vom intocmi documentele necesare predării echipamentelor către părinti: procese-verbale de predare-primire /contracte de comodat /instructiuni de utilizare/cereri; 3. Vom elabora criteriile de acordare a acestor echipamente; 4. Vom consulta și updata lista de beneficiari direcți/indirecti si vom programarea distribuirea acestor dispozitive; 5. Vom disemina reușita proiectului in rândul comunității, în cadrul ședințelor consiilor profesorale, ședințelor cu părinții și vom utiliza site-ul școlii și rețelele de socializare ca mecanisme de vizibilitate. 6. toate aceste activități se pot face in cel mult 7 zile , iar beneficiul va fi vizibil pe întregul parcurs școlar

Promisiunea mea

Beneficiind de ajutorul diriginților si al învățătorilor, vom realiza monitorizări si fișe de progres pentru fiecare elev. În fiecare lună, vom solicita regulart acestora rapoarte /sumarizări care vor fi puse la dispoziția tuturor celor interesați. Vom solicita consiliere voluntarilor in cazul in care vor interveni dificutăți în ceea ce privește implementarea proiectului la nivel de școală. De asemenea vom disemina pe site-ul scolii, pe pagina de facebook a scolii, in cadrul ședințelor cu părinții sau a consiliilor profesorale rezultatele acestui proiect, etapă cu etapă.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 9 December 2020, de către COSTEL BOGDAN DIEA, Profesor gimnaziu la Scoala Gimnaziala , com. Cocorastii Colt din COCORAȘTII COLȚ, prahova

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Tableta VIVA H1003 LTE Allview 549 lei 51 27999 lei
Necesar achiziții 38,979 lei Total cost proiect 46,495 lei
Comisioane Financiare 1,169 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 5,847 lei
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 46,495 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Anonymous User

Anonymous

9 December 2020

Amount Donated
50 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 1 susținători și 1 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.