O școală pentru viitori eroi Curcani, RO-CL
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Rotary Club Bucuresti Nord
Curcani, RO-CL
Proiect de tip Conectivitate
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 210,098 lei
Acest proiect va impacta un număr de 245 elevi
Flori Grozavu inițiator proiect utilizator verificat
Membru al organizației
Teach for Romania

Povestea mea

Update:

Vorba vine că atunci când găsești o mișcare bună pe tabla de șah, cauți una și mai bună de atât.

Copiii din Curcani sunt după măsura inimii și curajului profesorilor lor. Echipa de profesori-eroi, în frunte cu Flori Grozavu, dorește ca fiecare copil din Curcani, de la grupa mică până la clasa a 8-a, să aibă șanse egale de reușită. Am atins cu ajutorul vostru ținta de a finanța 30 de copii, dar pe lângă ei, mai rămân încă 215 copii pe care nu îi putem abandona. Astfel că vă invităm să continuați expediția alături de noi, de data aceasta pentru toți cei 245 de copii din Curcani pentru care pandemia a însemnat un soi de izolare pe care niciun adult nu ar putea începe să îl înțeleagă. 

Lupta pentru educație se va duce în mod simbolic pe tabla de șah. Ne vedem la turneu!

 

Învățător gradul I cu experiență de 17 ani la catedră, educator, inovatoare, implicată în proiectele școlare și extrașcolare, voluntar în proiectele locale Crucea Roșie, în comunitățile defavorizate din județul Călărași, fondator al comunității ,,Cafeneaua Părinților” în parteneriat cu Biblioteca Județeană, finalist la ,,Creatori în educație” (2020), dornică de implicare, foarte dinamică, curioasă și explozivă, doresc să ajut la creșterea comunității locale și la promovarea modelelor frumoase din județ. Eu sunt Flori Grozavu și deși nu predau în Curcani, i-am descoperit la începutul acestui an școlar pe ei, echipa de profesori din această comună. M-am atașat enorm de colectivul de aici și mă simt mai acasă decât oriunde, motiv pentru care am decis să lansez pentru ei această inițiativă care să îi ajute pe ei și pe elevii lor.

Împreună cu domnul director și cu câte un profesor reprezentat al fiecărui ciclu de învățământ, inclusiv grădănița, am format o echipă pentru a oferi șanse mai bune copiilor în contextul actual.

De ce să mă susții?

O școală pentru viitori eroi merită susținută ca proiect deoarece nicio comunitate nu are un viitor fără oamenii pe care îi ,,construim" astăzi.

Povestea elevilor mei

Într-o școală frumoasă, cu oameni implicați, preocupați de educația a aproximativ 600 de elevi, educația este primordială. Aflați la o distanță destul de mare de oraș, cu acces redus la facilitățile unor ateliere și cursuri educaționale pentru dezvoltarea intelectuală a elevilor, ne-am canalizat către proiecte de activitate extracurriculară pentru a suplimenta aceste lipsuri, oferindu-le elevilor noștri cele necesare dezvoltării lor. Ne aflăm acum în imposibilitatea derulării în bune condiții a actului didactic, în prag de scenariu galben, deoarece baza noastră materială, lucruri obținute din donații și cu ajutorul sponsorizărilor, este precară. Deși avem internet în școală, nu există posibilitatea desfășurării de lecții interactive, modern, în toate sălile de clasă din lipsa device-urilor. Copiii noștri sunt dornici și curioși, implicați alături de familiile lor în activitățile comunității, deși mediul de viață este unul cu foarte puține resurse materiale. Clasele pregătitoare, ca și grupele de grădiniță asistă entuziasmate aunci când cadrele didactice fac eforturile necesare, de cele mai multe ori cu propriile finanțe, să le ofere materiale cât mai variate și interactive, logându-se pe platforme și utilizând resurse digitale adaptate nivelului lor de vârstă, pentru a face învățarea cât mai atractivă. Elevii vin cu drag la școală, zilnic, și își doresc ca și școala lor să fie una modernă.

Rezultate urmărite

Obiectivele noastre: - dezvoltarea competenţelor tehnologice cu rol în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de risc; - formarea competenţelor tehnologice în tehnici de reducere a abandonului şcolar; - dezvoltarea dimensiunii europene a şcolii; - îmbunătăţirea competenţelor lingvistice și limbajului tehnologic ale cadrelor didactice și ale elevilor din şcoală. Măsurarea rezultatului: - monitorizare lunară a progresului elevilor prin teste online și offline; - implementarea în școală a unor cursuri digitale de bază pentru elevi și cadre; - curs de conștientizare a importanței tehnologiei în viața elevului modern (la primirea aparaturii); - achiziționarea prin sponsorizări și proiecte extrașcolare de softuri educaționale pentru grădiniță și clasele primare, gimnaziale (2020);

Drumul meu spre reușită

Primirea materialelor tehnologice va fi de mare necesitate pentru școală. Elevi aflați în situație de risc vor putea avea acces la educație. Primul pas va fi acela de prezentare în comunitate a proiectului și a sponsorilor, a materialelor primite printr-un eveniment online și offline (care să respecte regulile actuale de COVID 19). Vom trece apoi la implementarea proiectului în școală, prin cursuri de utilizare a resurselor și aparaturii, de utilizare a unor platforme și resurse digitale agreate de cadre didactice și facile pentru elevi, dar benefice dezvoltării lor intelectuale și emoționale. Lunar vom testa cu ajutorul formularelor digitale impactul pe care l-a avut acest proiect în comunitate, dar vom organiza și webinarii live pe pagina școlii cu modul în care sunt utilizate, la care sunt invitați și sponsorii proiectului.

Promisiunea mea

Vom anunța evoluția proiectului prin ateliere și webinarii pe internet, dar și prin prezentări în fața comunității, cu ajutorul primăriei și a consiliului local. Vom populariza pe internet eforturile cadrelor și ale elevilor în dezvoltare. Prin acest ajutor oferit de voi astăzi, mâine veți putea avea în fața voastră viitori doctori, ingineri, politicieni, agricultori, dar cel mai important....veți avea oameni. Ajutorul vostru este mic, dar valoros față de provocarea pe care ei o au astăzi în fața lor, aceea de a-și construi viitorul. Voi reprezentați piatra de la temelia devenirii lor. Mulțumim! Suntem onorați și recunoscători că ați avut încredere în noi!
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 19 October 2020, de către Flori Grozavu, Educatoare la din ,

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Tableta Samsung Galaxy Tab A (2019), Quad Core, 8″, 2GB RAM, 32GB, Wi-Fi, Silver 725 lei 245 177625 lei
Necesar achiziții 177,625 lei Total cost proiect 210,098 lei
Comisioane Financiare 5,329 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 26,644 lei
Acest proiect este susținut de Rotary Club București Nord
Acest proiect este susținut de inițiativa Chess4Education a industriei de IT din România, cu sprijinul Eversheds Sutherland și Softbinator Technologies.
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 210,098 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Anonymous User

Anonymous

4 January 2021

Amount Donated
200 lei
TB

Transfer Bancar

21 December 2020

SCA EVERSHEDS

Amount Donated
53,566 lei
NS

Nicolae Sara

19 December 2020

Amount Donated
50 lei
Alin virgil Tcaciu

Alin virgil Tcaciu

19 December 2020

Amount Donated
100 lei
BI

Bogdan Iordache

19 December 2020

Amount Donated
250 lei
Anonymous User

Anonymous

19 December 2020

Amount Donated
100 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

10 Comments

Ciprian Constantin

Viata este o calatorie…fiecare dintre noi este eroul acestei calatorii…ceea ce faci pentru altii va avea un ecou in eternitate. Ceea ce faci pentru altii in realitate o faci pentru tine…si ca sa citez un mare astra-fizician o sa spun asa: “Atunci cand imi ridic privirea catre Univers, stiu ca sunt mic..dar sunt si mare, sunt mare pentru ca sunt conectat cu Universul si Universul este conectat cu mine!” Multumita lui Augustin, pot pune si eu un aport la acest proiect!

Ghiță Corina

Empatizez

Ganea Luminita

Copiii sunt viitorul nostru, copiii sunt alinarea noastră, copiii sunt minunați ! Din inima noastră, din iubirea noastră pentru ei și din sufletele noastre unite, putem ajuta acești copii ! Doamne ajută !

Grozavu Flori

Cred în voi.

Bulai ioana georgiana

Meritat toată susținerea si aprecierea

milea andreea

Impreuna pentru copii🥰🙏🏼

Sebastian Gabor

Educatie joaca un rol crucial in dezvoltarea societatii si umanitatii.

Andrei Nicolae

Sahul pentru mine a reprezentat un mod de a imi dezvolta gandirea, ce ma ajuta si azi. Initiativa este una senzationala si chiar vreau sa particip in astfel de initiative ce vor sa ajute oamenii.

Metesan V Alin

Acesti copii reprezinta viitorul tarii.

Rodica Lupu

Orice gest prin care sustinem copiii sa parcurga in conditii de minima normalitate aceasta perioada dificila merita facut. Ideea de a organiza acest turneu de sah e nu doar generoasa, dar si frumoasa, si un bun exemplu pentru copii. Sper sa se inscrie cat mai multi oameni care iubesc sahul, dar mai ales copiii.

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 14 susținători și 183 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.