Pregătește-mi viitorul! Drobeta-Turnu Severin, RO-MH
Drobeta-Turnu Severin, RO-MH
Proiect de tip Conectivitate

Numele meu este Nadina Carmen NICOLICI și de 19 ani sunt profesor în aceeași școală, Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean”, care se află la periferia orașului Drobeta Turnu Severin și ai […]

0 lei din 43.440 lei stransi
12 zile rămase
246 vizualizări
Acest proiect va impacta un număr de 250 elevi
Nicolici Nadina inițiator proiect utilizator verificat
Membru al organizației
Fundația Noi Orizonturi

Povestea mea

Numele meu este Nadina Carmen NICOLICI și de 19 ani sunt profesor în aceeași școală, Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean”, care se află la periferia orașului Drobeta Turnu Severin și ai cărei elevi sunt în mare parte dezavantajați din mai multe puncte de vedere, în principal economic. Nu este una dintre cele mai bune școli din municipiu și nici nu este cea mai bine văzută, dar, cu toate acestea, am decis să rămân în această școală pentru că am vrut și am putut să schimb lucrurile în bine.

Predau limba engleză și limba franceză și, de-a lungul timpului, am acumulat multă experiență, multe cunoștințe, am învățat lucruri noi și am pus întotdeauna accent pe calitate, ceea ce mi-a adus atât mie, cât și elevilor mei, numeroase distincții și premii la nivel național și internațional. În tot ceea ce fac, pun accentul pe elev și misiunea mea este de a le deschide noi orizonturi și noi perspective, astfel încât să fie bine pregătiți pentru viață și să vrea să poată schimba lucrurile în bine.

Sunt optimistă, pozitivă și încrezătoare, lucru pe care îl transmit și elevilor mei și, prin tot ceea ce fac, pun în practică ideea că dacă vrei, poți și cunoașterea înseamnă putere. Am reușit să îi conving pe elevii mei că școala le poate deschide orice ușă în această lume, mai ales dacă au la ei două chei: limbile străine și tehnologia, alături de brățara de aur, numită meserie. Le dau încredere și speranță și mereu le reamintesc că nimic nu e imposibil.

De ce să mă susții?

Viitorul acestor copii va fi altfel, pentru că tabletele le vor permite accesul la informația de care ar trebui să se bucure orice elev înscris în grila educației contemporane. Vor fi pregătiți să facă față provocărilor pe care le vor întâlni zi de zi, pentru că vor primi certitudinea că nu e nevoie să te naști, să crești și să înveți în centrul orașului pentru a putea reuși în viață. Visul meu este ca elevii cărora le sunt profesor acum, dar și cei din generațiile viitoare, să poată învăța cu ajutorul mijloacelor demne de școala secolului XXI prin descoperire, să devină autonomi în învățare, să poată lucra în echipă cu alți elevi și să dezvolte abilitățile necesare atât în mediul profesional, cât și în cel personal. Totul s-ar afla la un „click” distanță dacă elevii ar avea resursele IT ale secolului curent, iar atunci noi orizonturi li s-ar deschide acestor copii cu ajutorul unei conexiuni la Internet și câțiva pixeli. Potențialul fiecăruia dintre ei ar prinde aripi cu ajutorul tehnologiei care le-ar da șansa la un viitor mai bun. Un viitor care acum se clatină pe o margine de cretă albă, în timp ce toți ceilalți din jur pășesc pe urmele Inteligenței Artificiale.

Povestea elevilor mei

Sunt 250 de povești individuale, cu idealuri definitorii si cu un optimism impus de frăgezimea vârstei lor. Anul acesta predau limba engleza si franceza pentru 250 de viitori adulți care merită echipamentul educațional corespunzator pentru provocările ce îi așteaptă. Cei mai mulți au un trai modest, iar mai mult de jumătate dintre ei au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Cu toate acestea, elevii sunt inteligenți și capabili de performanță, sunt creativi, interesați și curioși să învețe, să afle mai multe și să descopere. În ciuda apetitului lor spre învățare, e inevitabil ca între elevii din toate colțurile lumii să nu se adâncească o prăpastie a șansei. Unii dintre ei au norocul să se fi nascut pe partea în care progresul înflorește. Alții privesc neputincioși spre fractura care îi separă de adevarătul lor potențial. Îmi doresc să îi protejez pe cei mai puțin norocoși de această depresiune care le amenință viitorul. Cum pot încerca asta? Bifând nevoile unei clase de secol XXI: un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi și o tablă interactivă cu ajutorul cărora elevii mei vor învăța prin descoperire, și nu prin predare. Îmi doresc ca elevii mei să se bucure de plăcerea de a cerceta, de a se documenta și de a deprinde acel spirit de inițiativă pe care învățământul tradițional îl descurajează adesea. Conectați la Google Classroom, vor putea continua învățarea și dincolo de pereții școlii si de parametrii impuși de profesor, promovând astfel ideea de învățare independentă. Nimic din ceea ce am enumerat mai sus nu poate fi realizat în contextul actual al școlii mele, întrucât îmi lipsesc mijloacele materiale, dispozitivele cu care orice sală de clasă modernă ar trebui dotată. Acest proiect ne poate ajuta concret, iar beneficiile sunt pe termen lung și foarte lung, atât pentru elevii din prezent, cât și pentru cei din generațiile viitoare. Sala de clasă cu tabla acoperită cu praf de cretă nu mai poate să le ofere copiilor pregătirea de care au nevoie pentru viața și meseria din secolul XXI.

Rezultate urmărite

Cu ajutorul acestor dotări, elevii se vor ralia la educația contemporană și vor continua să se implice în proiecte și programe educaționale, concursuri școlare și extra-școlare care în prezent se derulează exclusiv online (concursul de traduceri al Comisiei Europene „Juvenes Translatores”, derularea proiectului Erasmus+ „Dezvoltă-mi abilități, pregătește-mă pentru viitor” care debutează pe 30 noiembrie 2020 și care va avea activități de mobilitate virtuală cauzate de pandemia Covid-19, programele Ora de Net, eTwinning, Code Week, etc.). Abilitățile pe care acest proiect le va dezvolta elevilor mei sunt cele globale și anume comunicarea și colaborarea, creativitatea și gândirea critică, competențele digitale, diversitatea culturală și rezolvarea de probleme. Vreau ca elevii mei să fie pregătiți pentru ceea ce le oferă viața în secolul XXI, luând în calcul toate provocările, inclusiv globalizarea și tot ceea ce înseamnă ea la toate nivelurile, inclusiv al problemelor din societate. Un alt beneficiu al proiectului este posibilitatea de perpetuare a metodelor tehnologizate de predare-invatare. Douazeci si cinci de tablete nu vor influenta doar douazeci si cinci de elevi. Fiind achizitii durabile, aceste resurse materiale pot fi folosite în următorii ani în cadrul orelor de limbi moderne, dar și în cadrul proiectelor care deja se află în implementare în acest moment sau pe care le vom iniția în anii școlari următori.

Drumul meu spre reușită

Sunt profesor de 19 ani, iar pentru mine acest lucru înseamnă învățare continuă. Anual particip la cursuri de formare la nivel național și internațional, cum ar fi Cambridge ESOL Certificate in English Language Teaching to Adults (CELTA) 2009, e-Teacher: Building Teaching Skills through Interactive Web 2010, Professional Communication Skills 2015, Study of the US Institute, 2016, e-Teacher; Critical Thinking 2017, Fulbright TEA 2019, National Geographic Certified Educator 2020. Am coordonat peste 200 de proiecte și programe la nivel local, național și internațional (Comenius, Phare TVET, POSDRU, Erasmus+, eTwinning, ePals, UNESCO, UNICEF, etc.), iar școala a primit de patru ori consecutiv titlul de Școală Europeană. Sunt membru în Consiliul Consultativ Fulbrighter (2020-2021), sunt formator național pentru British Council (2018-2021), sunt membru TETA România, APLEO România și TESOL International. Sunt evaluator al concursului de eseuri Commonwealth. Am susținut prezentări la conferințe naționale și internaționale (România, Barcelona, Oslo, Washington D.C.). Am publicat articole, studii și lucrări în reviste de specialitate la nivel local, național și internațional. Am primit distincția Profesorul Anului, ePals Teacher Ambassador, ePals Exemplary Teacher. Elevii mei au primit premii la concursuri naționale și internaționale: Juvenes Translatores – Mențiune, TSL – Mențiune de onoare, eTwinning European Quality Label, etc.

Promisiunea mea

Școala secolului XXI are nevoie de tehnologie pentru a stimula interesul elevilor pentru cunoaștere, pentru educație, pentru învățare, pentru a-i motiva și mai ales pentru a-i pregăti pentru viață și provocările care îi așteaptă. Stilul de predare tradițional, centrat pe profesor, cu mijloace depășite, nu mai corespunde nevoilor de învățare ale elevilor, iar schimbarea o pot face cu ajutorul tehnologiei prin care elevii învață să știe, să facă, să trăiască și să fie. Nimic din ceea ce am enumerat mai sus nu poate fi realizat în contextul actual al școlii mele, întrucât îmi lipsesc mijloacele materiale, dispozitivele cu care orice sală de clasă modernă ar trebui dotată. Acest proiect ne poate ajuta concret, iar beneficiile sunt pe termen lung și foarte lung, atât pentru elevii din prezent cât și pentru cei din generațiile viitoare. Sala de clasă cu tabla acoperită cu praf de cretă nu mai poate să le ofere copiilor pregătirea de care au nevoie pentru viața și meseria din secolul XXI.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 luni, în data de 10 septembrie 2020, de către Nicolici Nadina, Profesor liceu la Liceul Tehnologic Lorin Sălăgean din Drobeta Turnu Severin, Mehedinți

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Laptop ASUS X509JA-EJ026T 2399.90 lei 1 2399.9 lei
Tableta Huawei MediaPad T3 10, 9.6″, Quad Core 1.4 GHz, 2GB RAM, 16GB, Space Gray 660 lei 25 16500 lei
Suport tableta si casti – Model 1 12.90 lei 25 322.5 lei
Pachet interactiv IQboard Expert UST 83 7042 lei 1 7042 lei
Prelungitor 6 prize 29.90 lei 6 179.4 lei
Necesar achiziții 36,390 lei Total cost proiect 43,440 lei
Comisioane Financiare 1,092 lei
500 lei
Costuri Neprevăzute 5,459 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

1 Mesaj

Anonim
Anonim

Proiectul dezvolta aptitudinile elevilor.

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii sau pentru a posta un mesaj.

1 Sustinatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.