Prezi viitorul construindu-l! 0, RO-B
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
0, RO-B
Proiect de tip Clasa secolului 21
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 14,426 lei
Acest proiect va impacta un număr de 250 elevi
Minerva Ignat inițiator proiect utilizator verificat
Membru al organizației
Scoala de Valori

Povestea mea

Copil fiind, eleva in ciclul primar, aceasta nobila profesie mi-a fost insuflata de catre invatatorul meu. Mi-l amintesc cu multa emotie si cu mult drag, invatatorul meu, omul care m-a facut sa inteleg care e rostul meu in viata: sa formez oameni, sa dezvolt personalitati, caractere, sa fac oameni din oameni. Pe atunci, copil fiind, imi incropisem un catalog dintr-un caiet studentesc, in care notam elevii (copiii cu care ma jucam in curtea blocului), treceam si absente in catalog, le predam (cum ma pricepeam eu la vremea aceea), ii ascultam pe note… frumoase vremuri, vremuri care imi dau fiori de cate ori mi le amintesc.

Eu cred cu tarie ca faptele bune ale unui singur individ conteaza foarte mult intr-o societate. L-am parafrazat putin pe William Golding, cel care a scris vestita distopie ”Lord Of The Flies”. Prin urmare, am crezut tot timpul in abilitatile mele de a schimba mentalitati prin prisma propriei experiente de viata – munca innobileaza omul. De ce spun asta? Am fost un copil necajit (poate de aceea conteaza atat de mult pentru mine ca toti elevii sa beneficieze de egalitatea sanselor), dar care a razbit in viata prin multa munca, abnegatie, pasiune, implicare. Nu am facut o boaba de engleza in scoala si am avut curajul nebunesc sa ma inscriu la Facultatea de Filologie si Istorie din cadrul Universitatii 1 Decembrie 1918, din Alba-Iulia, specializarea Limba si literatura romana – Limba si literatura engleza.

Da, cred ca am gasit satisfactie profesionala in faptul ca elevii mei ma considera un model de urmat in viata. E sublim, e mirific – e implinire sufleteasca, inainte de implinire profesionala.

Cred, de asemenea, tot cu tarie, ca am capacitatea de a dezvolta competente, de-acum ale sec. al XXI-lea, deoarece imi axez predarea, evaluarea pe metode activ-participative, colaborative, pe faptul ca ludicul nu trebuie sa dispara niciodata… pretuiesc metoda proiectului – PBL (Project Based Learning) pentru ca ii ajuta pe elevi sa-si dezvolte gandirea critica, sa invete cum sa se documenteze, cum sa-si exploateze latura creativa si imaginatia, totusi realista, sa inteleaga unde anume se regaseste aplicabilitatea achizitiilor dobandite prin invatare. Empatia nu trebuie sa lipseasca niciodata unui dascal, ea e cea care ne ajuta sa stabilim un real parteneriat cu elevii.

In fiecare dimineata ma gandesc cum mi-as mai putea surprinde elevii pentru a-i motiva pentru invatare: mintea mea fuge in mai multe directii, in final se opreste la ce crede ea ca ar fi mai bine pentru ei, pentru elevii mei.

Motto: ,, Să nu-i educăm pe copii pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari. Si nimic nu ne permite să stim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învățăm să se adapteze.’’ ( Maria Montessori)

 

De ce să mă susții?

Avem nevoie de susținere pentru a face învățarea cât mai atractiva, mai facila, o învățare care sa aibă ca finalitate dezvoltarea de competente ale sec. al XXI - lea, competente care își vor găsi cu adevărat aplicabilitatea. Mesaj in prag de absolvire de la elevii mei: https://padlet.com/ninaignat68/yd5j7momym9ciwjh „Metodele active nu conduc în nici un caz la un individualism anarhic, ci, mai ales când are loc o îmbinare a activităţii individuale cu cea în echipe, ele au drept rezultat educarea autodisciplinei şi a efortului voluntar” (Jean Piaget).

Eu susțin "Prezi viitorul construindu-l!"

Mihai Cepoi

Founder & CEO @Jobful

Sunt un antreprenor, aflat în topul Forbes Romania 30 under 30, cu background în vânzări și pre-vânzări de întreprinderi. Sunt, de asemenea, dependent de tehnologie, am expertiză în HR LoB și abilități puternice de gestionare a proiectelor.

Povestea elevilor mei

Potențialii beneficiarii ai proiectului propus sunt inimosii elevi ai clasei a IX-a D de la Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă”, București, profil Tehnic, specializarea Tehnician aviație, 30 la număr. Acești elevi și-au dorit cu adevărat să urmeze cursurile liceale în cadrul liceului nostru, cu atât mai mult cu cât liceul nostru este unic în țară (mă refer la profilul său, Aviație) Mă bucură faptul că în acest an școlar alegerea profilului s-a făcut în urmă dorinței profunde a elevilor de a studia în acest liceu, o alegere bazată pe obiective clare, realiste, realizabile, predictibile, alegere care va avea că scop îmbrățișarea unei cariere în domeniul Aviației – să ținem cont de faptul că unii dintre acești elevi își doresc de mici să devină piloți, ingineri în domeniul aerospațial, etc. Menționam mai devreme faptul că liceul nostru este cu profil unic pe țară, motiv pentru care unii dintre acești elevi provin din localități (județe) din afară Bucurestiului, și asta pentru că exact asta și-au dorit – de exemplu, un elev a ales acest liceu, această specializare, el provenind dintr-o comună din județul Tulcea, având media 9,60 la examenul de admitere în liceu, iar singură opțiune aleasă a fost liceul nostru, la fel cum un alt elev provine dintr-o localitate din județul Maramureș. Acum, în materie de nevoi, sunt ferm convinsă că pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestor elevi, tabla interactivă și softul educațional “Mozabook”, acesta din urma fiind pus la dispoziție de către Editura Didactică și Pedagogică - Manuale 3D, i-ar ajuta extraordinar de mult pe elevi să vadă, atât în plan, cât și în spațiu, prin abordarea unor metode interactive, active-participative, prin încurajarea creativatii, cum competențe ale secolului al XXI-lea pot fi dezvoltate, cu aplicabilitate în viitor. Procesul instructive-educativ se va putea desfășura pliat pe muncă în colaborare, adaptată unei clase digitale,(date fiind condițiile actuale, pandemice) – vezi metodă proiectului, PBS (Project Based Learning), metodă care, din punctul meu de vedere (eu fiind profesor de limba engleză și profesor diriginte al acestei clase de elevi) este extrem de prețioasă. Elevii învață să se documenteze, să respecte și să se încadreze în niște termene limite, să colaboreze atât cu colegii și profesorii, cât și cu unele companii de profil din cadrul comunității din care fac parte, dezvoltându-și astfel și gândirea critică. Ori, în acest sens, ce altceva, în afară de o tabla interactiva și un soft educațional, ar fi mai de folos pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestor elevi? VOINȚA, spun eu, voința de a face front comun unii cu alții, de a empatiza cu nevoile elevilor , de a ne solidariza pentru a-i ajuta pe acești elevi să-și îndeplinească un vis al lor, doar al lor.

Rezultate urmărite

Impactul proiectului propus ar fi de mare insemnatate: traim vremuri pe care nimeni nu le-a trait vreodata, sunt vremuri care aduna la un loc si trec prin ele vreo trei generatii - nu e timp pentru zabava, trebuie sa ne gandim cum ne adaptam acestor vremuri, mai ales ca digitalizarea se pare ca isi va face tot mai mult loc in vietile noastre. Cu ajutorul acestor resurse poti, cu ajutorul inteligentelor multiple, sa dezvolti cu adevarat competentele de care acesti elevi vor avea nevoie sa le transforme in instrumente menite sa le asigure existenta, un trai decent, bazat pe adevaratele valori. Cifre? Nu pot sa dau cifre, insa pot spune ca este un proiect cu predictibilitate, care aduce plus valoare. Sa nu uitam ca sunt elevi care studiaza la un profil tehnic, unic pe tara, AVIATIE. Ne putem oare imagina cat de mult ii pot ajuta aceste resurse? Enorm!

Drumul meu spre reușită

Odata ce am avea aceste resurse, (si colegii mei care predau la aceasta clasa au nevoie de ele) le-am folosi cum stim noi mai bine, le-am exploata potentialulla maximum. Si asta, in beneficiul tuturor - elevi, parinti, dascali, si mai tarziu, agentii economici, am sustine economia, si implicit, intreaga comunitate din care facem parte. In acest proces o sa-mi gasesc aliati in parinti, colegi, companii, organizatii. Activitatile pot fi diverse, ele incurajeaza si stimuleaza creativitatea, lucrul bine facut. Eu nu am dubii ca, daca ar fi finalizat, acest proiect va fi unul se suscces. Am incredere in fortele proprii si in capacitatea de a face cunoscute bunele practici.

Promisiunea mea

Simtul oratoric pe care l-am dobandit in timp ma ajuta foarte mult sa fiu persuasiva, dar niciodata facand apel la lucruri nerealiste, irealizabile, ci venind intotdeauna cu exemple si argumente pentru a sustine ceea ce spun. Voi depune tot efortul pentru a obtine resursele financiare necesare pentru nevoile elevilor mei pentru ca ei merita. Donațiile reprezintă investiții in ceea ce avem mai de preț, pe lângă sănătate - EDUCAȚIA. Viitorul copiilor îl putem prezice construindu-l. Îl vom putea construi gratie donatorilor cu suflet mare, donatori pe care nu știu dacă vreodată o sa-i putem răsplăti, dar care se pot bucura de recunoștință pe care le-o purtam in suflete.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 2 November 2020, de către Minerva Ignat, Profesor liceu la Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda din Bucuresti, Bucuresti

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Pachet tabla interactiva pentru clasa 12324 lei 1 12324 lei
Necesar achiziții 12,324 lei Total cost proiect 14,426 lei
Comisioane Financiare 370 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 1,232 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 14,426 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

MP

Mihai Porumb

20 December 2020

Amount Donated
150 lei
AI

Alina Simona Istrate

10 December 2020

Amount Donated
100 lei
Anonymous User

Anonymous

9 December 2020

Amount Donated
100 lei
Anonymous User

Anonymous

9 December 2020

Amount Donated
200 lei
RP

Ruxandra Popovici

9 December 2020

Succes

Amount Donated
50 lei
Aurel Iancu

Aurel Iancu

9 December 2020

Amount Donated
6,000 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

24 Comments

Capatina

Va susțin deoarece cea mai profitabila investiție este investiția în viitor, în copii noștri și în educația lor!

Minerva Ignat

Va susțin deoarece cea mai profitabila investiție este investiția în viitor, în copii noștri și în educația lor!

Paraschiv Robert Andrei

Va sustin acest proiect deoarece admir gestul dumneavoastra de a dona tablete inteligenta scoli noastre.

Minerva Ignat

Va sustin acest proiect deoarece admir gestul dumneavoastra de a dona tablete inteligenta scoli noastre.

Moldovan Bianca Maria

Ma bucur enorm sa va vad implicata intr-un asa proiect. Timp de 4 ani ati fost un exemplu demn de urmat pentru mine și sigur si pentru alți elevi. Sprijinul, grija, atenția si iubirea necondiționată de care m-am bucurat timp de 4 ani m- au făcut sa vad liceul ca o a doua casa doar pentru ca erati dumnevoastră acolo. Va admir si mulțumesc ca am avut ocazia sa am asa un om drag sufletului meu alături de mine 4 ani!!!

Minerva Ignat

Ma bucur enorm sa va vad implicata intr-un asa proiect. Timp de 4 ani ati fost un exemplu demn de urmat pentru mine și sigur si pentru alți elevi. Sprijinul, grija, atenția si iubirea necondiționată de care m-am bucurat timp de 4 ani m- au făcut sa vad liceul ca o a doua casa doar pentru ca erati dumnevoastră acolo. Va admir si mulțumesc ca am avut ocazia sa am asa un om drag sufletului meu alături de mine 4 ani!!!

Andrei Sorin

Mult succes va doresc

Minerva Ignat

Mult succes va doresc

Corpade Lucian

Extraordinari

Popescu Denis Paul

Va sustin deoarece am avut cei mai frumosi 4 ani de liceu alaturi de dumneavoastra, va sustin pentru ca mi-ati fost cea mai buna diriginta care m-a facut sa ma simt bine in colectivul liceului, ne-a invatat mereu cand e timp de distractie si cand nu, dar si cand nu era timp de distractie, noi chiuleam de la ore. Deci mereu a fost un timp de distractie la liceu si mereu ne-ati inteles si ne-ati agreeat toate prostiile pe care le-am facut! Va iubesc si sper ca si cei din urmatoarea generatie sa simta la fel fata de dumneavoastra!

Minerva Ignat

Va sustin deoarece am avut cei mai frumosi 4 ani de liceu alaturi de dumneavoastra, va sustin pentru ca mi-ati fost cea mai buna diriginta care m-a facut sa ma simt bine in colectivul liceului, ne-a invatat mereu cand e timp de distractie si cand nu, dar si cand nu era timp de distractie, noi chiuleam de la ore. Deci mereu a fost un timp de distractie la liceu si mereu ne-ati inteles si ne-ati agreeat toate prostiile pe care le-am facut! Va iubesc si sper ca si cei din urmatoarea generatie sa simta la fel fata de dumneavoastra!

Rusu Maria Alexandra

Felicitări pentru tot ceea ce faceți!

GRUSE IULIANA

Cred in tinerii de azi , iar ei merita un viitor mai bun

Minerva Ignat

Cred in tinerii de azi , iar ei merita un viitor mai bun

Iancu Aurel

Am fost elev in 2000/2004 la clasa domnului Ghiban.

Minerva Ignat

Am fost elev in 2000/2004 la clasa domnului Ghiban.

Dorina Ileana Kloos

O cunosc pe doamna si cred cu tarie in implicarea ei in acest proiect!

Minerva Ignat

O cunosc pe doamna si cred cu tarie in implicarea ei in acest proiect!

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 16 susținători și 42 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.