Școala din clasă acasă Brebu Mânăstirei, RO-PH
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Rotary Club Bucuresti Nord
Brebu Mânăstirei, RO-PH
Proiect de tip Clasa secolului 21
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 29,341 lei
Acest proiect va impacta un număr de 482 elevi
Rareș Jianu inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Fără educație nu se poate face nimic. Este esențial ca accesul la educație – mai ales în mediul rural, unde se află și școala noastră – să fie susținut, să aibă mijlocele tehnologice potrivite. Eșecul de a sprijini educația acum, de a aduce școlile la un nivel tehnologic în ton cu vremurile, ar însemna decepționarea unei întregi generații care ar fi putut avea șanse de viitor mai bune.

Am reușit deja, împreună cu Asociația Popa Soare, să donam 100 de tablete cu internet nelimitat timp de doi ani pentru copiii fără posibilități din școala noastră.

Am instalat platformele Google Suite for Education, Microsoft for Education si Zoom pentru toți elevii si profesorii.

 

De ce să mă susții?

Susținerea dumneavoastră ne va oferi posibilitatea continuării învățării indiferent de culoarea scenariului. Le va oferi elevilor încredere în sine și în școală că indiferent de contextul extern putem găsi resursele pentru a merge mai departe. O tablă interactivă va contribui la stimularea creativității, atât a elevilor cât și a profesorilor, aceștia din urmă vor fi puși în situația de a testa noi platforme și aplicații educaționale pentru eficientizarea procesului educativ.

Povestea elevilor mei

La Școala Gimnazială Matei Basarab din Brebu si din satul Pietriceaua învață, în total, 482 de elevi. La Brebu, ne îngrijim de 17 clase, dintre care 9 sunt de învățământ primar, iar 8 de învățământ gimnazial. La Pietriceaua structura este mai mică, având 2 clase de învățământ primar și 3 de învățământ gimnazial. Provocarea cea mai mare a elevilor și a profesorilor în aceste vremuri incerte nu este lipsa dispozitivelor sau a conectării la internet (o parte dintre ­elevii școlii noastre au primit dispozitive conectate la internet in luna iulie prin intermediul unui finanțator privat) ci faptul că pentru a putea preda în format hibrid, în clasă și on line mai avem nevoie de laptopuri in fiecare clasă. Pentru ca tabletele primite să fie folosite la adevăratul lor potențial, atât de copiii prezenți în clasă cât și de cei de acasă e nevoie de aceste laptopuri. Pentru fiecare elev este crucial ca școala să aibă continuitate, indiferent de contextul socio-pandemic, legătura cu școala, cu profesorul, cu colegii nu trebuie întreruptă.

Rezultate urmărite

Școala noastră își propune să promoveze un învăţământ modern, deschis si flexibil care să crească interesul pentru educaţie, să asigure un act educaţional eficient, care să contribuie la formarea unor copii sănătosi, creativi, activi, cooperanţi care să se adapteze ușor la regimul muncii școlare si la orice situaţie în viaţă. La acest moment, situația este una critică mai ales pentru profesorii școlii deoarece nu există suficiente dispozitive cu care toți să reușească să îți desfășoare orele.

Drumul meu spre reușită

Vom instala laptopurile împreună cu ceilalți profesori implicați și cu susținerea Asociației Popa Soare, cei care ne-au sprijinit în distribuirea tabletelor. Ne propunem ca obținerea tablei interactive să fie doar primul pas într-un proces lung și activ de modernizare a școlii. Practic tabla interactivă va fi un proiect pilot instalat într-un laborator la care vor avea acces inițial doar câțiva profesori, urmând ca pe viitor sa extindem la întreaga școală. Ajutorul dumneavoastră inițial, așadar, este extrem de important si cu bătaie in viitor: chiar când pandemia se va sfârși, aceasta tehnologie va fi de folos in continuare.

Promisiunea mea

Vom urmări ca educarea copiilor să se facă într-un mediu sigur, în spiritul respectării drepturilor si libertăţilor fundamentale ale omului, al demnităţii umane si toleranţei, al schimbului liber de opinii. Vom facilita comunicarea între structurile administraţiei publice locale si unitatea scolară promovând un dialog permanent, deschis si flexibil între partenerii sociali si educaţionali, asigurând în același timp aplicarea si respectarea prevederilor legislaţiei scolare si a legislaţiei muncii. Toți copii au potențial dar trebuie pus in valoare. De aceea noi ne propunem să realizăm acest proiect pentru a oferi șanse egale tuturor elevilor, să nu existe diferențe între ei și cei din mediul urban. Impactul pe care îl va avea această finanțare, va fi unul semnificativ pentru elevii noștri. Vor avea posibilitatea să rămână conectați la mediul educațional, cu profesorii și cu colegii.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 13 January 2021, de către Rareș Jianu, la din ,

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Laptop AcerAspire 5 A514-53 2899.99 lei 6 17399.94 lei
Pachet interactiv IQboard Expert UST 83 7042 lei 1 7042 lei
Necesar achiziții 24,442 lei Total cost proiect 29,341 lei
Comisioane Financiare 733 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 3,666 lei
Acest proiect este susținut de Rotary Club București Nord
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 29,341 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 0 susținători și 0 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.