Succesul lor, misiunea noastra! Braşov, RO-BV
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Braşov, RO-BV
Proiect de tip Conectivitate
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 27,876 lei
Acest proiect va impacta un număr de 54 elevi
Gog Lucian inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Eu nu sunt un profesor, sunt un fundraiser care sta in spatele unor profesori care ajuta copiii proveniti din familii defavorizate sa mearga la scoala si sa tina pasul cu ea – totul în cadrul Asociației Diaconia Ajutor Internațional, din Brașov. Tot ceea ce imi doresc in urma a ceea ce fac este sa vad ca prin munca mea si a colegilor mei se transforma vieti. In cei 12 ani de cand fac asta, am vazut multi copii fara speranta devenind tineri independenti si de succes. Munca pe care o fac nu este una usoara, dar rezultatele ei sunt ceea ce ma motiveaza sa merg inainte, oricat de greu ar fi.

De ce să mă susții?

Consider ca acest proiect este unul important deoarece are in vedere viitorul a 54 de copii. Este un moment cheie, un moment de rascruce, pe de-o parte pentru noi cei care putem sa fim exemple iar pe de cealalta parte, pentru copiii care au nevoie de modele de viata. Cred ca e mai mult momentul nostru. Fie reusim, fie esuam in a transmite valori esentiale generatiei viitoare.

Povestea elevilor mei

Elevii care participa la programul afterschool din cadrul Centrului Educational Diaconia, provin din familii defavorizate. Familii se confrunta cu greutati materiale si financiare, dar au inteles rostul scolii si importanta educatiei pentru copiii lor. Majoritatea copiilor provin din familii cu parinti analfabeti. Acesta a si fost motivul pentru care am infiintat centrul. Pe langa acest dezavantaj, se adauga si starea precara a locuintelor si lipsa apei curente sau a energiei electrice. Provocarea cea mai mare pentru copiii nostri, in situatia in care in municipiul Brasov s-a suspendat activitatea din scoli, este sa ramana conectati cu scoala. Altfel s-ar pierde toata "investitia" facuta in ei in toti acesti ani de cand ii ajutam. Asa cum subliniam mai sus, nevoia copiilor este sa ramana conectati cu scoala. Acest lucru nu ar fi posibil de acasa, tocmai pentru ca locuintele lor nu beneficiaza de internet, unele nici chiar de curent electric. Nevoia pe care o adresam prin intermediul acestui proiect, este de a infiinta o sala de clasa cu infrastructura necesara, pentru a oferi copiilor posibilitatea sa participe la cursurile care se defasoara online, reducand astfel riscul de abandon scolar.

Rezultate urmărite

Rezultatul scontat al proiectului este să evitam ca vreun copil sa abandoneze scoala pe perioada pandemiei, din cauza faptului ca nu are acces la dispozitive prin intermediul carora sa participe la cursurile online. Astfel vom oferi sanse egale si nu vom permite o segregare a elevilor pe criterii de bunastare. De aici are de castigat atat scoala pentru ca poate tine legatura cu toti elevii, cat si comunitatea din care copiii fac parte, pentru ca dezvoltarea ei nu va fi afectata. Cei 54 de copii din clasele VI - VIII, vor beneficia de spatiu si infrastructura din partea Asociației noastre pentru a putea participa nestingheriti la cursurile care se desfasoara online pe dispozitivele primite prin acest proiect, reducand astfel la maxim riscul de abandon scolar.

Drumul meu spre reușită

Dispozitivele vor fi puse cat mai curand in functiune pentru ca elevii sa reintre in ritm cu ceilalti colegi de clasa. Activitati: In primul rand vom face o instruire a profesorilor de la fiecare grupa de copii in ceea ce priveste utilizarea dispozitivelor care vor deservi copiii. Mai apoi vom face o planificare pe ore a programului de utilizare pentru fiecare copil corelata cu orarul scolar. Durata proiectului: pe toata perioada cat scoala va fi afectata de pandemie.

Promisiunea mea

Promisiunea noastra este sa oferim transparenta maxima in ceea ce priveste desfasurarea proiectului. Vom publica regulat informatii despre progresul proiectului, pe canalele proprii de comunicare. Deasemenea vom sta la dispozitia tuturor sponsorilor sau donatorilor care doresc sa ne viziteze sau sa stie mai mult despre noi si proiectele noastre cu rapoarte de activitate sau financiare.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 30 October 2020, de către Gog Lucian, la Asociatia Diaconia Ajutor International din Brasov, Brasov

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Laptop AcerAspire 5 A514-53 2899.99 lei 8 23199.92 lei
Necesar achiziții 23,200 lei Total cost proiect 27,876 lei
Comisioane Financiare 696 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 3,480 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 27,876 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

SJ

Simona Jugastreanu

6 December 2020

Aceasta donatie este din partea lui Sorin Bartos, un copil care provine, de asemenea, dintr-un mediu vulnerabil.

Amount Donated
200 lei
AM

Adriana Mirica

5 December 2020

Amount Donated
100 lei
PN

Premiu Narada

4 December 2020

Amount Donated
1,461 lei
Lucian Gog

Berende Nelu

4 December 2020

Amount Donated
1,200 lei
Anonymous User

Anonymous

3 December 2020

Amount Donated
100 lei
Anonymous User

Anonymous

2 December 2020

Amount Donated
100 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

2 Comments

Bogdan

Copiii merita un viitor mai bun. Intotdeauna. Felicitari

Gog Lucian

Da asa e. Copiii merita tot ce e mai bun. Multumim pt sustinere :-)!

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 3 susținători și 40 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.