SusTine pErforManța! – prin activități educaționale de tip STEM

Brăila, Brăila, România

Echipa de robotică ”Velocity” de la Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgorci” vrea să înființeze 6 cluburi similare în școlile din Brăila ca să răspândească pasiunea pentru robotică și pentru educația în domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică).

SusTine pErforManța! – prin activități educaționale de tip STEM

Elevii mei un total de 100 elevi

“Velocity” este prima echipă brăileană de robotică, din care azi fac parte 40 de elevi de liceu. Cu ambiție, pasiune și creativitate, în numai 3 ani au dezvoltat proiecte impresionante, cu rezultate pe măsură. Au participat la cele mai puternice concursuri de profil, iar încrederea în ei le-a fost recompensată. Robotul care rezolvă cubul rubik și cel construit pentru ecologizare le-au adus premii și recunoaștere la nivel național.

Proiectul meu

Velocity își propune implementarea unor cercuri de robotică, având direct beneficiari un număr de 60 de elevi de gimnaziu. Fiecare cerc de robotică va fi format din cel puțin 10 elevi membri și câte un profesor coordonator. Prin intermediul Narada, cercurile vor avea la dispoziție kit-uri LEGO MINDSTORM EV3 și alte materiale necesare pentru ca echipa Velocity să poată pregăti și mentora echipele nou formate.

Până acum membrii Velocity au învățat să funcționeze în echipă, și-au dezvoltat spiritul antreprenorial și capacitatea de a rezolva probleme. În plus, au înțeles cât de important este să aducă valoare comunității din care fac parte.

Acum își propun să ducă lucrurile mai departe. Vor selecta 6 școli gimnaziale, din județul Brăila, în care să implementeze cercurile, în funcție de nivelul de implicare și de interesul arătat de elevi și profesori.

În 3 luni de la aprobarea proiectului vor fi stabilite școlile câștigătoare. Ulterior, echipa de robotică Velocity va susține ateliere de robotică săptămânale, 3 workshop-uri de prezentare a activității pentru echipele mentorate, va aloca 2-3 membri cu rol de mentor pentru fiecare școală și va asigura o platformă comună pentru comunicare. Mentorii vor transmite din experiența lor, vor forma echipele și le vor pregăti pentru participarea la concursuri precum World Robot Olympiad și FIRST LEGO League.

Transformarea concretă pe care proiectul o aduce în comunitate o reprezinta cele peste 350 de ore pe care membrii echipei le va petrece cu cele 6 grupuri de robotică, în primele 12 luni de la implementare, dar și impactul pozitiv asupra acestora, în calitate de mentori și coordonatori ai proiectului.

Pe scurt, “Susține performanța” va ajuta cei 100 de elevi implicați să lucreze mai bine în echipă, să exerseze vorbitul în public, să împărtășească experiența și să-și dezvolte inteligența emoțională. Simultan, robotica stimulează creativitatea și ajută la formarea logicii, a gândirii critice și a capacității de a rezolva probleme.

Profesor de informatica si mentor al echipei de robotica Velocity din Colegiul National "Gh. Munteanu Murgoci" Braila

  • h
  • h
  • h

Companii care au investit în educație

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
LEGO Mindstorms 31313 1758 lei 3 5274 lei
LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 Core Set 45544 2227 lei 3 6681 lei
Transformator 10 V 200 lei 3 600 lei
Cheltuieli cu tipărirea planșelor de concurs 300 lei 2 600 lei
Necesar achiziții 13,155 lei Total cost proiect 22,837 lei
Logistică & deplasări 1,973 lei
Comisioane Financiare 395 lei
Raportare Financiară 500 lei
Normă Project Management 1500 lei
Comunicații 200 lei
Buget Fundraising 1000 lei
Buget Neprevăzute 658 lei
Buget de comunicare 1380 lei
Overhead 2,076 lei
Prus Paul a inițiat acest proiect în urmă cu 5 luni, în data de ianuarie 31, 2020
6934 vizualizări
Proiectul este întreținut de triada Narada, compusă din

Noutăți

Încarcă mai multe...

373 Mesaje

Anghel Camelia
Anghel Camelia

Va sustin!!!

Sirbescu Andra
Sirbescu Andra

Va sustin! <3

Anonymous
Anonymous

Mult succes!

Amgela dobromirescu
Amgela dobromirescu

Educația elevilor performamti trebuie susținută!

Calin Sorina
Calin Sorina

Felicitari! Succes!

Dumitriu Alina
Dumitriu Alina

Galațiul(team Buduleanu) vă susține, dragilor! Bravo!

Anonymous
Anonymous

cred in tinerii brăileni

Virginia Ioan
Virginia Ioan

Vă susțin deoarece lucrez într-un centru medical în care pacientul este în centrul atenției și de aceea din 2009 am început să facem pionierat în România în materie de tehnologie cutting edge. De fiecare dată, însă, mi-am dorit să văd tineri din România preocupați să dezvolte astfel de tehnologii medicale cu ajutorul cărora să îmbunătățim calitatea vieții pacienților și să trataăm neinvaziv. Vă așteptăm la noi dacă sunteți interesați și de domeniul medical și vă susținem cu tot ce ne stă în putere. Succes pe mai departe!

Răzvan Anghel
Răzvan Anghel

Consider ca robotica reprezinta un element important din viata oamenilor atât în prezent, cât și în viitor

Daniela
Daniela

Merita sustinere! Copiii au potentialul de a identifica problemele generatiei lor , rezolvarea acestora se poate face cu ajutorul generatiilor mature. Va urez succes !

Lasa un raspuns

Esti logat ca si . Iesi din cont?

Victorie!
Acest proiect a avut 1,014 susținători
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.