Susținerea învățământului agricol prin accesul elevilor la aparatură modernă Horia, RO-NT
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Horia, RO-NT
Proiect de tip Clasa secolului 21
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 10,577 lei
Acest proiect va impacta un număr de 60 elevi
Adina Drutu inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Sunt cadru didactic doar de 4 ani. Am lucrat 15 ani în cercetare, unde am obținut rezultate relevante în domeniul plantelor medicinale. Aceste rezultate s-au publicat în cărți de specialitate unde sunt autor, în lucrări științifice de specialitate (58 lucrări), articole de popularizare, broșuri, participări la conferințe naționale și internaționale etc. Din păcate, din cauza unor probleme de sănătate am fost nevoită să renunț la cercetările din domeniu și să-mi caut un nou loc de muncă, care să-mi permită un timp pentru a-mi ”rezolva” problemele pe care le aveam. În urma unui examen am intrat în învățământ pentru un an. Încă din primul meu an am fost implicată în diferite proiecte ale școlii, am făcut parte din consiliul de administrație al liceului, dar și din multe comisii de specialitate. Mi-a fost greu să schimb domeniul de activitate, însă motivația mea cea mai mare au fost elevii mei. Acei copii minunați care proveneau în mare parte din mediul rural, din familii defavorizate, mi-au dat acel imbold să rămân în învățământ deși începusem colaborarea cu o companie germană pentru un job care îmi asigura stabilitatea din mai multe puncte de vedere. Am dat examene, le-am luat cu note mari, motivata fiind tot de elevii mei – acum fiind mai mulți pentru ca aveam mai multe ore – care mă făceau să progresez, să descopăr multe calități pe care nici eu nu credeam că le am. Având și eu un copil de vârsta lor, dobândisem multe metode de abordare, de comunicare cu ei și începuse să îmi placă din ce în ce mai mult această meserie.

Mi-as dori sa fac multe pentru ei, însă lipsa de dotări în scoală nu îmi permite acest lucru. Aș vrea să fac lecțiile mult mai atractive, prin folosirea de mijloace și echipamente moderne, până în prezent am folosit resursele mele personale și un videoproiector împrumutat de la fostul meu loc de muncă.

Sunt un om comunicativ, modest, cu spirit de inițiativă, dornic de a se afirma și iubit de elevi.

De ce să mă susții?

Vreau să promovez, să ridic la standarde ridicate învățământul românesc agricol care este într-un colaps foarte mare.

Povestea elevilor mei

De echipamentele pe care le voi achizitiona vor beneficia un numar de cel putin 60 elevi, 14 elevi din clasa a 9-a - zi și restul elevi de la clasele de postliceala Cadastru funciar topograf. La clasa a IX a zi specializarea Tehnician veterinar predau Modulul 1 - Masini agricole si zootehnice - 6 ore/sapatamană. Elevii provin din mediul rural, cu situații financiare precare. Sunt foarte conștiincioși și interesați, însă lipsa de echipamente moderne pentru predarea noțiunilor de specialitate îmi fac imposibilă o comunicare de calitate cu ei.

Rezultate urmărite

Prin dotarea unui laborator cu echipamentele moderne pe care mi-am propus sa le achiziționăm în cadrul proiectului, voi putea să prezint lecțiile într-un format mult agreat de elevi, vom avea acces la filmulețe, documentare prin conectivitatea la internet. Totodată, dacă se va continua metoda de învățământ online, voi putea ține orele de pe un laptop mai performant, deoarece mă folosesc de un laptop vechi , cele mai noi folosindu-le copiii mei pentru școala online. Aș putea să țin orele chiar din sala de clasa unde se vor monta aceste echipamente.

Drumul meu spre reușită

Așa cum spuneam mai sus voi dota un laborator de specialitate cu aceste echipamente. Voi apela pentru susținere la doamna director al liceului, care va fi alături de mine pe parcursul implementării proiectului. Impactul acestui proiect va fi multiplicat la nivel de Inspectorat Școlar Județean, dar și la liceele de profil din țară.

Promisiunea mea

Modalitatea prin care voi anunța evoluția proiectului va fi prezentată prin întocmirea și predarea de rapoarte de activitate. Totodată voi anunța orice problemă cu care mă voi confrunta pe durata implementării proiectului. Reușitele intermediare ale proiectului le voi anunța prin acele rapoarte, dar voi putea face si public acest lucru prin intermediul presei locale.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 18 February 2021, de către Adina Drutu, Profesor liceu la Liceul Tehnologic "Ion Ionescu de la Brad" din Horia, Neamt

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Laptop HP 15.6” ProBook 450 G7 3629.99 lei 1 3629.99 lei
Videoproiector Acer X128HP 1654 lei 1 1654 lei
AUNA, masă pentru proiector 249 lei 1 249 lei
Tableta grafica XP-PEN Artist 12 Pro 1899.99 lei 1 1899.99 lei
Imprimanta laser color Canon I-Sensys 998.00 lei 1 998 lei
BOXE GENIUS 2.0 45 lei 1 45 lei
Mouse T-Dagger Lance Corporal negru 597 din 1575 63.99 lei 1 63.99 lei
Necesar achiziții 8,540 lei Total cost proiect 10,577 lei
Comisioane Financiare 256 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 1,281 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 10,577 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

1 Mesaj

Udrea Georgiana

În localitatea Comuna Borcea, avem un liceu cu profil agricol. Este un punct de reper, pentru perspectiva de dezvoltare a unităților scolare de acest gen .

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 2 susținători și 0 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.