Timp – Informație – Cunoaștere pentru elevii mei Aninoasa, RO-HD
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Aninoasa, RO-HD
Proiect de tip Conectivitate
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 16,194 lei
Acest proiect va impacta un număr de 10 elevi
Didina Botgros inițiator proiect utilizator verificat
Membru al organizației
Teach for Romania

Povestea mea

Mă numesc Botgros Didina, profesor pentru învățământul primar, dedicat profesiei de dascăl pe care o practic de ani buni. Dragostea pentru copii, pentru artă și frumos m-a făcut să conduc multe generații de copii pe drumul cunoaşterii.

Ce poate fi mai înălţător, mai purificator pentru sufletul nostru constrâns de atâta incertitudine şi prejudecată, înnourat de atâtea momente dificile pe care ni le rezervă viaţa, decât această menire sacră şi nobilă de plămădire a sufletelor, de cizelare a spiritului şi talentului?

Câte ore de muncă? Câtă căutare? Câte emoţii? Acum după 42 de ani la catedră mă întreb:

A fost uşor? A fost greu? Cert este că aceste momente de înălţare sufletească mi-au dat încredere în mine, mi-au picurat în suflet credinţa că, prin aceste minunate fiinţe cărora mă dedic îmi voi păstra mereu tinereţea.

Sunt receptivă la tot ceea ce este nou în învățământ, încercând permanent să-mi adaptez stilul de predare  noilor generații de copii din era digitală. Sunt Expert Microsoft România şi Ambasador Îndreptar Digital, câştigător 2017 şi 2018 al concursul Digitaliada pentru materialele create, Profesorul anului 2016 la concursul SigurInfo, iniţiator de proiecte prin care conducem copiii defavorizaţi din şcoala noastră pe drumul cunoaşterii prin tehnologie. În perioada Şcolii Online mi-a fost foarte uşor să creez şi să desfăşor lecţii virtuale cu elevii mei, datorită experienţei şi pasiunii mele pentru tehnologie.

Și totuși a fost greu….pentru că mulți dintre elevii mei nu au dispozitivele necesare desfășurării unor astfel de lecții. Și atunci caut să găsesc soluții… În fiecare seară îmi spun: Mâine vrem să facem lucruri mai bune decât ieri!

 

De ce să mă susții?

Aceşti copii proveniți dintr-un mediu social defavorizat merită tot ce este mai bun de la noi, merită să studieze într-un mediu adecvat, merită să învețe prin joacă şi să deprindă abilități și competențe specifice secolului XXI. Activitățile care se vor desfășura vor fi un adaos educaţional subsumat educaţiei nonformale, aflată în raport de complementaritate cu educaţia formală.

Eu susțin "Timp – Informație – Cunoaștere pentru elevii mei"

Ira Potcoava

Chief Executive Officer @penrose.

Pentru început, mă numesc Ira! Niciodată nu mi-a plăcut să mă descriu. Pur şi simplu nu ştiu ce să zic, deşi ar fi atât de multe lucruri de spus despre mine.

Am încercat totuși. Click și află mai multe despre mine!

Povestea elevilor mei

Elevii mei, dintr-un mic orășel defavorizat al Văii Jiului, unde s-a așternut negura prafului de cărbune, sunt la fel ca toţi copiii din ţara aceasta. Sunt chiar foarte buni, dar nu dispun de instrumente digitale pentru a-şi dezvolta astfel de competenţe. Am doar 15 elevi în clasă, dar în Calitate de Ambasador digital și Expert Microsoft am mediatizat la toate clasele din ciclul primar folosirea dispozitivelor mobile la clasă şi în afara clasei – pentru învăţare şi cunoaştere şi elevii au fost foarte încântaţi. Îşi doresc mai mult, vor şi ei să fie cercetători, inventatori, programatori, IT-işti. Sclipirea din ochii acestor copii din clasele I-IV din şcoala noastră, m-a determinat să iniţiez acest proiect. În această perioadă a Şcolii Online, foarte mulţi dintre elevii noştri nu pot participa la lecţiile virtuale. Tare mi-aş dori, să putem demara proiectul Timp-Informaţie-Cunoaştere pentru elevii defavorizaţi din clasele I-IV, cu atât mai mult cu cât am desfășurat în această lună activități CodeWeek, iar elevii s-au dovedit a fi deosebit de receptivi și captivați de joculețele prin care am învățat primii pași în programare. Din păcate nu pot să participe toți. Și nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că nu au instrumentele necesare.

Rezultate urmărite

Obiectivele activităţilor propuse în cadrul proiectului TIC sunt din domeniul incluziunii sociale, al creşterii randamentului şcolar, al reducerii abandonului şcolar prin creşterea cotelor de atractivitate a conţinuturilor formale şi nonformale prin folosirea dispozitivelor digitale. Consider că este necesar să abordăm într-un cadru adecvat în cadrul proiectului Timp-Informaţie-Cunoaştere activităţi nonformale atractive, de educaţie digitală, folosind resurse tehnologice moderne, pentru a reduce comportamentele şi atitudinile negative la copii şi a le creşte capacităţile de formare, de adaptare şi integrare socio-şcolară. Rezultatele imediate se vor vedea la sfârșitul anului școlar, când cei 10 elevi care vor folosi dispozitivele mobile achiziționate vor avea rezultate mult mai bune la învățătură. Pentru mine, personal, va fi satisfacția muncii împlinite!

Drumul meu spre reușită

Acest proiect este o continuare firească a tuturor activităților desfășurate în ultimii ani. Are ca punct de pornire dezvoltarea abilităților digitale, inteligența emotională, gândirea critică și cooperarea copiilor din generația actuală de elevi, însă reprezintă de asemenea un start semnificativ pentru toate generațiile care îi urmează. Proiectul duce tehnologia în mâinile celor mici, care vor și pot, cu ajutorul ei să cunoască, să se formeze, să se joace, să îngrijească și să protejeze mediul înconjurător în timp ce învață și se distrează. În cadrul proiectului vor fi organizate ateliere de lucru pe grupe de vârstă, iar elevii vor fi iniţiaţi în tainele programării cu ajutorul platformei Scratch. Vor fi folosite in cadrul atelierelor resursele de pe site-ul https://codeweek.eu/. Folosind Scratch ca instrument digital pentru spus povești, elevii vor crea povești, vor ilustra o problemă de matematică sau pot juca un concurs de artă pentru a descoperi patrimoniul cultural, învățând în același timp programare și gândire computațională și, cel mai important, distrându-se. Proiectul se va desfășura pe parcursul întregului an școlar, cu posibile activități și de vacanță. Avem sprijinul conducerii școlii, al profesorului de informatică și al Asociației Techsoup România. Activitățile vor fi făcute cunoscute în întreaga școală și comunitate, prin intermediul site-ului școlii și al blogului clasei, în grupuri de lucru din mediile sociale.

Promisiunea mea

Vor fi realizate filmulețe de prezentare a activităților care vor fi mediatizate permanent, cu rezultate concrete asupra evoluției proiectului. Materialele realizate de elevi vor fi încărcate pe site-ul școlii și pe blogul clasei, Va exista o comunicare permanentă între inițiator - beneficiari și spunsori prin căile de comunicare stabilite de comun acord la demararea proiectului.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 2 November 2020, de către Didina Botgros, Profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Sf. Varvara din Aninoasa, Hunedoara

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Samsung Galaxy Tab A (2019) Tableta 1149.99 lei 10 11499.9 lei
Acces internet 6 luni 180 lei 10 1800 lei
Necesar achiziții 13,300 lei Total cost proiect 16,194 lei
Comisioane Financiare 399 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 1,995 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 16,194 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

TB

Transfer Bancar

23 December 2020

CEMACON SA

Amount Donated
4,873 lei
Anonymous User

Anonymous

8 December 2020

Amount Donated
150 lei
DANIEL KARDOS

DANIEL KARDOS

3 December 2020

Amount Donated
25 lei
IP

Ira Potcoava

23 November 2020

Amount Donated
100 lei
BB

Bog Bogdana

16 November 2020

Amount Donated
100 lei
Anonymous User

Anonymous

16 November 2020

Amount Donated
50 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

2 Comments

Tutu Oana

Mult succes! 🖤

Ciutacu Victor

Faceti o treaba buna, nu va opriti…

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 5 susținători și 23 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.