Școala de A(z)I

Pentru 230 de copii de la Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean” din Drobeta Turnu Severin, viitorul se oglindește într-o veche tablă școlară cu urme de cretă. Ne dorim să transformăm experiența lor în sala de clasă cu ajutorul tehnologiei și să le oferim șansa la o educație demnă de secolul XXI.

Școala de A(z)I

Elevii mei un total de 230 elevi

Elevii mei sunt curioși și creativi, cu traduceri premiate în cadrul concursului „Juvenes Translatores”. Sunt elevii alături de care am participat la proiectul „Școli Prietenoase cu Natura”. Sunt elevi ai Liceului Tehnologic „Lorin Sălăgean” și mare parte dintre ei cresc în familii dezavantajate din punct de vedere economic.

Aproape o treime dintre acești elevi beneficiază de burse. Cinci dintre acești elevi aparțin minorităților. Majoritatea provin din mediul rural, iar mai mult de jumătate dintre ei au unul sau ambii părinți plecați în străinătate. Pentru mulți dintre acești elevi, noi, profesorii, suplinim și rolul de părinți.

De explorat toți își doresc să exploreze, dar mulți dintre ei au doar un motor de căutare prin care să descopere lucruri noi. Din acest motiv, îmi doresc să integrez tehnologia Merge Cubes în procesul de predare, o „jucărie STE(A)M” prin care copiii pot învăța cu ajutorul realității augmentate. Dacă nu pot ajunge ei la Muzeul Britanic sau la Louvre, putem aduce noi aceste destinații în fața lor cu ajutorul „realității” generate de tehnologia Merge Cube.

Imaginează-ți ce orizonturi li s-ar deschide acestor copii cu ajutorul unei conexiuni la internet și câțiva pixeli. Imaginează-ți ce potențial poate fi dezvoltat cu ajutorul unor laptopuri și videoproiectoare.  Imaginează-ți că șansa lor la un viitor mai bun se clatină pe o margine de cretă albă, în timp ce toți ceilalți din jur pășesc pe urmele Inteligenței Artificiale.

Cândva, „cheile regatului” educațional erau manualele și dictarea. Pentru a fi echipați  corespunzător în societatea contemporană, elevii mei au nevoie de tehnologie modernă care să îi motiveze și să îi pregătească pentru provocările care îi așteaptă.

Proiectul meu

Proiectul pe care vreau să îl văd realizat va rezolva una dintre problemele acute ale acestei școli, și anume, lipsa mijloacelor moderne de predare.

Visul meu este ca elevii cărora le sunt profesor acum, dar și cei din generațiile viitoare să poată învăța prin descoperire, să devină autonomi în învățare, să poată lucra în echipă cu alți elevi și să dezvolte abilitățile de secol XXI necesare atât în mediul profesional, cât și în cel personal: comunicarea, colaborarea, gândirea critică și rezolvarea de probleme. Totul s-ar afla la un „click” distanță dacă elevii ar avea resursele IT ale secolului curent. 

Fără acces la Chromebook-urilaptopuri și videoproiectoare destinate educației, rezultatele elevilor mei la proiectele la care au participat anterior rămân blocate în trecut, întrucât viitorul concursurilor / proiectelor educaționale este online, iar elevii vor reuși doar cu ajutorul acestor resurse să țină pasul cu tendințele spre care se îndreaptă educația europeană modernă.   

 Avem planuri mari pentru noul an, de la continuarea proiectului „Bringing the World Together”, în colaborare cu Diannah Junior High School din Senegal, până la participarea la prestigiosul concurs al Comisiei Europene, Juvenes Translatores. Din acest motiv, avem nevoie ca experiența elevilor mei în sala de clasă să se înscrie în parametrii contemporani ai educației.

Predau limba engleză și limba franceză ca limbi străine, iar de-a lungul timpului am acumulat multă experiență, am învățat lucruri noi și uneori am primit și distincții. Printre acestea se numără titlul de Profesorul Anului, pe care l-am primit în anul 2009 în cadrul evenimentului numit Gala Premiilor în Educație. Școala mea a primit de patru ori consecutiv în perioada 2007 – 2019 titlul de...

  • h
  • h
  • h
  • h

Companii care au investit în educație

?>

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Laptop 3099.99 lei 1 3099.99 lei
Retroproiector 709 lei 1 709 lei
Ecran proiecție 339.99 lei 1 339.99 lei
Chromebook 794.38 lei 10 7943.8 lei
Merge Cube 87.96 lei 5 439.8 lei
Necesar achiziții 12,533 lei Total cost proiect 21,995 lei
Logistică & deplasări 1,880 lei
Comisioane Financiare 376 lei
Raportare Financiară 500 lei
Normă Project Management 1500 lei
Comunicații 200 lei
Buget Fundraising 1000 lei
Buget Neprevăzute 627 lei
Buget de comunicare 1380 lei
Overhead 2,000 lei
Nicolici Nadina a inițiat acest proiect în urmă cu 5 luni, în data de ianuarie 31, 2020
7210 vizualizări
Proiectul este întreținut de triada Narada, compusă din

Noutăți

Încarcă mai multe...

300 Mesaje

Crețu Florin
Crețu Florin

Cred în educație și valorile ei.

Nicoleta Mihaiela Butaru
Nicoleta Mihaiela Butaru

Mi se pare foarte interesant și folositor. În plus, cunosc foarte bine profesorul coordonator , inițiator , Nadina C. Nicolici. Succes !!!

Elena Badea
Elena Badea

👍

Florin Marian
Florin Marian

Sa aveti o școală bună

Cotoroianu Aurelia
Cotoroianu Aurelia

Avem încredere in voi

marculescu ionel
marculescu ionel

sustin posibilitatea unei educatii moderne

Lavinia Dragomir
Lavinia Dragomir

Va susțin deoarece sunt sigura ca doar educația ne poate salva.

Stan Anișoara
Stan Anișoara

Va susțin deoarece am fost elevă a liceului.

Pirjan Florica
Pirjan Florica

Apreciez eforturile făcute în EDUCATIA copiilor Felicitări Succes.

Anonymous
Anonymous

Este un proiect de viitor

Lasa un raspuns

Esti logat ca si . Iesi din cont?

Proiect finalizat
Acest proiect a avut 1,047 susținători
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.