Vrem să strălucim asemeni steluțelor! Oneşti, RO-BC
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Oneşti, RO-BC
Proiect de tip Conectivitate
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 26,093 lei
Acest proiect va impacta un număr de 23 elevi
NEGOIȚĂ ELENA inițiator proiect utilizator verificat
Membru al organizației
C.R.E.D.

Povestea mea

Bun găsit! Sunt Elena Negoiță, am 44 de ani și sunt învățătoare la o școală din Onești, județul Bacău. Sunt fiică de învățătoare și de profesor de matematică, originară dintr-un mic sat – Stănișești. De mică îmi doream să fiu…economistă, dar când a fost momentul să aleg liceul, nu m-a întrebat nimeni ce vreau să devin. Era indiscutabil faptul că trebuie să urmez cariera părinților. Cariera mea didactică începută la 19 o percep și acum, după 25 de ani, ca o datorie morală față de părinții mei și sunt în continuare copleșită de imensa responsabilitate pe care o am față de elevii mei, de viitorul lor. Asta nu înseamnă că nu-mi iubesc foarte mult meseria și elevii. Aș fi putut să renunț deoarece, între timp, mi-am urmat și visul: sunt economist licențiat. Mi-am dat seama că pot să îmbin perfect cele două calificări. Încerc să transmit și elevilor mei această pasiune prin disciplina opțională “Educație financiară” pe care o predau. Consider că e foarte importantă educația antreprenorială încă de la o vârstă fragedă, conștientizarea faptului că banii nu cresc în copac, ci se obțin prin învățătură și apoi multă muncă și că de aceea trebuie să-i economisim. Rezultatele nu au întârziat să apară, elevii mei participând la olimpiada națională de educație financiară și obținând premiul “Smart in banking” pentru cel mai bun proiect.

Autodepășirea e crezul meu, e ceea ce sunt convinsă că am reușit să transmit elevilor mei, dincolo de noțiunile care se uită. Niciodată nu mă opresc din a învăța, din a participa la un curs, workshop sau proiect nou. Îmi place să-mi asum responsabilități, să contribui cu experiența mea la dezvoltarea învățământului românesc. Sunt profesor metodist, coordonator de cerc pedagogic, membru în Consiliul Consultativ al IȘJ Bacău, expert în Corpul de Experți al Corpului de Control al Ministrului Educației, membru în Corpul Național al Experților în Management Educațional.

Dorința de autodepășire e atuul meu, e calitatea pe care sunt convinsă că am reușit să transmit elevilor mei, dincolo de noțiunile care se uită.

De ce să mă susții?

Vă rog să mă susțineți în acest demers deoarece nimeni altcineva nu a făcut-o până acum, e clar. Nu avem mijloacele moderne pentru un învățământ modern, hibrid sau în totalitate on-line. Clasa nu este dotată cu tablete, laptop, tablă magnetică sau inteligentă, cameră de filmat. Avem doar tabla neagră și creta. Apoi, nevoia unui dispozitiv personal (tabletă), pe care fiecare elev să-l dețină, nu cred că mai trebuie justificată. Pe lângă faptul că ar facilita învățarea, ar facilita și dobândirea competențelor digitale, una dintre cele 8 competențe recomandate de UE pentru învățarea pe tot parcursul vieții, cred că ar crește enorm stima de sine a elevilor. Dispozitivul personal i-ar face pe elevii mei mândri și responsabili, încrezători în viitor și siguri că merg pe drumul bun, în aceste momente pline de incertitudini. De asemenea, nu mai trebuie explicat nici faptul că acesta este viitorul, e foarte bine să fie așa. Sunt adepta a tot ceea ce este nou, modern și eficient în educație. Trebuie doar să avem și mijloacele necesare căci nu mai sunt suficiente metodele folosite până acum. De ce să mă susțineți pe mine și elevii mei? În momentul în care am trecut la predarea online, am fost printre primele cadre didactice care au găsit soluția folosirii aplicațiilor Gsuite for Education. Imediat am creat elevilor adrese de gmail și am folosit GoogleMeet, GoogleClassroom și GoogleCalendar pentru predarea sincron și cea asincron. Exemplul a fost prezentat și pe site-ul ISJ Bacău. http://www.isjbacau.ro/exemple-de-bune-practici/invatamant-primar/exemple-de-activitati-de-invatare-on-line/view. Problema majoră a fost că fiecare elev, dacă avea, avea un altfel de smartfone, tabletă sau laptop. Îl avea pe al mamei sau al fratelui și fiecare dispozitiv avea o altă configurație, mi-a fost aproape imposibil să explic telefonic sau în scris cum să seteze, cum să acceseze, cum să posteze. Consider că eu și elevii mei suntem o categorie defavorizată din acest punct de vedere. Am remarcat cu tristețe că mulți colegi, părinți, copii ezită să recunoască, le este jenă să-și declare situația materială pentru că suntem, totuși, în mediul urban. Realitatea este tragică în multe cazuri, iar când răspunsul la întrebarea mea “Elevul deține un dispozitiv personal?”, în loc să fie un NU apăsat, a fost “Vă promit că voi face tot posibilul să îi cumpăr” m-a făcut să fiu dispusă să fac din imposibil, POSIBIL. Mă copleșește neputința părinților de a face totul pentru copiii lor, fiind și eu mamă a 2 copii. Consider că e momentul să cerem ajutor pentru noi și elevi, pentru că vrem să învățăm, vrem să facem performanță.

Eu susțin "Vrem să strălucim asemeni steluțelor!"

Dan Berinde

Managing Partner @Coaching Partners Romania

Am colaborat cu lideri și echipe pentru a obține performanțe ridicate. Manager cu o vastă experiență în management general, al resurselor umane și restructurarea companiilor, în planificare strategică și negocieri.

Click și află mai multe despre mine!

Povestea elevilor mei

Elevii mei sunt în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Ghiță Mocanu” Onești. Ne-am autointitulat în prima zi de școală “clasa steluțelor” și ne-am propus să luminăm cât mai intens și cât mai sus. 22 de steluțe care sclipesc în 22 de culori diferite. 3 dintre ele au cerințe educaționale speciale pentru a sclipi la fel de intens ca celelalte. Ele reprezintă cea mai mare provocare din cariera mea didactică și, de obicei, provocările mă motivează. 6 steluțe strălucesc singure în familia lor, au toată atenția și grija părinților, celelalte au frați cu care trebuie să împartă totul, iar 1 steluță este a cincea venită pe lume în familie și trebuie să aștepte destul de mult să i se identifice culoarea specială. De multe ori așteaptă să strălucească alții pentru ea, nu se descurcă singură. Unele steluțe se bucură de lumina frumoasă a ambilor părinți, unele aproape că se sting în mijlocul conflictelor, iar altele abia mai pâlpâie de dorul celor plecați departe. Unele steluțe locuiesc la bloc, vin cu mașina la școală, altele locuiesc în satele din jur și trebuie să se trezească devreme pentru a prinde autobuzul. Cu toate lipsurile, problemele familiale, neajunsurile, am dorit ca școala să fie locul unde să-și dorească să ajungă cât mai mult și să uite când trebuie să plece acasă. Am realizat împreună proiecte interesante, activități școlare și extrașcolare. Pandemia ne-a stricat asta, ne-a luat plăcerea de a merge la școală și de a face zilnic ceva nou, interesant, în echipă.

Rezultate urmărite

Ca fiecare elev să dețină propria tabletă înseamnă să câștigăm timp, eficiență și să creștem performanța școlară. Un anumit nivel de performanță al dispozitivului va duce la accesarea mai rapidă a aplicațiilor folosite, la sincronizarea activității de predare online. Elevii vor putea utiliza singuri tabletele, explicațiile mele fiind concise și clare pentru toți elevii. Voi putea continua proiectele eTwinning, elevii conectându-se de acasă și fiind mândri că sunt din România și au aceleași device-uri ca și colegii străini. Elevii vor deveni mai responsabili, siguri pe ei și încrezători în forțele proprii, mândri că au propriul dispozitiv și conștienți că trebuie să se străduiască mai mult. Vor putea fi toți prezenți la ore și autonomi.

Drumul meu spre reușită

Reușita unui învățător se măsoară în reușitele elevilor săi, în felul cum i-a pregătit pentru meserii care poate nu existau în acel moment. Lumea s-a schimbat atât de rapid, încât suntem în această situație, de a nu mai putea progresa fără tehnologie. E un moment în care avem nevoie de ajutor pentru a reuși, de o mână întinsă viitorilor medici, profesori, ingineri etc. aflați acum în clasa a II-a. Cu siguranță nu vor uita prima tabletă primită de la niște oameni care au crezut că ei se află pe drumul cel bun, drumul care duce spre reușită. “Educația este ceea ce supraviețuiește după ce tot ce a fost învățat a fost uitat” B.F.Skinner

Promisiunea mea

Promit că elevii mei nu se vor opri din a învăța. Promit că voi exploata la maximum dispozitivele primite, că îmi voi implica elevii în și mai multe activități extracurriculare, proiecte colaborative on-line care le vor forma abilitățile cerute de noua direcție spre care se îndreaptă lumea modernă. Promit că vor ști de unde le-au primit și sper că acest lucru îi va face ca și ei, la rândul lor, să doneze pentru cei care au nevoie într-un anumit moment. Vom continua să studiem educația financiară și sper să obținem încă un premiu la olimpiada națională. Pentru a dona trebuie să vrei, dar să și poți, să fii un om de succes. Și asta se poate numai prin educație. Vă mulțumesc anticipat pentru încrederea pe care mi-o veți acorda! Voi fi mândră să aduc la cunoștința comunității locale faptul că am reușit să asigur tablete elevilor prin donații ale unor oameni îngrijorați de soarta educației, deși nu fac parte din sistem. Voi folosi pagina de facebook a clasei, ziarele locale și postul local de radio.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 2 November 2020, de către NEGOIȚĂ ELENA, Profesor învățământ primar la Școala Gimnazială "Ghiță Mocanu" Onești din Onești, Bacău

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Tableta LENOVO Tab M10 TB-X505L, 10.1″, 32GB, 2GB RAM, Wi-Fi + 4G 799.99 lei 23 18399.77 lei
Camera web Logitech C270 299.99 lei 1 299.99 lei
Laptop Lenovo V15 2873.99 lei 1 2873.99 lei
Mouse Redragon Stormrage RGB Black 69.99 lei 1 69.99 lei
BOXE GENIUS 2.0 45 lei 1 45 lei
Necesar achiziții 21,689 lei Total cost proiect 26,093 lei
Comisioane Financiare 651 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 3,253 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 26,093 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Anonymous User

Anonymous

13 November 2020

Amount Donated
25 lei
BD

BERINDE DAN

9 November 2020

Impreuna putem mai mult!

Amount Donated
250 lei
MB

Mirela Blaga

9 November 2020

Amount Donated
250 lei
BD

BERINDE DAN

9 November 2020

Hai, impreuna putem foarte mult!

Amount Donated
250 lei
CI

Cristina Iacinschi

3 November 2020

Amount Donated
250 lei
AU

Anișoara Ursu

3 November 2020

Sunteți o persoană deosebită ,un cadru didactic excepțional!Succes!

Amount Donated
100 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

14 Comments

Madalin ionut pasalau

Învățământul romanesc are nevoie de ajutor, mult succes

NEGOIȚĂ ELENA

Învățământul romanesc are nevoie de ajutor, mult succes

Mihaela Boghiu

Astfel de inițiative sunt bine venite în învățământul românesc. Mult succes tuturor!

Hidden replies View all 3 replies
Blaga Mirela

Astfel de inițiative sunt bine venite în învățământul românesc. Mult succes tuturor!

NEGOIȚĂ ELENA

Astfel de inițiative sunt bine venite în învățământul românesc. Mult succes tuturor!

Mihaela Boghiu

Mult succes, Elena!

Mitroiu Elrna-Adina

Cred cu tărie în dreptul fiecărui copil la educație de calitate. Vă sustin din scopul și demersurile și fiindcă vă cunosc implicarea, profesionalismul și vă respect. Sper să aveți succes deplin!

Ursu Anișoara

Succes!

Mocondoi Daniela

Felicitări! Vă doresc să străluciți asemeni stelutelor in viata copiilor pe care îi instruiți! Mult succes!

Madalin ionut pasalau

Mult succes în demersul creat, cred cu tărie ca învățământul romanesc are nevoie de ajutor, felicitări

Isac Mihaela Oana

Mult succes și sa stralucesti alături de Steluțele tale in bradul de Craciun!

DAN BERINDE

Cred cu tarie in rolul educatiei in evolutia societatii. Diminuarea accesului la educatie din motive materiale este un risc pe care societatea romaneasca nu ar trebui sa si-l asume.

Despa Gabriela

Felicitări pentru inițiativă și îmbrățișări steluțelor.❤

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 8 susținători și 7 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.