Împreună vom reuși! Curtea de Argeş, RO-AG
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Proiect sustinut de Proiect sustinut de BCR
Curtea de Argeş, RO-AG
Proiect de tip Clasa secolului 21
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 19,249 lei
Acest proiect va impacta un număr de 24 elevi
Dobra Monica inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Sunt Madame Cablu, sau cel putin așa ar trebui să mi se spună, pentru că am permanent la mine încărcătoare, fie de laptop (doar așa mai funcționeaza bătrânelul), fie de boxă, care se descarcă foarte repede.

Predau limba franceza și susțin cu tărie că o limbă străină se învață mai ușor auzind-o, ascultând-o, și nu printr-o înșiruire de cuvinte, traduse. De aceea, de cele mai multe ori, orele de franceză încep sau se termină pe note muzicale, cu artiști contemporani (Zaz, Aliose, Indila) sau consacrați. Vizionăm împreună și filme, atunci când timpul ne permite.

Iubesc copiii, ador să le văd ochișorii curioși, îmi place când pun întrebări.

De ce să mă susții?

Trebuie să investim în copii, ei sunt viitorul țării. Țelul meu este să creez un cadru motivant și atractiv pentru că merităm toți. E vital! Doar prin educație poți schimba lumea! Avem șansa ca această generație să fie dezinvoltă! Avem cu cine lucra, nu aveam însa și cu ce, păcat!

Eu susțin "Împreună vom reuși!"

Motivația mea este una foarte simplă. Școala e o piatra de temelie pentru oamenii de mâine. Pentru mine a fost o experiență care m-a format din multe puncte de vedere. Acolo mi-am dat seama ce vreau să fac în viitor și am căpătat mentori și modele de la care am primit îndrumările care m-au făcut cine sunt azi.
Astfel, sunt aici pentru că vreau să fac ce ține de mine pentru ca picii Monicăi să aibă cea mai life-changing experiență în școală.

Alexandru Teodorescu

Senior Associate @Grecu & Asociații

Sunt Alex Teodorescu și sunt avocat în cadrul echipei Grecu & Asociații.
Moto-ul meu este ca "One should be judged rather by what he has given, than by what he has gained."

Click și află mai multe despre mine!

Povestea elevilor mei

Elevii mei dintr-a șasea sunt simpatici, empatici, atenți, deschiși la tot ce e nou, fiecare cu povestea sa, copii cu personalitate, copii care știu ce vor; merită acces la o educație de calitate! Mă gândesc la Andreea, la Mădălina, la Ioan, ce fericiți ar fi să aibă o tablă interactivă, anul trecut visau la o tablă albă... s-au saturat de praful de cretă. Și Isa ar putea întelege mai bine și chiar și Mihai, deși n-are imprimată, ar veni cu tema facută. Copiii mei sunt olimpici la Istorie, la Informatica, și ar putea, cu siguranță și mai mult, daca ar avea acces la anumite device-uri. Fiindcă fac parte din generația digitală, ei trebuie să aibă condiții optime de învățare.

Rezultate urmărite

Vreau să aduc educația la nivelul secolului al XXI-lea, pachetul "Sală de clasă" este cel care ne-ar ajuta cel mai mult. Copiii sunt atrași de tot ce e nou, cum însă să-i ajuți când n-ai nici măcar un laptop? E cazul să schimbăm ceva. Îmi doresc ca elevii mei să dezvolte abilități precum lucrul în echipă, punând accent pe inteligența emoțională, creativitate, dar și pe capacitatea de a lua o decizie și de a rezolva probleme. Trebuie să gestionăm cât mai bine informația, iar conceptele abstracte să fie explicate pe înțelesul lor, folosind resurse online.

Drumul meu spre reușită

Am participat la diferite concursuri; unele care implică, pe lângă pronunțare adecvată și dicție, și mișcare scenică și dans, axându-mă pe a dezvolta inteligența emoțională. În fiecare an am pregătit copii pentru olimpiadă, însă cea mai dragă realizare a fost Clubul de franceză - săptămânal elevii claselor a V-a participau cu scopul de a remedia unele lacune sau de a face performanță. Îmi propun să creez situații reale de comunicare, astfel încât elevii să treacă repede peste emoțiile unei conversații autentice. De multe ori îi intreb dacă știu motivele pentru care părinții lor, deși au noțiuni solide de limbă, nu pot susține o conversație. Răspunsul este unul clar: de teamă, de rușine, pentru că le este frică să nu fie ridicoli, să nu pronunțe greșit. Părinții lor n-au avut șansa, haideți să le oferim lor dreptul la educație! Vreau să trecem peste acest obstacol și doar prin simularea situațiilor reale, concrete, putem reuși!

Promisiunea mea

Vreau ca atunci când se va termina această perioada să spunem în cor: "Am reușit! Am facut față! Ne-am descurcat și online si offline și acum suntem pregătiți să luăm viața în piept!" Haideți să dăm copiilor această șansă și să punem piatră de temelie în evoluția lor. Să ne unim forțele și să creștem generații puternice! Dacă nu acum, atunci când? Să mai treacă o generație, două?! Fii schimbarea pe care ți-o dorești! Timpul nu mai are răbdare...
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 13 September 2020, de către Dobra Monica, Profesor gimnaziu la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeș, Argeș

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Pachet tabla interactiva pentru clasa 12324 lei 1 12324 lei
SketchKit (4 Markere + Spray de curatat + Microfibra) 79 lei 1 79 lei
Twinkl Premium – Abonament Core 12 luni 170 lei 1 170 lei
Vopsea Whiteboard SketchPaint Alb-Mat 1 L 256 lei 2 512 lei
Arta si stiinta predarii. Un cadru cuprinzator pentru o instruire eficienta – Robert J. Marzano 39 lei 1 39 lei
Sanatatea mentala a elevului – WILLIAM DIKEL 19.99 lei 1 19.99 lei
Ghidul profesorului – ION OVIDIU-PANISOARA 35 lei 1 35 lei
Invatarea vizibila. Ghid pentru profesori – JOHN HATTIE 39.20 lei 1 39.2 lei
Curs de formare continua pentru profesori: Google Educator Nivelul 1 – Intermediari 500 lei 1 500 lei
Laptop Lenovo V15 2873.99 lei 1 2873.99 lei
Necesar achiziții 16,592 lei Total cost proiect 19,249 lei
Comisioane Financiare 498 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 1,659 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect este susținut de Banca Comerciala Romană
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 19,249 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

TB

Transfer Bancar

22 December 2020

BANCA COMERCIALA ROMANA

Amount Donated
10,000 lei
CC

Cristian Constantin

18 December 2020

Amount Donated
50 lei
AJ

Andreea Județ

18 December 2020

Amount Donated
50 lei
TB

Transfer Bancar

9 December 2020

SC DALIRO SRL

Amount Donated
2,000 lei
DO

Dragos Oancea

3 December 2020

Amount Donated
100 lei
TB

Transfer Bancar

3 December 2020

LEBLANC ILLUMINATIONS ROMANIA SRL

Amount Donated
3,000 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

4 Comments

mdianamda

Proiectul este util in educatia elevilor.

Dobra Monica

Proiectul este util in educatia elevilor.

Corina Ungureanu

Apreciez extrem de mult această inițiativă deoarece cunosc foarte bine acest colectiv. Sunt copii deosebiți, cu povești spectaculoase, o familie unită ce a trecut prin bune și rele…poate mult prea devreme pentru vârsta lor. Au avut norocul să aibă un dascăl cu iubire pentru meserie și copii, o doamnă dirigintă preocupată de binele și succesul lor. Vă felicit și vă urez succes!

Dobra Monica

Apreciez extrem de mult această inițiativă deoarece cunosc foarte bine acest colectiv. Sunt copii deosebiți, cu povești spectaculoase, o familie unită ce a trecut prin bune și rele…poate mult prea devreme pentru vârsta lor. Au avut norocul să aibă un dascăl cu iubire pentru meserie și copii, o doamnă dirigintă preocupată de binele și succesul lor. Vă felicit și vă urez succes!

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 6 susținători și 16 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.