Despre noi

Copiii viitorului cresc cu Narada

Inițiative care deschid drumuri pentru viitor, elevilor din România.

Cine suntem

Vizionari, strategi, profesioniști IT, oameni de business, de comunicare, manageri și voluntari care înțeleg că educația stă la baza dezvoltării comunităţilor sănătoase. O echipă de minți agile care proiectează soluții sustenabile, de tehnologie, actuale pentru rezolvarea nevoilor educaționale din România. O organizație care crede că fiecare reușită are rolul de a ne conduce spre următoarea. Suntem oameni care susțin inovația în educație, chiar la firul ierbii.

Din 2017, vizualizăm, proiectăm și adaptăm inițiative care să contribuie la scăderea ratei analfabetismului în România și aducerea educației în secolul 21.

Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation.

Viziune: Copiii viitorului cresc cu Narada.

Misiune: Acțiuni concrete pentru probleme urgente în educație.

Construim solutii inovative de tehnologie pentru a pune în mișcare motorul educațional românesc.

Conectăm mediul privat cu cel de business, comunități și oameni cheie care susțin iniţiativele în educație și transcenderea acestora în secolul 21.

Contribuim la formarea tinerilor cetățeni activi și creativi, capabili să se integreze într-o societate dinamică europeană.

Milităm pentru un sistem hibrid de educație care să asigure incluziunea tuturor elevilor și încurajarea acestora să exceleze.

Dezvoltăm inițiative de tehnologie care să permită copiilor să descopere cunoștințe aplicabile, de oriunde și oricând.

Acţionăm în sistem de urgență pentru modernizarea sistemului educațional românesc.

narada-extra

Cum lucrăm

Funcționăm pe modelul „comunități care ajută alte comunități’’, iar rolul nostru este să fim spațiul de întâlnire dintre ele. Și jucăm în ambele echipe. Pe de o parte ghidăm profesorii din comunități defavorizate pe tot parcursul procesului de a-și mapa alertele din şcoli via HartaEdu.ro. Pe cealaltă parte, găsim oameni de business, companii, angajați ai lor, alti profesioniști și pe oricine vrea să contribuie și aducem în atenția lor alertele profesorilor. Facem tot posibilul ca acestea să fie finanțate. Iar în final supervizăm implementarea lor, măsurăm rezultatele și multiplicăm rapid ce a funcționat.

Totodată punem umărul activ la ajutorarea elevilor ce au pierdut materia şcolară pe timpul desfăşurării orelor online. Practic, Narada pune la dispoziţia unui număr de până la 100.000 de elevi, o platformă de educaţie remedială prin intermediul căreia pot parcurge cursuri şi teste cu scopul de a recupera lacunele dobândite pe timpul pandemiei.

Ca o echipă de intervenție ce oferă prim ajutor în educație. Asemenea unei Unități de primiri urgențe în educație, avem agilitate și răspuns rapid și țintit. Nu ne oprim, orice ar fi. Nu vrem să fim perfecți, nu vrem să nu greșim, nu avem un plan pe 20 de ani, vrem să schimbăm școala azi, acum, copil cu copil și profesor cu profesor.

Pentru noi contează fiecare elev și fiecare profesor în parte. Suntem empatici și curajoși, avem forță și ne suflecăm mânecile în secunda doi. Când ne iese, o ținem tot așa, când nu ne iese, am învățat ceva și o luăm de la capăt.

De ce existăm

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării, în 2020, 259.000 de copii nu au avut acces la cursurile online, din cauza lipsei tehnologiei necesare, a conectivității sau chiar a curentului electric.

Conform unui studiu realizat de către Banca Mondială, în colaborare cu Ministerul Educației, peste 1.2 milioane de elevi învață în școli cu o infrastructură inadecvată.

Pauza de școală impusă copiilor din medii sărace este primul pas către abandonul școlar.
Din cauza contextului pandemic și a imposibilității de a lucra online, riscăm să pierdem pe drum echivalentul a 4 generații de elevi.

Situația negativă creată de pandemie în învățământ poate afecta însă pe termen lung întreaga societate, prin lipsa forței calificate de muncă și costurile enorme pe care le plătește societatea în cazul unui tânăr care renunță la școală – până la 1,2 milioane euro pe parcursul întregii vieți.

În situația creată, Narada consideră că momentul critic pentru a stopa evoluția negativă este intervenția de urgență în educație, pentru a ajuta elevii din mediile defavorizate să recupereze materia pierdută şi să se conecteze la educaţie.

Fără acțiuni concrete și schimbări accelerate, educația din mediile defavorizate se va dezintegra treptat sau în cazul cel mai bun, va rămâne un Nokia 3100 într-o lume de Iphone 13.
Existăm pentru că educația nu mai poate aștepta. Are nevoie de un salt în secolul 21. Astăzi. Acum.

Ce nevoi acoperim efectiv

1. Facilitarea accesului la informații: reale pentru societatea civilă şi mediul de business care dorește să se informeze sau să ajute în rezolvarea nevoilor ce ţin de infrastructura școlilor din România: renovare interior-exterior, refacere sisteme de electricitate & sisteme sanitare etc.

2. Educaţie remedială: platformă ce pune la dispoziţia elevilor cursuri şi teste de limba română, matematică, istorie şi geografie pentru clasele 0-8, cu scopul de a recupera materia şcolară pierdută pe durata cursurilor online

3. Conectivitate: echiparea elevilor și profesorilor cu laptopuri, tablete, cartele de internet, mentenanța lor și sisteme de securitate.

4. Tehnologie pentru sălile de clasă: mobilier care să faciliteze predarea online, tehnologie pentru situațiile de predare concomitent cu elevi în clasă și elevi în online, licențe și abonamente pentru aplicații și softuri pentru predare și realizarea temelor.

Cum funcționăm

Comunicăm întotdeauna transparent atât schimbările concrete pe care le producem, cât și investițiile care ne sunt necesare.

De asemenea, lucrăm continuu la dezvoltarea de mecanisme financiare care să asigure sustenabilitatea financiară a organizației și care să acopere costurile indirecte cu salariile, taxele, promovarea proiectelor, inclusiv cele pentru cercetare și dezvoltarea de noi soluții pentru modernizarea educației.

Iată concret ce facem

narada-extra

Cine sunt oamenii de acțiune din Narada

Fondatori

Andra Munteanu
Founder & President

Alex Enache
Founder

Laura Baciu
Honorary Co-Founder

Dan Berteanu
Honorary Co-Founder

Board of Action

Raluca Jianu
Naradian CEO

Cristina Cojocaru
Head of Operations

Georgiana Milescu
Communications Manager

Adelina Panaite
Project Manager HartaEdu & NaradiX

Laura Andrada Stanca
Partner Experience Assistant

Gabriela Caloian
Administrative Manager

Raluca Matei
Financial Manager

Gabriel Staicu
Business Development Specialist
HartaEdu & NaradiX

Alexandru Simion
Project Officer

Board of Advisors

Andrei Pitis
VP Product and Head of European Development Centers at Fitbit

Alexandra Iorgulescu
Talent Director Deloitte

Andreea Roșca
Inițiator The Vast & The Curious, co-autor ‘Cei care schimbă jocul’ și fondator RBL

Raluca Comănescu
Fondator si Managing Partner la “RALUCA COMANESCU & PARTNERS” – Business Law Firm

Dan Berteanu
VP of Education at Bittnet Group, Partner Equatorial & Board Member RBL

Mihaela Gînju
Partener fondator Erudio

Raluca Negrea
Country Manager România și Bulgaria at 2Performant.com

Alina Burlacu
Executive Director RBL

Voluntari

Theodor Florescu

Alexandra Gavrila

Clara Florea

Iosif Coman

Vasilcioiu David

Elena Mareș

Boancă Bianca

Maria Doriana Gheorghe

Praja Bianca Elena

Bularca David-Leonard

Stan Maria-Magdalena

Codrea Ioana Cristina

Cucu Eliza-Maria

Dragomir Daria Nicoleta

Lucia Cobzariu

Stoica Ana-Maria

Anca Berteanu

Alessia Mihaela Vlasceanu

Alexandra Puiu

Enache Emma Stefania

Balea Livia Antonia

Iorga Catinca

Măgeanu Rianna Maria

Nechifor Ioana Mihaela

Violeta Lache

Petre-Daniel Tîrziu

Apostolescu Rebecca Elena

Stanciu Andreea

Laura Maria Tolea

Bianca Paraschiv

Corch Rebeca Maria

George Dan-Cristian

Izabella Tamaș

Petenchia-Onur

Gabriela Mihoci

Pirau Tudor-Ioan

Ilie Miruna

Ioana Diaconescu

Ghneim Yasmin

Ana Bharucha

Popa Anca

Amira Najjar

Alexa Bedregiug