Despre noi

Aducem educația în secolul 21

Și nu ne vom opri până când acest lucru nu se va întâmpla. Concret, vizibil și rapid.

Cine suntem

O echipă formată din antreprenori, manageri și oameni de acțiune care de-a lungul timpului au crescut proiecte de business pioniere în domeniilor lor de activitate. Suntem oameni care au înțeles că educația stă la baza oricărui progres și că în cazul în care criza educației se va adânci în România, efectele culturale, sociale și economice ar putea fi catastrofale.

Echipa noastră s-a născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation, cu scopul de a hrăni inovația în educație la firul ierbii.

Misiunea noastră

Credem că școala din România trebuie să facă pasul de la un sistem de predare tradițional la unul hibrid, care să combine eficient metodele deja existente și tehnologia de secol 21.

Știm că schimbarea concretă începe cu profesorii. Ei sunt oamenii care cunosc cel mai bine situația în școala lor, în sălile de clasă și în viața elevilor lor. Ei sunt ambasadorii unei educații moderne. Pe ei, pe acești dascăli vizionari și proactivi vrem să-i găsim, să-i asistăm în procesul de a-și face cunoscute nevoile și să-i punem în legătură cu toți oamenii de business implicați și responsabili care vor să pună umărul și să-i ajute.

Funcționăm pe modelul „comunități care ajută alte comunități’’, iar rolul nostru este să fim spațiul de întâlnire dintre ele. Și jucăm în ambele echipe. Pe de o parte ghidăm profesorii din comunități defavorizate pe tot parcursul procesului de a-și crea proiecte finantabile. Pe cealaltă parte, găsim oameni de business, companii, angajați ai lor, alti profesioniști și pe oricine vrea sa contribuie și aducem în atenția lor proiectele profesorilor. Facem tot posibilul ca acestea să fie finanțate. Iar în final supervizăm implementarea lor, măsurăm rezultatele și multiplicăm rapid ce a funcționat.

narada-extra

Cum lucrăm

Ca o echipă de intervenție ce oferă prim ajutor în educație. Asemenea unei Unități de primiri urgențe în educație, avem agilitate și răspuns rapid și țintit. Nu suntem mulți și nu avem noi înșine resurse prea multe, dar avem acest ADN antreprenorial și un mindset pur și simplu blocat pe acțiune. Nu ne oprim, orice ar fi. Nu vrem să fim perfecți, nu vrem să nu greșim, nu avem un plan pe 20 de ani, vrem să schimbăm școala azi, acum, copil cu copil și profesor cu profesor.

Pentru noi contează fiecare elev și fiecare profesor în parte. Suntem empatici și curajoși, avem forță și ne suflecăm mânecile în secunda doi. Când ne iese, o ținem tot așa, când nu ne iese, am învățat ceva și o luăm de la capăt.

De ce existăm

900.000 de copii sunt în momentul de față deconectați de la școală pentru că ei sau profesorii lor nu au efectiv mijloacele să lucreze online.

Pauza de școală impusă copiilor din medii sărace este primul pas către abandonul școlar.

Numai anul acesta, din cauza contextului pandemic și a imposibilității de a lucra online, riscăm să pierdem pe drum echivalentul a 4 generații de elevi.

Costurile suportate de societate pe întreaga durată de viață a unui tânăr care abandonează timpuriu școala ajung la 1-2 milioane de euro.

42% dintre copiii și adolescenții români sunt analfabeți funcționali.

Mediul de business se confruntă cu o criză a forței de muncă fără precedent.

Fără acțiuni concrete și schimbări accelerate, educația din mediile defavorizate se va dezintegra treptat sau în cazul cel mai bun, va rămâne un Nokia 3100 într-o lume de Iphone XS.

Existăm pentru că educația nu mai poate aștepta. Are nevoie de un salt în secolul 21. Astăzi. Acum.

Ce nevoi acoperim efectiv

1. Conectivitate: echiparea elevilor și profesorilor cu laptopuri, tablete, cartele de internet, mentenanța lor și sisteme de securitate.

2. Tehnologie pentru sălile de clasă: mobilier care să faciliteze predarea online, tehnologie pentru situațiile de predare concomitent cu elevi în clasa și elevi în online, licențe și abonamente pentru aplicații și softuri pentru predare și realizarea temelor.

3. Software pentru școli: eficientizarea managementului elevilor (ex. Catalog virtual), noi metodologii de predare, crearea unei rețele digitale de suport între profesori și elevi, gestionarea mai eficientă a materiei.

4. Software și kituri STEM pentru materiile cel mai dificil de predat în mediul virtual (matematica, științele, tehnologia, ingineria): materiale didactice și abonamente pe platforme de învățare STEM. Plus taxe și logistică pentru participarea la concursuri de profil.

5. Formarea profesorilor: cursuri (ex: de competențe digitale, de public speaking), cărți și materiale de lectură pentru dobândirea de noi competențe pedagogice sau pentru dezvoltarea personală, alte materiale didactice (caietul profesorului, ghidul profesorului, fișe de lucru), diverse abonamente (de ex. la biblioteci virtuale Google Books).

Cum funcționăm

Ca business social.

Comunicăm întotdeauna transparent atât schimbările concrete pe care le producem, cât și investițiile care ne sunt necesare.

100% din profitul activităților noastre se reîntoarce pentru același obiectiv, de a accelera modernizarea educației către una de tip hibrid, de secol 21.

Deși suntem o echipă mică și suntem organizați asemenea unui startup, cu provocările de rigoare, experiența noastră antreprenorială ne ajută să ne eficientizăm procesele interne și să urmărim mereu să obținem un impact cât mai mare, consumând cât mai puține resurse. Iar în acest fel, să putem ajunge la cât mai mulți elevi și profesori aflați în dificultate.

De asemenea, lucrăm continuu la dezvoltarea de mecanisme financiare care să asigure sustenabilitatea financiară a organizației și care să acopere costurile indirecte cu salariile, taxele, promovarea proiectelor, inclusiv cele pentru cercetare și dezvoltarea de noi soluții pentru modernizarea educației.

narada-extra

Cine sunt oamenii de acțiune din Narada

Fondatori

Andra Munteanu
Founder & Naradian CEO

Alex Enache
Founder & Naradian COO

Laura Baciu
Honorary Co-Founder

Dan Berteanu
Honorary Co-Founder

Core team

Andrei Năstase

Alina Burlacu

Armina Dobrică

Raluca Jianu

Board

Andrei Pitis

VP Product and Head of European Development Centers at Fitbit

Alexandra Iorgulescu

Talent Director Deloitte

Andreea Roșca

Inițiator The Vast & The Curious, co-autor ‘Cei care schimbă jocul’ și fondator RBL

Raluca Comănescu

Fondator si Managing Partner la “RALUCA COMANESCU & PARTNERS” – Business Law Firm

Dan Berteanu

VP of Education at Bittnet Group, Partner Equatorial & Board Member RBL

Mihaela Gînju

Partener fondator Erudio

Raluca Negrea

Managing Partner MakeSense

Voluntari

Alexandra Puiu
Alina Alexandru
Anca Brici
Theodora Crăciun
Bianca Atanăsoaiei
Bianca Nedelcu
Bogdan Iorgulescu
Carmen Dumitrescu
Cosmin Sava
Cristina Cerga
Valentin Andrieș
George Didoiu
Gabriela Caloian
Irina Teodor
Luiza Dinu
Mădălina Manoilă
Magda Pantaziu
Maria Bogza
Roxana Toader
Diana Gheorghiță
Simona Barna
Doris Bulgaru
Laura Dorneanu
Alin Marin
Izabela Manolache
Daria Gioabă
Alexandra Ilinca
Tiberiu Bălan
Georgiana Milescu
Noemi Tavitian
Andrei Dogaru