Conectați la educație. Conectați la viitor Frumosu, RO-SV
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Frumosu, RO-SV
Proiect de tip Clasa secolului 21
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 8,457 lei
Acest proiect va impacta un număr de 122 elevi
Niga Cornelia inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Iubesc copiii și ador să fiu în preajma lor, să-i observ, să mă joc cu ei, să le povestesc, să le dau încredere în ei și în potențialul lor, să-i fac să viseze cu ochii deschiși frumosul ce le va fi viitor. Iubesc ceea ce fac. Imi place să fiu profesoară de istorie și geografie dar, mai mult decât atât, imi place să fiu prietenă copiilor și să știu că ei mă consideră apropiată de sufletul lor. Mă străduiesc să fiu un model pentru ei, atât ca profesor, cât și ca om. Cred tare mult în puterea exemplului. Încerc să îi atrag spre lectură și voluntariat, organizând cluburi de lectură, ateliere de creație, dezbateri pe diverse teme, precum și multe activități de voluntariat: ecologizare, campanii umanitare, campanii de responsabilizare socială, donații. Orele mele sunt active și pline de activități care îi plasează pe elevi în centrul atenției, ei fiind actori într-o piesă de teatru. Știu că astfel elevii capătă curaj și încredere în forțele lor, fiecare elev se poate pune în valoare prin ceea ce știe și face el mai bine. Mi-ar plăcea să cred că lor le este bine la orele mele. Cred că a fi profesor este un har, o menire pe care o primești în dar și pe care o dăriuești cu drag copiilor ce-ți trec prin palme și prin suflet.

Sunt absolventă de istorie și geografie și mi-am început activitatea didactică în anul 1999. Predau în aceeași școală de 20 de ani, fiind și titulara catedrei de istorie-geografie, și îmi place să fiu profesoară. Am obținut gradul didactic I în anul 2017. De ani buni sunt și consilier educativ și mă implic, alături de elevii mei, în activități nonformale diverse, centrate de dezvoltarea competențelor secolului XXI. Din noiembrie 2019 sunt profesor partener MERITO și este o mare onoare pentru mine de a fi parte dintr-un proiect ce sprijină și promovează o educație de calitate. În această lună am devenit și profesor metodist al ISJ Suceava pentru Consiliere și dezvoltare personală, o nouă provocare pentru mine. Tot de luna aceasta sunt și coordonator al cercului de Consiliere și dezvoltare personală din zona Câmpulung Moldovenesc.

Îmi place să fiu profesoară de istorie și de geografie, două discipline care se completează atât de bine. Particip cu elevii mei la diverse concursuri și olimpiade din această arie curriculară. Am elevi valoroși ce mă fac mândră să le fiu profesoară. Pentru ei și pentru toți elevii mei încerc să fiu mereu pregătită, să fiu mereu în formă, să mă autodepășesc, să fiu cea mai bună versiune a mea. Mă implic foarte mult în educația lor și vreau să le fiu spijin și prietenă. În anul școlar 2019-2020 am redactat un proiect și am obținut o finanțare din partea Fundației Emag pentru Educație pentru un centru afterschool dedicat elevilor aflați în situații de risc. Imi place să scriu, iar visul meu este să pot termina Monografia comunei Frumosu, o prezentare istorico-geografică a satului natal.

În calitate de consilier educativ am participat la diverse proiecte naționale, internaționale, Erasmus+, la activități desfășurate în parteneriat cu alte școli și instituții. De un real succes s-a bucurat participarea la proiectul internațional ”Să învățăm despre pădure”, în parteneriat cu CCDG România. Un proiect la fel de frumos a fost cel desfășurat în parteneriat cu Junior Achivement România, cu titlul ”Este afacerea mea”. La fel de frumoase activități desfășurăm în parteneriat cu Salvați Copiii. Am desfășurat și desfășor o frumoasă activitate de colaborare cu Asociația Proiect Pro Europa, coordonată de doamna Daniela Ceredeev, profesor MERITO.

De ce să mă susții?

Pentru că eu cred în puterea noastră de a schimba în bine prezentul și viitorul unor copii de la țară. Pentru că eu cred că sunt oameni de bine, frumoși, care cred în puterea educației de a schimba viața unor copii care își doresc o școală în secolul XXI. Pentru că știu că am alături colegi minunați care vor face tot ce e mai bine pentru elevii lor. Pentru că elevii mei sunt speciali, frumoși, isteți, interesați de tot ce e nou și, cu siguranță vor fi super încântați de ceea ce le veți oferi. Pentru că și copiii de la țară merită o educație de calitate, conectată la secolul XXI. Pentru că eu cred în copiii mei și știu că vă vor purta în gând și își vor aminti cu drag de oamenii inimoși care le-au creat viitorul. Și vă mulțumesc!!! În numele meu, al copiilor și al părinților lor, al colegilor mei!!!

Eu susțin "Conectați la educație. Conectați la viitor"

"A dărui constituie o experienţă care îţi va transforma viaţa, chiar dacă nu începi decât prin a-ţi dărui zâmbetul cu ceva mai multă generozitate." Colin Turner

Mihai Cazan

Reprezentant medical @Zentiva

Mă numesc Mihai Cazan și îmi place să-i ajut pe cei care ajută. Motivul este simplu, o valoare importanta pentru mine este contribuția.

Click și află mai multe despre mine!

Povestea elevilor mei

Imi place să spun că am cei mai frumoși și speciali elevi. Și chiar cred asta. Și chiar așa este. Sunt elevi silitori, creativi, interesați de nou, de ceea ce este actual, de tehnologie și informație. Sunt implicați în activitățile de la școală, mă pot baza pe ei în orice situație și am încredere că vor fi tineri și adulți integri, responsabili, disciplinați. Elevii mei provin din familii diverse, unele cu venituri modeste, altele aflate în situații de risc socio-economic care nu iși permit luxul de a fi în trend cu ultimele noutăți. Chiar și așa, părinții își arată dorința de a investi, atât cât pot, în educația copiilor lor. Am și elevi remarcabili, olimpici la istorie și geografie, precum și la alte discipline. Am elevi care sunt pasionați de lectură, citesc aproape orice și vin cu drag la cuburile noastre de lectură. Avem un club de lectură la școală și participăm la diverse campanii naționale de promovare a lecturii. Ne-a fost drag să citim alături de sute de copii din toată țara în cadrul Campaniei Naționale ”Toată școala citește”. Și tot drag ne-a fost să citim în Campania ”Citește și tu”. Elevii mei sunt voluntari implicați, empatici, curajoși, toleranți, responsabili. Pentru ei voluntariatul devine treptat un mod de viață. Elevii mei fac volunatriat pentru școala unde învață. Proiectul ”Voluntariat pentru o școală prietenoasă” este selectat pentru a participa la Gala ”Dialogul proiectelor educative”, inițiată de ISJ Suceava. Elevii mei vin cu drag la activitățile extrașcolare pe care le organizez în calitate de consilier educativ. Și le plac astfel de activități. Vreau pentru ei multe. Vreau să aibă parte de o educație de calitate. Vreau să aibă o școală luminoasă și prietenoasă. Vreau să vină cu drag la școală, știind că acolo îi așteaptă bucuria de a descoperi lucruri noi, de a fi văzuți și auziți, de a fi ei înșiși. Cred că stă în puterea noastră, a celor mari, să îndeplinim aceste lucruri.

Rezultate urmărite

Ceea ce urmăresc eu prin acest proiect este ceea ce dorește un profesor adevărat pentru elevii săi: o educație de calitate, la standarde înalte, cu conectare la tot ceea ce este nou și le creează viitorul. Visul meu a prins contur mai demult, când imi imaginam cum ar fi să avem la școală o sală amenajată cu tablă interactivă, cu softuri educaționale, cu multe rafturi pline cu cărți noi, frumoase. O sală de clasă unde copiii să se simtă confortabil și unde să vină să studieze, să caute, să citească, să afle. Vreau să pot achiziționa pachetul Sala de clasă la care să aibă acces toți elevii mei, nu doar cei cărora le sunt dirigintă. Voi amenaja un spațiu multifuncțional unde copiii vor putea accesa informații noi, vor putea viziona filmulețe, iși vor dezvolta competențele digitale și cele de a învăța să înveți. Vom face, împreună cu colegii mei, activități educative formale și nonformale diverse, în care elevii să folosească la maxim acest spațiu multifuncțional. Ne vom adapta activitățile și pentru ore online. Indiferent de scenariul după care vom învăța, copiii vor fi conectați cu școala, cu colegii lor, cu profesorii. Se pot face atât de multe lucruri frumoase! Am văzut multe imagini cu astfel de spații și chiar le-am arătat și elevilor mei și tare le-a mai plăcut. Un băiat m-a întrebat, curios, cum am putea face să avem și noi un astfel de spațiu. Și știți ce i-am răspuns? Că voi face tot posibilul să creez un spațiu multifuncțional pentru ei. Și cred că oameni cu suflet mare vor fi parte din acest proiect, din povestea mea și a elevilor mei. Proiectul acesta va aduce un mare plus educației și copiilor din localitatea unde locuiesc. Este un proiect ce va contribui la crearea viitorului unor copii minunați și la progresul comunității din care fac parte. Este un proiect valoros pentru noi toți: elevi, profesori, părinți. Este un proiect care ne va conecta la educație de calitate și la un viitor frumos.

Drumul meu spre reușită

Sper din tot sufletul ca acest proiect să fie susținut bun pentru ceea ce ne dorim noi, profesorii și elevii din Frumosu. Pachetul achiziționat va fi folosit de toți elevii și profesorii lor pentru a fi cu un pas mai aproape de conetivitate și digitalizare, mai aproape de competențele secolului XXI. Orele vor fi mult mai interactive și vom pune accent pe creativitate, interdisciplinaritate. Elevii vor fi în centrul învățării, încurajându-se lucrul în echipă, flexibilitatea, adaptabilitatea, empatia. Vom adapta orarul școlii astfel încât fiecare profesor să aibă acces, periodic, la tabla interactivă. Se pot face ore super frumoase la toate disciplinele, de la limba română și limbi străine, la matematică și științe, istorie, religie și nu numai. Prin folosirea tablei interactive vom putea simplifica procesele de predare și vom integra în activitățile didactice resurse moderne precum lecțiile video sau audio. Pentru a ne familiariza cu lucrul cu tabla interactivă vom apela la foști elevi care lucrează în domeniul IT. Vor fi încântați să ne învețe. Îi vom avea alături și pe părinții reuniți într-o asociație a părinților, dispuși mereu să ne ajute și interesați de o educație bună pentru copiii lor. Ce imi propun pentru viitor? Alte proiecte la fel de interesante prin care să transformăm școala într-un loc în care conectivitatea este foarte importantă și contribuie la dezvoltarea unor abilități necesare pe piața muncii într-un viitor apropiat.

Promisiunea mea

Copiilor le-am promis că voi face tot ce pot pentru un spațiu multifuncțional în școala lor. Și îi asigur că oameni de bine vor veni în sprijinul lor. Imi doresc tare mult ca ceea ce le-am promis să devină realitate, o realitate necesară, mai mult decât necesară pentru ei. Spațiul multifuncțional va fi destinat tuturor copiilor și profesorilor din școală, pentru a face lecții și activități nonformale atractive și diverse, atât la școală cât și în sistem hibrid. Și eu și colegii mei am paricipat la cursuri online pentru a ne adapta noilor situații, de a lucra cu elevii și de acasă, face to face. Webinariile la care am participat ne-au familiarizat cu diverse aplicații și platforme online precum Padlet, Calameo, Wordwall, Wordart, Mentimeter, Mozaik, Learningapps. De curând școala noastră lucrează pe platforma Classroom, iar unii dintre noi utilizăm și platforma Mozabook. Cu ajutorul acestui pachet vom reuși să facem orele muuuult mai interactive, mai interesante, mai captivante. Ce frumos va fi atunci când copiii vor putea viziona filmulețele de pe Mozaik despre Coloseum sau despre Univers, sau când vor vedea figuri geometrice rotindu-se în fața ochilor lor sau inima cum bate. Vom păstra o permanentă legătură cu voi, cei care ne veți sprijini, pentru a vă arăta cum lucrăm și cum creăm, împreună, viitorul copiilor. Provocări vor fi și ne vom strădui să le facem față adaptându-ne nevoilor și situațiilor. Cu siguranță va fi un proiect de succes și ne vom bucura împreună de reușita lui.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 27 October 2020, de către Niga Cornelia, Profesor gimnaziu la Școala Gimnazială ”ION ȘUHANE” din Frumosu, Suceava

Bugetul proiectului


Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Pachet interactiv IQboard Expert UST 83 7042 lei 1 7042 lei
Necesar achiziții 7,042 lei Total cost proiect 8,457 lei
Comisioane Financiare 211 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 704 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 8,457 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

V

V

18 December 2020

Amount Donated
100 lei
CA

Cristina Andries

30 November 2020

Amount Donated
100 lei
TC

Tihu Catalin

21 November 2020

Amount Donated
50 lei
CN

Cornelia Niga

18 November 2020

Amount Donated
200 lei
Maria Badea

Maria Badea

18 November 2020

Mult succes!

Amount Donated
100 lei
AR

Anca Robica

18 November 2020

Succes copii.

Amount Donated
250 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 2 susținători și 19 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.