După obţinerea pachetului SALA DE CLASA, noi, cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Poienarii de Argeş, intenţionăm să utilizăm diverse aplicaţii şi platforme educaţionale, atât cu plată, cât şi gratuite – MOZABOOK, ASQ.RO- pentru desfăşurarea orelor atât fizic, cât şi online in sistem blended.
Cu ajutorul tablei interactive vom putea preda noţiuni abstracte la știinţe, matematică, istorie şi nu numai, iar în cazul în care vom lucra şi online să putem continua procesul de predare-învăţare în condiţii optime.
Dacă de la începutul anului şcolar trecut, 2019-2020, când a fost achiziţionată o tablă interactivă cu care s-a dotat "Clubul elevilor" doar 10% dintre cadrele didactice au reuşit să folosească această tablă interactivă cu aplicaţia Mozabook, ne propunem ca până la sfârşitul semestrului I să avem o creştere de 30% a utilizării mijloacelor digitale la clasă in sistem prezenţial , iar până la sfârşitul anului şcolar să se atingă pragul de 50%.
Atât eu cât şi o parte dintre colegii mei s-au inscris deja la diverse cursuri pe diverse platforme tocmai pentru a inlesni predarea în orice situaţie: www.indreptardigital.ro www.predauviitor.ro
Voi participa la sesiuni de trening în vederea utilizării aplicaţiei MOZABOOK la clasă, atât eu cât şi colegii care predau la clasele mele.
Ţin să precizez că am toată susţinerea colegilor de cancelarie in acest proiect, fiind deschişi spre utilizarea tehnologiei in învăţare, dar şi a conducerii instituţiei.
Îmi doresc să le ofer elevilor mei şanse egale la educaţie, indiferent de starea materială,de situaţia medicală a lor sau de cea epidemiologică din localitate. Şcoala trebuie să funcţioneze în orice condiţii. Pentru acest lucru, este nevoie ca, din cauza rămânerii acasă din motive medicale sau a izolării, elevii să poată urmari lecţiile în timp real, online, putând participa activ la lecţii.Acest lucru se poate concretiza prin asigurarea echipamentului necesar comunicării live între clasă şi locuinţele copiilor.Astfel, li se va asigura elevilor continuitatea învăţării, a dezvoltării creativităţii, comunicării şi empatiei,a colaborării şi a lucrului în echipă.
Chiar de la la conceperea lui, proiectul a început să aibă efecte în şcoală, dar şi în comunitate.. Profesorii au făcut schimb de idei şi bune practici, punând în centrul demersului lor binele superior al elevilor. Cei mai mulţi dintre profesori s-au inscris la diverse cursuri de digitalizare a învăţării. Totodată, perspectiva implementării unui astfel de proiect in şcoală a sensibilizat autorităţile locale, care au devenit mai atente la nevoile şcolii şi la provocările pe care le presupune educarea tinerei generaţii din comunitate.
7 Mesaje sustinatori
Este un proiect vast si ambitios, ce a atras deja elevii.
Aceste proiect ofera tot ceea ce au nevoie copiii din invatamantul rural
Je suis un ancien élève de l’école Poienari
Sunteți ai mei! ❤️
Sunt un părinte al unuia dintre acesti copii si dau cat pot ,pt a face posibil învățarea mai profesională.
O învățătoare dedicată, aproape de elevi și de comunitate. Felicitări pentru inițiativă, doamnă!
Vă susțin, deoarece și eu sunt cadru didactic în mediul rural, lucrez cu elevi ce au nevoie de susținere, încerc să – i ajut, să le fiu aproape pentru a se dezvolta armonios.
Lasa un raspuns sau comentariu
Trebuie sa fii Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.
sau