Pași spre viitor Filipeşti, RO-BC
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Filipeşti, RO-BC
Proiect de tip Clasa secolului 21
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 23,401 lei
Acest proiect va impacta un număr de 300 elevi
Silviu Bostanescu inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Sunt profesor de matematică de 20 de ani. Cumva, aparțin universului școlii dintotdeauna. Elev la o școală ascunsă printre dealuri, am trecut apoi din bancă la catedră în același loc, purtat de viață în altă școală, desprinsă din istorie, aflată într-o clădire de patrimoniu, un vechi conac boieresc, destinul meu s-a clădit în fiecare clipă în lumea aceasta a învățăceilor și dascălilor. Întreaga mea viață lucrurile mi s-au părut foarte clare, întotdeauna calculul doi plus doi m-a condus, firesc, la cifra patru. În ultimul an însă am ajuns să descopăr că nu întotdeauna socotelile sunt clare, simple, așezate în aceeași ordine de veacuri. Provocările acestei perioade m-au învățat însă alte calcule. Astfel, un elev înzestrat cu voință, răbdare, dragoste de carte nu este echivalent cu un elev de succes. Motivul? Din toată această ecuație lipsește un element esențial: tehnologia care poate să aducă școala acasă sau pe el, în mod virtual, în clasă.

 

De ce să mă susții?

Învățământul nu a însemnat niciodată procente, ci adevărata educație a purtat numele și prenumele unor copii de 12, 13, 14, 15 ani. Fiecare în parte vrea să-și trăiască povestea sa, dincolo de procente, găsind puncte de sprijin pentru a evada dintr-un mediu nefavorabil. În condițiile în care învățământul se desfășoară on-line, tehnologia este indispensabilă. Așa că avem nevoie de ajutor pentru ca, prin intermediul acestor mijloace să aibă o șansă echitabilă la educație.

Povestea elevilor mei

Elevii mei sunt, adeseori, o reflectare a imaginii lui Nică, uneori se transformă în „Cireșari” ai lumii moderne și încearcă să descifreze tot felul de taine. Sunt copii care visează să-și găsească locul în lumea aceasta și fiecare dintre ei are nevoie de o încurajare, o vorbă bună, de o motivație, de un sprijin. Cred că ar putea prinde aripi atât dacă ar ști că celorlalți le pasă de ei, că încearcă să le ofere o șansă.

Rezultate urmărite

Până anul trecut aveam tot ce ne trebuia pentru un învățământ clasic. Acum, tabla, creta și cartea nu sunt suficiente. Acasă sau în on-line, elevii trebuie să fie conectați la un învățământ digital prin intermediul mijloacelor moderne. Pentru profesori, care încearcă să se descurce fiecare cu resursele proprii, orice device ar fi un sprijin esențial și o motivație.

Drumul meu spre reușită

Produsele vor fi folosite din primul moment în sala de clasă. Tabla interactivă pare să faciliteze un învățământ care mizează pe atractivitate, eficiență, oferind posibilitatea utilizării unor platforme și pentru lecțiile din cadrul curriculei, dar și pentru activitățile remediale care se desfășoară în școală. Fiecare dintre colegii mei va avea posibilitatea să se reinventeze ca profesor al învățământului digital, utilizând facilitățile tehnologiei pentru a-și convinge elevii să-și asume, cu drag, condiția de elev, să descopere că matematica, de pildă, poate fi un joc.

Promisiunea mea

Nu pot să promit că elevii mei vor deveni genii, nici măcar că vor reuși absolut toți să treacă toate examenele. Însă ceea ce îmi doresc eu este ca elevii mei să învețe să investească în ei, să știe că pot fi depășite greutățile, că merită să lupți pentru a ieși din cochilia ta.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 24 March 2021, de către Silviu Bostanescu, Profesor gimnaziu la Școala Gimnazială Filipești din Filipești, Bacău

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Laptop Lenovo V15 2873.99 lei 4 11495.96 lei
Imprimanta laser color Canon I-Sensys 998.00 lei 1 998 lei
Tabla Interactiva Expert – Diagonala 94 239 cm 3886 lei 2 7772 lei
Necesar achiziții 20,266 lei Total cost proiect 23,401 lei
Comisioane Financiare 608 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 2,027 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 23,401 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

1 Mesaj

Dascalu Aurelia

Mult succes si perseverenta!

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 0 susținători și 0 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.