Să deschidem împreună portalul magic al cunoașterii! Valea Doftanei, RO-PH
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Proiect sustinut de Proiect sustinut de BCR
Valea Doftanei, RO-PH
Proiect de tip Clasa secolului 21
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 14,426 lei
Acest proiect va impacta un număr de 21 elevi
Grecu Ana Clara inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Povestea mea este destul de simplă. Este povestea unui copil care a visat mereu să fie învățătoare. De ce? Pentru că toți copiii au nevoie de cineva care să-i înțeleagă și să creadă în ei la fel cum în mine a crezut un profesor minunat și mi-a dat aripi. Și pentru că școala ar trebui să fie despre oportunități de creștere pe care eu, ca profesor, să le creez pentru fiecare copil în parte și pentru toți la un loc.

Acesta este motivul pentru care am ales să-i introduc pe copiii mei în proiectele eTwinning. Acolo descoperă lumea și cresc odată cu ea. De acolo învață despre prietenie, colaborare, muncă în echipă, implicare constructivă și tot acolo își formează și dezvoltă abilitățile necesare secolului în care trăim.

Drumul lor către o viață frumoasă și împlinită este motivația mea de fiecare zi.

De ce să mă susții?

De ce să mă susții? Pentru că tot ce schimbăm azi, rămâne schimbat și provoacă următoarea schimbare. Chiar dacă încet, chiar dacă puțin la început. Cred din tot sufletul meu că, orice bulgăraș, cât ar părea de neînsemnat, pus lângă alt bulgăraș și lângă altul, fac până la urmă acel bulgăre uriaș care se vede. Și care contează. Mai am nevoie de susținerea ta fiindcă orice copil merită să atingă potențialul lui maxim. Și cei dezavantajați, dar și cei capabili de performanțe. Și pentru că acești copii vor susține, peste 20 de ani, economia țării în care cu toții trăim. Eu vreau să trăiesc frumos atunci, mândră că am contribuit la asta. Tu?

Eu susțin "Să deschidem împreună portalul magic al cunoașterii!"

Cred profund că educația este, după sănătate, cel mai important aspect în dezvoltarea unui copil.
Cred, la fel de intens, că toți copiii nu numai că au dreptul, dar TREBUIE să beneficieze de educație.

Georgeta Grecu

Independent Consultant @Hercesa Vivenda

Povestea elevilor mei

În clasa mea sunt 21 de copii minunați. Au crescut în același ritm cu tehnologia, cu care au făcut cunoștință de la clasa întâi. Împreună am înțeles că lumea se schimbă și că noi putem și trebuie să fim motorul acestei schimbări. Au început timid, cu aplicații a word art sau word cloud, au continuat cu Canva și google maps, au scris povești și le-au animat în Scratch sau Story Jumper. În activitatea lor, telefonul a devenit un fel de ”creion” pe care să-l scoți din penar atunci când ai nevoie. Cele mai minunate lucruri pe care le-am făcut împreună au fost colaborările în proiectele europene eTwinning. Prin ele, copiii mei au cunoscut sute de alți copii din peste 15 țări din Europa. Împreună au realizat activități eco, de susținere a mediului, au exersat limba engleză, au cunoscut istoria și civilizația europeană și au făcut-o cunoscută pe cea a țării lor. Toată munca lor a fost recompensată cu Certificate de calitate naționale și europene, ceea ce reprezintă o mare mândrie pentru noi. Și totuși, care sunt nevoile lor? E simplu! Toate aceste proiecte înseamnă și întâlniri online cu partenerii, vizionări de filme scurte produse de parteneri, identificare pe hartă a țărilor respective care sunt greu de realizat în absența unui instrument adecvat cum este o tablă inteligentă. Chiar în urmă cu două săptămâni a trebuit să demonstrăm într-o întâlnire online funcționarea unui ozobot partenerilor noștri din proiectul eTwinning ”The Villge of Our Dreams”. Eu am ținut laptopul în brațe, orientat către masa pe care copiii ghidau ozobotul, astfel încât partenerii noștri să-l vadă.

Rezultate urmărite

Lucrăm pe platforma eTwinning de cinci ani, aproape. Am avut cel puțin două proiecte pe an și tot atâtea certificate de calitate, certificate care recunosc munca și implicarea noastră. Copiii mei au participat la concursul național Made for Europe, unde și-au prezentat proiectele și au fost apreciați și premiați. Am observat, în timp, că toate aceste activități le-au deschis apetitul către învățare și către cunoaștere, i-au motivat să învețe limba engleză și le-au format abilitățile digitale atât de necesare nu numai azi. Privită astfel, echiparea clasei cu o tablă inteligentă va deschide posibilități nenumărate de învățare. Nu numai că va face posibilă o mai bună gestionare a proiectelor de pe platforma eTwinning, dar le va da posibilitatea și să lucreze mai ușor cu ozoboții, să acceseze Scratch și să creeze materiale pentru orice materie de studiu, să vadă orice colț din această lume cu un singur click, să împărtășească cu colegii lor mai mici sau mai mari experiențe de învățare. De asemenea, un alt proiect în care suntem implicați de trei ani încoace este Meet and Code. Așa am deschis calea copiilor spre activitățile de codare. Proiectul nostru din acest an a vizat 174 de copii din 10 țări europene pe care i-am învățat cum să realizeze un traseu pentru cei doi ozoboți ai noștri. Dincolo de acest an școlar, proiectul meu va impacta o nouă generație care va porni cu dreptul în aventura cunoașterii.

Drumul meu spre reușită

Suntem Școală Îndreptar Digital și Școală eTwinning, ceea ce ne conferă o mare responsabilitate. Orice drum spre reușită este un drum plin de sudoare, cu ore de muncă neîntreruptă, cu greșeli și noi încercări. Dar obiectivul final, copii autonomi în învățare, utilizatori responsabili și creatori de tehnologie, nu doar consumatori, este ceea ce face ca drumul să merite! Cu acest gând în minte, pachetul interactiv cu care va fi dotat clasa mea, va sprijini în continuare proiectele Meet and Code și eTwinning, proiecte care implică mereu mulți copii de naționalități diverse. Dar nu se va opri doar la acestea. Am utilizat, în condițiile pandemiei, o multitudine de platforme și materiale digitale care ne-au făcut învățarea mai ușoară și plăcută. Am cunoscut pictori, terapeuți, activiști pentru mediu care au fost prezenți alături de noi în întâlnirile din clasa virtuală. Toate aceste activități ne-au arătat că putem duce învățarea mai departe, dincolo de sala de clasă și că, tabla virtuală, ne-ar da posibilitatea să deschidem o fereastră magică. Am putea invita chiar și părinții alături de noi! Atâta timp cât tabla va fi funcțională, ea va fi ”portalul” nostru spre mâine, spre cunoaștere. Și nu doar pentru 21 de copii, ci pentru toți cei care vor urma după ei!

Promisiunea mea

Ce pot să promit este că această tablă nu va sta încuiată și folosită doar la evenimente importante. Ea va fi sufletul clasei noastre și va fi ”vedeta” tuturor postărilor noastre în orice mediu de comunicare vom alege să postăm. Pentru că învățământul, spune toată lumea, trebuie să evolueze. Dar numai noi, cei implicați direct în asta, îl putem face să evolueze. Așa, cu fiecare mică bătălie câștigată, cu fiecare nou proiect finanțat, cu fiecare click pe un buton care face magie.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 29 October 2020, de către Grecu Ana Clara, Profesor învățământ primar la Liceul Tehnologic Carol I, comuna Valea Doftanei din Teșila, Prahova

Bugetul proiectului


Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Pachet interactiv Mobile Premium UST 98 12324 lei 1 12324 lei
Necesar achiziții 12,324 lei Total cost proiect 14,426 lei
Comisioane Financiare 370 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 1,232 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect este susținut de Banca Comerciala Romană
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 14,426 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

A

Andreea

15 December 2020

Amount Donated
100 lei
NC

Nadia Ciocoiu

5 December 2020

Amount Donated
50 lei
IC

Irina Coarfa

5 December 2020

Amount Donated
25 lei
PC

Patricia Comanescu

28 November 2020

Amount Donated
500 lei
RN

Rebecca Niculae

25 November 2020

Amount Donated
35 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

6 Comments

Didina Botgros

Sunteți extraordinară! Un dascăl care se zbate pentru elevii săi!

Grecu Ana Clara

Sunteți extraordinară! Un dascăl care se zbate pentru elevii săi!

Lorena Vlaic

Sunteți minunați!

Grecu Ana Clara

Sunteți minunați!

Lorena Vlaic

Sunteți minunată!

Grecu Ana Clara

Sunteți minunată!

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 4 susținători și 5 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.