ȘI EU VREAU SĂ DEVIN DIGITAL! Sângeorz-Băi, RO-BN
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Petrom
Sângeorz-Băi, RO-BN
Proiect de tip Conectivitate
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 33,210 lei
Acest proiect va impacta un număr de 42 elevi
Hodoroga Florin inițiator proiect utilizator verificat
Membru al organizației
Teach for Romania

Povestea mea

Bună!

Sunt Florin Hodoroga, am 43 ani și predau geografie atât la Școala Gimnazială ”A.P. Alexi” cât și la Liceul Teoretic ”Solomon Haliță” din orașul stațiune Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud. Sunt profesor din znul 2002 când am absolvit Facultatea de geografie, Univ. ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. Am ajuns profesor datorită fostei mele profesoare de geografie din clasa a XII-a care m-a făcut să iubesc geografia, natura, drumețiile dar și meseria de profesor și școala în general. Pe lângă această profesie extraordinară sunt și coregraf de dansuri populare încă din anul 2006 la Ansamblul Folcloric ”Păunița” al Casei de Cultură din localitate unde lucrez deasemenea cu elevi și tineri pe care îi învăț tainele dansului tradițional românesc. Din această postură am reprezentat localitatea și cele 2 școli, prin formații artistice pe care le-am pregătit la numeroase concursuri școlare, festivaluri naționale și internaționale.

Mă simt bine ca profesor, mă duc cu drag la școală, comunic foarte mult cu elevii, mă ofer să-i ajut, ies foarte mult cu ei în afara școlii, să organizăm drumeții și nu există oră de geografie în care să nu discut cu elevii, să-i îndrum, să-i încurajez și să râdem împreună, să zâmbim împreună și din această cauză îi simt foarte apropiați, deschiși și comunicativi cu mine!

În ficare zi de școală când intru la fiecare clasă mă gândesc că pot să mai fac ceva pentru elevi, pot să-i ajut să înțeleagă lumea care-i înconjoară, să vadă că și geografia este importantă și vreau ca ora petrecută cu ei să nu fie timp pierdut ci să fie de fiecare dată un nou început!

Sunt o persoană cu gânduri de bine care dorește schimbarea în mai bine și această schimbare vine de la fiecare în parte de aceea sunt implicat, dedicat și angajat în acțiuni care poat aduce acel ceva, acel bine, începând cu educația bineînțeles!

De ce să mă susții?

Este foarte important să mă susții în proiectul meu pentru că împreună putem învinge obstacolele financiare, tehnice, și de conectare care limitează dreptul la educație și îngrădește egalitatea de șanse a elevilor din Cormaia!

Povestea elevilor mei

Elevii mei deosebiți aparțin Școlii Gimnaziale ”A.P. Alexi” Sângeorz-Băi, cartierul Cormaia, școala fiind situată la 4,5 km de centrul orașului, la poalele Munților Rodnei pe frumoasa Vale Cormaia. Sunt 42 de elevi în 2 clase, în clasa a VII-a sunt 20 de elevi iar clasele a V-a (8 elevi) și a VI-a (14 elevi) învață simultan într-o singură sală. Elevii provin în mare parte din familii numeroase, defavorizate, cu o viață grea înnăsprită de condițiile aspre a vieții de muntean. Copii se pregătesc foarte puțin acasă pentru școală deoarece părinții se ocupă de creșterea animalelor sau sunt plecați în strainătate sau în țară la lucru. Acești copii sunt deosebiți, sunt și foarte harnici, plini de viață și se bucură când le este acordată atenția, când sunt întrebați de problemele lor. Elevii cormăieni parcă sunt din altă lume, deosebiți față de orășeni: nu le place să stea foarte mult pe telefon, la televizor, lor le place să iasă în natură, să crească animale, să muncească, să meșterească bicicletele, să devină adulți foarte repede. Mânuțele lor oglindesc cel mai bine viața aspră pe care otrăiesc. Au mare nevoie de sprijin în ceea ce privește educația iar școala online i-a dat peste cap deoarec din cei 42 de elevi, doar 4 au WiFi, ceilalți au doar date mobile, o parte doar, au folosit telefoanele părinților sau a fraților mai mari, au împărțit un telefon între ei, fiind mai mult de 2-3 frați într-o familie și au utilizat doar aplicația WhatsApp unde accesul la informație a fost limitat și unii au îngijorat foarte mult pentru faptul că nu vedeau profesorii!

Rezultate urmărite

Realizarea acestui proiect ar confirma pentru mine, și nu numai, faptul că se poate face schimbarea în bine dacă se dorește cu adevărat! Pentru elevi, școală și comunitate acest proiect ar deveni un model de implicare iar cu siguranță achiziționarea dispozitivelor de care au nevoie elevii școlii din Cormaia ar schimba în bine atitudinea acestora față de procesul educațional și față de școală. Și mai cred că un asemenea proiect va apropia oameni! Implementarea proiectului ar duce la achiziționarea a 42 de tablete necesare urgent acestor elevi marginalizați care ar permite să învețe normal, în clasă sau de acasă mai ales în contextul actual, utilizând aceste dispozitive! Ulterior cred că aceste dispozitive va scimba în bune atitudinea elevilor față de școală, de profesori și ar determina un proces de învățare mai activ din partea lor.

Drumul meu spre reușită

Tabletele odată achiziționate vor fi oferite elevilor să le utilizeze la clasă doar și ar ajuta foarte mult profesorii în procesul de învățare iar în caz de scenariu roșu așa cum există riscul aceștia le vor primi acasă pentru a învăța utilizând resursele online. Cu siguranță realizarea acestui proiect mă va impulsiona, nu numai pe mine cred, și astfel voi continua mai departe asemenea proiecte de a ajuta elevii, școala și comunitatea în ceea ce privește elevii și educația acestora! Voi apela pentru susținere la toți actorii locali, județeni și regionale: administrație locală, consiliu local, Asociații de părinți, O.N.G.-uri, persoane fizice și persoane juridice și bineînțeles la conducerea școlii pentru a obține suport financiar și pentru implicare în proiect. Alături de mine în proiect mai sunt 2 colege profesoare: Daniela Nicula, profesoară de limba franceză și Ana Maria Ureche, consilier educațional, ambele la liceul din localitate. Sper ca până la sfârșitul anului să fie achiziționate dispozitivele dorite iar proiectul să-l reluăm în funcție de scopul realizat în prima parte și să continuăm cu alte proiecte sustenabile pentru educația elevilor din comunitatea noastră. Impactul o să-i diseminăm și multiplicăm prin comunicarea pe toate canalele existente în prezent și nu sunt puține !

Promisiunea mea

Vă asigur că prin implicarea dumneavoastră în proiectul susținut de NARADA veți crea o poveste de neuitat nu numai pentru cei 42 de elevi cormăieni dar și pentru școala și comunitatea noastră și astfel veți impulsiona și alte inițiative în această comunitate! Vom face cunoscută evoluția proiectului prin întâlniri în online, prin platforma Narada, prin toate rețelele sociale ale școlii, elevilor școlii, părinților, administrației locale, O.N.G.-urilor, persoanelor juridice, sponsorilor, finanțatorilor, prin televiziunea locală Sângeorz TV , televiziunile și radiourile județene dar și prin presa electronică județeană și regională! Cu siguranță vă vom ține permanent la curent și vă vom informa asupra nevoilor și provocărilor cu care ne vom confrunta prin aceleași canale de comunicare cu cei implicați în realizarea și susținerea proiectului. Îmi voi da toată silința și priceperea mea pentru ca acest proiect să-și atingă scopul și pentru ca cei implicați să fie pe deplin mulțumiți !
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 24 November 2020, de către Hodoroga Florin, Profesor gimnaziu la Școala Gimnazială ”A.P. Alexi” din Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud

Bugetul proiectului

Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Tableta Huawei MediaPad T3 10, 9.6″, Quad Core 1.4 GHz, 2GB RAM, 16GB, Space Gray 660 lei 42 27720 lei
Necesar achiziții 27,720 lei Total cost proiect 33,210 lei
Comisioane Financiare 832 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 4,158 lei
Acest proiect este susținut de Petrom, cu sprijinul Mastercard, în campania Drumul spre Școală
O inițiativă
cu sprijinul
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 33,210 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

FE

Florentina Elisabeta Guzu

5 February 2021

Amount Donated
50 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

2 Comments

Guzu Elisabeta Florentina

Este o bucurie și totodată o mândrie să văd o colegă de breaslă atât de implicată în procesul educațional și dedicată vocației alese! Mult succes! 🤗

Flori Grozavu

Cred ca în tine! Succes!

Write a Reply or Comment

You should Sign In or Sign Up account to post comment.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 2 susținători și 1 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.