Viitorul este al copiilor! Slănic, RO-PH
Proiect sustinut de Proiect sustinut de Rotary Club Bucuresti Nord
Slănic, RO-PH
Proiect de tip Clasa secolului 21
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 10,486 lei
Acest proiect va impacta un număr de 25 elevi
Alina Frățilă inițiator proiect utilizator verificat
Nu este membru al unei organizații.

Povestea mea

Povestea mea începe cu „ Sunt învățătoare și asta e tot ce îmi doresc!” Fac ceea ce mi-am dorit încă din copilărie și cred că acest lucru mă definește. Fac cu pasiune și convingere această meserie. Mă trezesc în fiecare dimineața cu gândul la ce aș putea îmbunătăți în activitatea de la catedră, cum aș putea să le ușurez elevilor mei drumul spre o educație valoroasă. Imi pasă de elevii mei, mă bucur atunci când ei se bucură și sufăr alături de ei, atunci când ei suferă. Îmi place să fiu la curent cu toate noutățile din domeniu, mă implic cu drag în multe proiecte ce aduc elevilor și mie un plus de cunoștinte și abilități. Pun accent pe modul în care elevii își dobândesc competențele digitale și încerc în același timp să le dezvolt și inteligența emotională, dragostea pentru semeni, cinstea și bunul-simț.

Am participat alături de ei la numeroase activități și proiecte precum:

  • Europe Code Week
  • Competiția ”Meet and Code”
  • proiecte europene eTwinning
  • proiectele internaționale: Innovate your dreams”, ”Learning to innovate”, „Dă BLOCK agresivității pe net. Și glumele dor,” „European School Sport Day 2020”
  • ”Dăruiește din suflet!”, din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului
  • #SaptamanaVET2020 cu proiectul ”Meserii prin ochi de copil”, în cadrul proiectului Erasmus+ – “Play with me – games of the past, sports for today”.

Cu ajutorul elevilor mei, Liceul Teoretic „Șerban Vodă” a primit titlul de Școala eTwinning. Mă bucur de ajutorul părinților, al conducerii școlii și al colegelor. Cred că împlinirea de dascal vine atunci când elevii îți spun „Mi-a fost dor de dumneavoastră” sau „Ați fost un model pentru mine.”

De ce să mă susții?

Trebuie să mă susții dacă ești un promotor al educației, dacă consider că elevii sunt viitorul iar viitorul le aparține lor. Îmi doresc ca elevii să simtă că aparțin școlii, să simtă că acolo este a doua lor casă, să se simtă apreciați, iubiți, înțeleși. Să aibă încredere că profesorul din fața lui îi este prieten și este acolo pentru a-l ajuta. Mă susții dacă ești de părere că școala trebuie să își pregătească elevii pentru viitor. Promit că bucuria lucrului împlinit o voi împărtăși cu voi. „Dacă poţi să lupţi, de ce să nu câștigi?”

Povestea elevilor mei

Elevii mei sunt, în primul rând, prietenii mei. Sunt pasionați de știință, lectură; sunt curioși, entuziaști, empatici. Sunt implicați în toate activitățile școlare și extrașcolare. Pe perioada școlii online au devenit chiar profesori. Au descoperit singuri cum se pot loga pe diferite aplicații (Chatterpix, Voki, Nearpod), au utilizat platforma Teams, fiind cei care și-au învățat și părinții să o utilizeze pentru sedințele online. Sunt mereu la curent cu noile tendințe digitale: fac experimente la orele de științe, utilizează aplicația Padlet pentru a împărtăși munca colaborativă, Voki pentru a-și construi avatare, Typahton pentru a da muzicalitate chiar și unei probleme matematice. Sunt pasionați de programare astfel că au continuat și anul acesta proiectul „Aventura începe cu Scratch! trece în online”, proiect finanțat prin programul Meet and Code. Când spun că elevii mei sunt prietenii mei, am suficiente argumente să susțina acest lucru: m-au învățat să fiu în pas cu noile tendințe muzicale, m-au învățat cât de important este să ne recunoaștem unii altora meritele și ce înseamna un feedback pozitiv, m-au învatat că pot iubi și alti copii, nu doar pe al meu, m-au învățat că, deși sunt singurul adult în sala de clasă, asta nu înseamna că știu tot adevărul sau dețin toată experiența necesară. Cel mai imporatnt lucru este ca m-au învățat să zâmbesc chiar dacă uneori, vremea din suflet este morocănoasă. Ca răspuns la minunatele lor lecții, vreau să vin în ajutorul lor cu acest proiect care ne-ar facilita învățarea colaborativă și derularea cu eficiență a tuturor demersurilor noastre începute (proiecte eTwinning, proiecte de voluntariat, sesiuni de programare). De aceea îmi doresc pentru ei aceste instrumente digitale care să-i ajute, protejându-le vederea, dar și dezvoltându-le abilitățile necesare în zilele noastre.

Rezultate urmărite

Printre motivele pentru care doresc acest pachet este faptul că suntem implicați în numeroase proiecte eTwinning și astfel avem întâlniri online cu parteneri europeni. Învățând într-un liceul, accesul la sala de infromatică este dificil deoarece orele se suprapun cu ale elevilor mai mari. De multe ori a trebuit să ne reprogramăm întâlnirile cu partenerii de proiect. Continuarea proiectului „ Aventura începe cu Scratch” este un alt motiv. Elevii au desprins tainele programării iar acest lucru trebuie să continue într-un mod susținut pentru a avea rezultate. Va fi foarte greu să facem acest lucru de pe telefoane! Participăm la evenimentul European Code Week, Hour of Code, utilizăm Story Jumper, Kahoot, platforma MyKoolio, dar este imposibil să facem asta de pe telefon, iar sala de informatică nu este mereu liberă. Laptop-ul cerut ar fi nelipsit din sala de clasă iar tabla inteligentă ne ajută să ne eficientizăm învățarea. Tabla interactivă va putea fi folosită de toți profesorii școlii și cred că ar fi un plus în educație , ținând cont că nu dispunem de acest instrument.

Drumul meu spre reușită

În acest proiect am alături de mine elevii clasei, mă bucur de susținerea necondiționată a părinților, a conducerii și a colectivului de cadre didactice. Drumul spre reușită este dificil, dar nu imposibil. Dacă ai resursele necesare, nicio activitate nu este grea. Proiectele în care voi folosi resursele sunt formulate pe an școlar, dar în fiecare zi apar altele și mai provocatoare decât primele. Însă resursele nu vin doar în ajutorul derulării proiectelor amintite, ci vin în ajutorul dobândirii unor competențe digitale, fără de care elevilor le-ar fi dificilă adaptarea la societatea actuală. Sunt învățătoare de 14 ani iar în acest timp m-am perfecționat continuu cu scopul de a aduce valoare meseriei mele. Sunt în cursa de a deveni Ambasador Scientix, sunt eTwinner cu Certificate de Calitate Naționale și Europene, membru Asipre Teachers, creator de Resurse Deschise pentru Educație, coordonator al „SETS-si eu trăiesc sănătos”. După un curs de folosire a instrumentelor digitale în sala de clasă, oferit de Indreptar Digital am înțeles că tehnologia are un impact major asupra educației, asupra învățării. Prin implicarea mea în diferite cursuri și webinarii cu scopul deprinderii tehnologiei, am reușit să fac trecerea mai ușoară de la școală fizică la școala online, pentru elevii mei dar și pentru părinții acestora. Deviza mea este „Ai câștigat, luptă! Ai pierdut, luptă și mai mult”. Toți merităm o șansă la un viitor mai bun!

Promisiunea mea

Elevii mei, ca toți cei de vârsta lor, sunt nativi digitali. Locuiesc intr-un orăsel din județul Prahova, fost oraș minier, fără posibilități de dezvoltare. Toti sunt niște luptători: se acceptă unii pe alții, se ajută, au vise și dorințe mărețe. Unii folosesc telefoanele părinților, alții folosesc telefoane vechi sau dispozitive vechi dar nu au lipsit nicio ora de la începutul pandemiei. Cred că stă în puterea mea, a noastră, să le apreciem implicarea, determinarea, să le sprijinim efortul de a învăța, să le oferim posibilitatea de a utiliza cele mai noi dispozitive digitale, să le oferim un viitor, o posibilitate de a nu abandona școala ci de a munci pentru a deveni cetățeni desăvârșiți, cu spirit civic. Suntem dispuși să acceptăm colaboratori, oameni care vor să fie alături de noi, în toate proiectele noastre, dar nu suntem dispuși să spunem „NU” educației.
Acest proiect a fost inițiat acest proiect în urmă cu 2 years, în data de 18 February 2021, de către Alina Frățilă, Profesor învățământ primar la Liceul Teoretic Șerban Vodă din Slănic, Prahova

Bugetul proiectului


Lucruri de care avem nevoie Cost unitar Cantitate TOTAL
Laptop AcerAspire 5 A514-53 2899.99 lei 1 2899.99 lei
Mouse T-Dagger Lance Corporal negru 597 din 1575 63.99 lei 1 63.99 lei
Tabla Interactiva 105 inch StarBoard FX98E2 3599 lei 1 3599 lei
Tableta grafica XP-PEN Artist 12 Pro 1899.99 lei 1 1899.99 lei
Necesar achiziții 8,463 lei Total cost proiect 10,486 lei
Comisioane Financiare 254 lei
Costuri Administrative 500 lei
Costuri Neprevăzute 1,269 lei
Acest proiect este susținut de Rotary Club București Nord
Acest proiect a fost finanțat complet cu suma de 10,486 lei

Donatori ce au susținut acest proiect

Anonymous User

Anonymous

19 March 2021

Amount Donated
25 lei

Noutăți

Încarcă mai multe noutăți

Lasa un raspuns sau comentariu

Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.

Proiect finanțat!
Acest proiect a reușit alături de 2 susținători și 1 donatori
Continuând mai departe, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare ale platformei narada.ro, precum și cu Politică de Confidențialitate a Datelor cu Caracter Personal. Înregistrarea dumneavoastră în baza de date, presupune și transmiterea ocazională de notificări via e-mail.