Un device donat,
un copil conectat

#DoneazaConteaza

Conectivitatea și accesul tuturor elevilor la resurse de pe care să-și poată continua educația online – sunt două dintre prioritățile pe care le avem în cadrul Narada.

Împreună cu partenerii noștri de la PRAS Consulting, am inițiat proiectul #DoneazăContează, o campanie prin care colectăm device-urile pe care nu le mai folosești, le recondiționăm împreună cu voluntarii noștri și apoi le oferim elevilor din comunitățile rurale care au nevoie de ele din toamnă.

Așadar, device-ul pe care tu nu-l mai folosești poate să însemne șansa la educație online pentru un copil care-și dorește să învețe.

Iată cum poți să te implici

Ce fel de device-uri pot dona, mai exact?

Orice fel de device pe care nu-l mai folosești (și care este, totuși, într-o stare bună de funcționare sau crezi că poate fi recondiționat) este binevenit: laptopuri, tablete, telefoane mobile, imprimante, calculatoare.

Cine poate să doneze?

Indiferent dacă ești persoană fizică sau juridică, ajutorul tău contează și poți să te implici în campania noastră de colectare de device-uri.

Cum donez? Care este procesul concret?

Dacă ești persoană juridică, te rugăm să ne trimiți un mesaj și să discutăm detaliile – la adresa de e-mail team@narada.ro.

Dacă ești persoană fizică, sunt două modalități prin care poți dona: 

  1. Direct la hub-ul nostru din cadrul Globalworth, dacă reușești să-ți faci drum în zonă și vrei să ne predai direct device-urile tale. Te rugăm să ne dai un e-mail înainte – la adresa team@narada.ro, ca să îți oferim detalii despre adresă și să stabilim o dată și un interval orar în care te așteptăm. Vom încheia un proces verbal de predare-primire.
  2. Prin curier, cu destinatar la același hub din cadrul Globalworth. Te rugăm să ne trimiți un e-mail înainte, ca să îți dăm toate datele necesare pentru realizarea livrării. 

Important! Taxele de expediere sunt suportate de către expeditor.

Ce se întâmplă ulterior cu device-urile donate de mine?

După ce colectăm device-urile donate de voi, ne strângem împreună cu echipa noastră extinsă de voluntari (în condiții de siguranță) și, cu ajutorul partenerilor de la PRAS Consulting, reparăm și recondiționăm echipamentele primite în cadrul unui maraton de o zi (care poartă numele de Naradon).

Repetăm acțiunea de fiecare dată când strângem un număr semnificativ de echipamente pe care le putem recondiționa, iar după fiecare Naradon, alături de partenerul nostru de mobilitate de la Autonom, ne deplasăm în comunități în care oferim device-urile elevilor ce au nevoie de ele. 

Vă ținem la curent pe pagina Narada cu locurile în care ajung echipamentele donate de voi.

Până când pot face donații?

900.000 de copii nu au încă acces la echipamente de pe care să își poată continua studiile, conform celui mai recent studiu IRES. Inițiativa noastră durează atât timp cât nevoia există și cât oamenii de acțiune ca voi ne pot ajuta să conectăm cât mai mulți elevi la o educație de secol XXI.

[advanced_form form=”form_5f2142debfca5″]