Maria Alexandru numără deja 25 de ani în învățământ și în tot acest timp, deși ofertele și oportunitățile au fost multe, nu s-a putut desprinde de îmbrățișările și zâmbetele celor mai mici învățăcei. Spunea ea că nimic nu se compară cu satisfacția imediată venită din partea copiilor de grădiniță.

Nu ea a fost cea care a ales această meserie, ci mama ei, însă după ce a apucat să o guste și-a dat seama că acesta era scris să fie drumul ei și nimic nu ar mai fi putut-o întoarce.
Donează aici
Grădinița Curcubeul copilăriei are nevoie de un defibrilator
Cu o mică întrerupere, Maria Alexandru este directoarea grădiniței „Curcubeul Copilăriei” din Craiova, o grădiniță care în urmă cu câțiva ani era oarecum ocolită de părinți, atunci când puneau pe listă preferințele. Fiind izolată într-un cartier mai mărginaș și ușor vulnerabil al Craiovei, grădinița funcționa într-un spațiu dintr-un bloc de locuințe, dar care se bucura și de un petec de curte unde directoarea a ținut morțiș să construiască un loc de învățare în aer liber.
„O să țin minte toată viața: când am ajuns în grădiniță, becurile atârnau din tavan, spânzurate de niște cabluri electrice, clasele aveau pe jos linoleum, iar ușile trebuiau proptite în clanțe ca să se închidă”, povestește Maria Alexandru.

Cu ajutorul părinților, cu ceva fonduri obținute de la ONG-uri și cu propria forță de muncă, s-a mobilizat și a renovat grădinița. Mai mult decât atât, într-un final au fost relocați pentru a intra în reabilitare totală. Ce urmează? Probabil să o ia de la 0, deoarece în această fază, spațiul exterior gândit pentru o cât mai bună dezvoltare a copiilor a fost distrus.
Până atunci, Maria Alexandru participă în campania „Împreună pentru școala noastră” dorindu-și să strângă din nou fonduri pentru nevoile grădiniței.
„Vrem să luăm un defibrilator. Pe oriunde în lume, în țările civilizate, am fost, peste tot era un astfel de aparat la îndemână. Au fost atâția profesori care au făcut infarct la școală, se poate întâmpla oricând un accident și riști viața copiilor doar pentru că, poate, ambulanța ajunge prea târziu. Un astfel de aparat te îndrumă pas cu pas și poate salva vieți”, povestește ea.

În urmă cu ceva timp, un băiețel mai neastâmpărat, în timpul prânzului, s-a lovit cu fruntea de muchia mesei și și-a pierdut cunoștința. Atât directoarea, cât și educatoarele și restul personalului au trăit cea mai mare panică din viața lor. Efectiv nu știau ce să facă. Din fericire nu a fost nimic grav, iar copilul și-a revenit repede. De atunci, Maria Alexandru a trecut acest defibrilator pe lista urgențelor de rezolvat.
Astfel că, pe 18 decembrie, grădinița participă la târgul organizat de Narada pentru 60 de școli din țară, toate intrate în campania „Împreună pentru școala noastră”. Dacă vrei să donezi și să susții rezolvarea acestei urgențe, acum e șansa ta de a face ceva cu sens.
Donează aici

Citește și: Anca Botoroagă, directoarea ce vrea să transforme o școală de la sat într-una cu oportunități de oraș
Lasa un raspuns sau comentariu
Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.