La Liceul Brâncoveanu Vodă din Urlați ajung copii ce provin din satele învecinate, astfel încât majoritatea elevilor sunt navetiști. E singurul liceu din zonă, dar se laudă și cu rezultate foarte bune la Bacalaureat. În plus, are și clase de învățământ primar și gimnazial, dar și școlarizare profesională pentru cei care vor să învețe o meserie. Dar cei mai mulți dintre absolvenții de liceu aleg să meargă la Academiile militare din zonă, precum și la bucurești, la Facultate, la Ploiești sau la Brașov.
Sunt peste 1200 de suflete dornice de cunoaștere, minți agile, curajoase, ce visează la un viitor cât mai frumos colorat. Iar noi, toți cei care citim această poveste, avem datoria de a le oferi susținerea și sprijinul de care au nevoie și pe care îl merită. Și vă vom spune imediat de ce.
Liceul ce se laudă cu foarte mulți olimpici
Iulia este elevă la liceu și olimpică națională la limba franceză. În fiecare clasă în care intri este imposibil să nu întâlnești un olimpic județean fie la matematică, fie la limba română, fie la alte materii. Liceul din Urlați este un liceu de renume ce pregătește viitori profesioniști, iar asta se vede, în ciuda condițiilor grele pe care trebuie să le întâmpine foarte mulți dintre elevii săi.

Ileana este fiica unei învățătoare din școală și, în ciuda provocărilor din familie, care nu au făcut altceva decât să-i întărească caracterul și puterea de muncă, învață foarte bine, e cea mai bună din clasa ei și nu dezamăgește niciodată.
Donează aici

Pentru Ileana și Smaranda, dar și pentru ceilalți 1206 elevi ai școlii fiecare dintre noi putem face ceva. Putem să le arătăm cât de mult contează în viața puterea celor mulți.
„Școala primară arată ca o grădiniță părăsită de la țară”
Toate clasele funcționează în corpuri de clădire foarte vechi, construite în stil brâncovenesc, adevărate bijuterii arhitecturale. Cu toate acestea, clădirile sunt vechi și au nevoie de investiții.
Mădălina Lefter a înscris școala în campania „Împreună pentru școala noastră” din dorința de a aduna comunitatea aproape, de a strânge fonduri și de a interveni în clădirea în care învață copiii de la clasa 0 până la clasa a IV-a. Pardoseala de aici e impetuos necesar să fie schimbată. E extrem de veche, ciobită și stricată și oricând copiii se pot împiedica și se pot răni.
„Anul trecut am participat la târg și am reușit să schimbăm ferestrele deoarece erau extrem de vechi, mâncate de timp și intra frigul și ploaia în clase. Anul acesta vrem să schimbăm pardoselile. Această clădire are nevoie de investiții, altfel arată ca o grădiniță părăsită de la țară și cum se vede asta prin ochii unor copii care încep primii pași în școală?”, se întreabă directoarea.
„Satisfacția mea sunt copiii”
Mădălina Lefter vine din Vălenii de Munte. A ales să devină profesoară de limba română deoarece a fost inspirată de profesoara ei din liceu. S-a simțit minunat alături de ea la ore și a vrut să-i calce pe urme. S-a titularizat la Urlați și câțiva ani mai târziu a acceptat provocarea de a fi director.

„Sunt asumată în meseria pe care mi-am ales-o, drept dovadă că nu am renunțat niciodată la pasiunea mea, nici atunci când salariile erau foarte mici. Satisfacția mea cea mai mare este ca toată munca pe care o depun să se răsfrângă direct asupra copiilor”, spune ea. Iar glasul blând și căldura vorbelor sale ne face să realizăm importanța menirii unui dascăl. Școala are rezultate și mai bune de când a preluat postul de director, iar elevii și profesorii sunt implicați în tot felul de proiecte. Acum învață lecția antreprenoriatului, învață să se implice și să strângă bani pentru școala lor, iar acest lucru este una dintre pregătirile esențiale pentru viitor.
Lasa un raspuns sau comentariu
Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.