Nu există locuitor din Râmnicu Sărat care să nu fi auzit ce lucruri minunate se întâmplă la școala „Gheorghe Vernescu”, la fel cum nu există părinte care să nu se gândească și să-și dorească să își înscrie copilul aici.
Până mai ieri o școală marginalizată și ectichetată drept „școală de țigani”, azi e una dintre cele mai înfloritoare din oraș și una dintre cele mai dorite. Cum a fost posibil? Ei bine, acum vreo 7 ani, două profesoare tinere, dornice să schimbe lucrurile, să șteargă etichete, să zguduie mentalități, dar mai ales să îmbrățișeze sufletele și potențialul copiilor, au pășit pe ușa din față a cancelariei.

Geanina Lalu Popescu a fost detașată pe postul de director și și-a adus cu ea cea mai bună prietenă, dar și omul în care avea încredere totală că va munci în credință și va schimba lucrurile, pe Angelina Rivera Rocabado care, prin concurs, a ocupat postul de director adjunct.

Donează aici
Au văzut această experiență ca pe o provocare și încă din prima zi au vrut să dea tot ce aveau mai bun pentru a o face una de succes. Primul lucru pe care l-au făcut a fost să ofere tuturor copiilor tricouri verzi drept uniformă și să amestece copiii de etnie romă printre ceilalți, astfel încât să nu mai fie nicio diferență de statut social, etnie sau principii.
După care lucrurile au început să se construiască cu viteza luminii. Școala a intrat într-un program pilot, și-a reorganizat curricula de învățământ după nevoile copiilor, au început să predea câte doi profesori la oră, cadrele didactice au intrat într-un program de perfecționare continuu, iar azi culeg laurii.
O singură nevoie mai e
De fapt mai sunt și altele, însă pălesc în fața realizărilor celor două directoare. Acum au înscris școala în campania „Împreună pentru școala noastră”, din dorința de a strânge fonduri și a amenaja curtea școlii.
„E foarte important pentru că le este recomandat copiilor să stea cât mai mult în aer liber. Asta înseamnă sănătate, prețuirea naturii și responsabilitatea de a păstra acest spațiu”, povestea Angelina Rivera Rocabado.

Cele două directoare depun toate eforturile pentru a convinge comunitatea să doneze 5 euro pe lună și pentru ca împreună cu elevii, profesorii și părinții să confecționeze produse pe care le vor licita la târgul din data de 18 decembrie. Din donații și de la târg, sunt convinse că vor strânge fondurile necesare pentru a amenaja curtea școlii și pentru a crea spații de învățare în aer liber. Nu ar avea cum altfel, mai ales că au povești mult prea frumoase de spus, poveștile copiilor.
Olimpicii de la Râmnicu Sărat
Fire visătoare, Crina, elevă în clasa a VII-a, este un exemplu al contrastelor. Pe de o parte, este îndrăgostită de karate, drept mărturie stând cele trei medalii de bronz obținute la campionatele naționale, iar, pe de cealaltă parte, de arte – dansuri populare și literatură. Anul acesta a participat la olimpiada interdisciplinară „Cultură și spiritualitate românească”, unde a obținut un punctaj bun.

Colega ei, Alessia iubește biologia. În urma participării la concursul de biologie „Traian Săvulescu”, aceasta a obținut mențiune specială.

Cleopatra manifestă interes atât pentru abilitățile practice, cât și pentru latura spirituală. A participat la olimpiada de educație tehnologică, urmând să meargă și la cea de Religie, deși are numai 11 ani.
Surprinzător prin diversitatea pasiunilor sale, Mădălin își împarte timpul între lecțiile de pian, lectură, tainele religiei și informatică. A participat la olimpiada de română și religie, unde a obținut 80 de puncte. Are numai 12 ani.

Colega sa, deosebit de sensibilă, visătoare și discretă, Georgiana iubește arta, îndeosebi literatura și dansul. A făcut tuturor o surpriză frumoasă după ce a obținut a treia medie la etapa județeană a aceleiași olimpiade.

Donează aici
Elevă în clasa a V-a, foarte rațională și îndemânatică, Daria îmbină șahul cu matematica și lucrul manual. S-a calificat la etapa județeană a competiției de șah, dar și la olimpiada de educație tehnologică, unde a obținut premiul al II-lea.

David are înclinație spre teatru, limbi străine și literatură. În acest an, s-a remarcat prin rezultatele frumoase obținute la olimpiadele de limba română și religie, unde a obținut una dintre primele medii pe județ.

Rareș are doar 11 ani și a obținut a patra medie pe județ la olimpiada de matematică. E extrem de inteligent, dar mai ales curios să afle. La prima lecție de limba franceză, când profesoara l-a rugat pe el și colegii lor să spună primul cuvânt la care se gândesc când vorbesc despre Franța, el a început să povestească de debarcarea din Normandia.
Pentru toți acești copii și pentru ceilalți colegi ai lor puteți dona. Cu numai 5 euro pe lună le putem demonstra că puterea celor mulți contează și le putem oferi încrederea că pot să viseze la viitorul pe care îl merită.

Lasa un raspuns sau comentariu
Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.