Aproape 1000 de elevi, majoritatea din mediul rural, învață la Colegiul Economic din Brăila într-unul dintre cele mai mari licee din zonă. Fiecare dintre acești copii doresc să deprindă o meserie, să aibă un loc de muncă în curând și să-și poată câștiga existența decent. Fiecare dintre ei vine la liceu cu visuri, năzuințe și multă determinare deoarece cred că pot reuși în viață. Și aproape jumătate dintre ei merg mai apoi la facultate, arătând că se poate.
Iar pentru asta, alături de ei, oferindu-le tot sprijinul și toate instrumentele necesare pentru a visa mare, sunt profesorii liceului.
Donează aici
Directorul adjunct, prietenul copiilor
Daniel Lepădatu este de doi ani director adjunct al Colegiului Economic din Brăila. Însă elevii îl știu drept profu’ de info și prietenul lor. Joacă fotbal cu ei – de curând chiar și-a rupt mâna în timpului unui meci – vorbește cu ei ca de la egal la egal și îi încurajează să continue să învețe.

De mic a fost pasionat de calculatoare, astfel că a ales să facă facultatea în domeniul tehnic, la Galați. L-am întrebat de ce nu a ales să lucreze într-o companie de tehnologie, având în vedere salariile și posibilitățile de avansare în carieră: „În provincie, salariile nu sunt atât de mari cum sunt poate în capitală, în companiile de IT. În plus, nu mi-am dorit niciodată să fiu plecat, să stau într-un birou 10-12 ore pe zi, fără să mai am timp de viața mea personală. A fi profesor e probabil cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla. Iubesc copiii, sunt prietenul lor și nimic nu se compară cu satisfacția de la clasă”, povestea Daniel Lepădatu.
Anul trecut liceul a participat la târgul de Crăciun organizat de Narada în 25 de școli din țară. Tot Daniel Lepădatu a fost cel care a gestionat acest mare eveniment și i-a ieșit de minune. Cu banii obținuți, școala a mobilat două săli de clasă. Anul acesta au alte planuri.
Un liceu de meserii ce pariază pe tehnologie
La Colegiul Economic din Brăila vin copii din toate zonele adiacente orașului. Marea majoritate dintre ei fac naveta, însă depun toate aceste eforturi pentru a se asigura că au șanse la viitorul pe care îl visează.
Liceul nu e în cea mai bună formă. Unul dintre corpurile clădirii este de patrimoniu și nu poate fi reabilitat treptat, așa cum s-a obișnuit conducerea școlii să investească din puținii bani pe care îi are an de an. Din fericire, la interior s-au făcut tot felul de dotări, absolut necesare pentru performanțele elevilor ce au nevoie să învețe în pas cu tehnologia.
Ultimul proiect este PNRR, prin intermediul căruia liceul va fi dotat cu table interactive și cu multă aparatură digitală, însă nu există nicio priză de internet în clădire. Acesta este motivul pentru care școala a intrat în campania „Împreună pentru școala noastră” și pe 18 decembrie va organiza un târg de Crăciun, scopul fiind acela de a mobiliza comunitatea, de a strânge fonduri și a dota cu internet un întreg corp de clădire.
Oricine poate ajuta așa că, nu mai stați pe gânduri. O sumă cât de mică poate fi un ajutor de neprețuit pentru acest liceu.
Donează aici
Lasa un raspuns sau comentariu
Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.