Delia-Florina s-a născut pe data de 14 aprilie 2006, în Sibiu. La vârsta de 7 ani, și-a început călătoria muzicală la Liceul de Artă din Sibiu, întâlnind-o acolo pe doamna profesoară de pian Kálmán Emese, care a făcut-o să îndrăgească iremediabil acest instrument.

Sub atenta îndrumare a acesteia, participă la concursuri naționale, internaționale și olimpiade unde câștiga numeroase premii. Unele dintre cele mai importante sunt: Premiul III la Concursul de Interpretare Pianistica și Compoziție “Carl Filtsch”, Premiul I la Olimpiada Naționala de Interpretare Instrumentală și Premiul I la Concursul Internațional “Pro Piano-România”.
Donează aici
Cea mai frumoasă experiența din viața Deliei a fost ocazia de a cânta cu Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat Sibiu, eveniment care și-a pus amprenta asupra sufletului ei, fiind doritoare să mai aibă parte de emoția pe care o poate da cântatul cu orchestra.
Își dorește sa ajungă profesoara de pian, cu cât mai multe realizări pe planul muzicii.
Revolter este o trupă de muzică rock, formată din câțiva puști de la Liceul de Artă din Sibiu. Din pasiune și mai mult dintr-o joacă, au început să înregistreze, după ce mult timp au repetat. Azi cântă pe scene mari din țară și probabil succesul le este garantat.
Când vă uitați la Vocea României și vedeți tineri din Sibiu, gândiți-vă că cei mai mulți dintre ei provin de la Liceul de Artă din Sibiu.
Aceștia sunt copiii care învață aici și mulți alții la fel de talentați și entuziasmați sunt gata să ne încânte cu minunățiile artistice pe care le realizează. Pentru ei, școala are azi nevoie de ajutorul nostru.
Micii artiști tremură de frig în clase
Liceul de artă din Sibiu funcționează într-o clădire monument istoric ce aparține bisericii evangheliste. Pentru că nu e clădirea școlii, investițiile sunt aproape inexistente, motiv pentru care cei care au de suferit sunt elevii. DIn 2012 li se promite că se vor muta într-o clădire nouă, eficientă din punct de vedere energetic, unde nu le va mai fi frig, însă iată că au trecut 11 ani de atunci și visul acesta nu s-a mai realizat.
Mai mult decât atât, în liceu funcționează două secții: cea de muzică și cea de arte plastice. Atât primii, cât și ceilalți învață de dimineața, iar după amiaza au ateliere și studiu individual la instrument. Acești copii stau aproape toată ziua la școală, iar iarna este aproape insuportabilă atmosfera.
Se pierde căldura din interior prin ferestrele vechi, de-o seamă cu istoria, motiv pentru care directoarea școlii, profesorii, elevii și părinții au înscris școala în campania „Împreună pentru școala noastră”. Donând pentru ei câte 5 euro pe lună, le dăm șansa de a strânge suficienți bani încât să schimbe ferestrele.
Gândiți-vă că în școală sunt copii de la clasa 0 până la clasa a XII-a. Toți învață în aceleași condiții, lucru inacceptabil în cazul unor viitori artiști, ce au nevoie să se simtă bine, liberi și confortabili pentru a crea.
Oamenii aduc căldura și lumina
Alina Hoara este învățătoare la Liceul de Artă din Sibiu. Vine din Hunedoara și în timpul adolescenței a ales să se pregătească la București. Câțiva ani a învățat, s-a format, a făcut facultatea, un masterat și un doctorat și a ales să se retragă la Sibiu pentru mai multă liniște și pentru un mediu ce avea să-i asigure dezvoltarea din punct de vedere profesional.
Aici a întâlnit oameni buni și oameni pasionați de artă. Dar mai mult decât atât, a întâlnit elevi veniți de peste tot din zonă, din mediul rural, din Sibiu, elevi de diferite etnii, toți cu aceeași flacără în suflet: arta. I-a îndrumat, i-a ajutat, i-a învățat și împreună cu colegii săi a format generații excepționale de artiști. Dar a și suferit zi de zi alături de ei din cauza condițiilor.
Azi au zis că nu mai pot aștepta să se facă și au decis că #EOkSaFacemNoi, lucru care vă îndemnăm și pe voi. Donați pentru liceul din Sibiu și haideți să le arătăm acestor copii că puterea celor mulți contează.
Lasa un raspuns sau comentariu
Trebuie sa fii Intra in cont sau Inregistreaza cont nou pentru a posta un mesaj.